REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Avalanşă de sesizări la adresa Distrigaz, Engie și Enel: întârzieri la lucrări şi majorări nejustificate şi neanunţate

Avalanşă de sesizări la adresa Distrigaz, Engie și Enel: întârzieri la lucrări şi majorări nejustificate şi neanunţate

Replica API 19 noiembrie 2019 | 00:03 474

ANPC are cazurile în atenţie

ANPC are cazurile în atenţie

Horia Constantinescu

În ultima perioadă, tot mai mulți abonați ai furnizorilor de utilități publice au sesizat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor cu privirile la întârzierile nejustificate în efectuarea lucrărilor de execuție ale branșamentelor ori întârzierile în realizarea branșamentelor din cauza relației dintre entitățiile emitente de avize, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a demarat o serie de discuții cu reprezentanții Distrigaz Sud Rețele, Engie România SA și Enel România etc.

În urma centralizării la nivel național a sesizărilor primite de la consumatori, au fost puse în discuție următoarele probleme: întârzieri nejustificate în efectuarea lucrărilor de execuție ale branșamentelor, întârzieri în realizarea branșamentelor din cauza relației dintre entitățiile emitente de avize, majorările facturilor făra o informare corectă, completă și precisă în prealabil a consumatorilor, majorări urmate de recalculări, necesitatea stabilirii unui grup de lucru la nivelul entităților implicate în domeniul furnizorilor de utilități.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a propus constituirea unui birou unic pe lângă consiliile locale din care să facă parte toate entitățile emitente de avize și autorizații ce vizează debranșarea/bransarea populației de la utilitați publice. De asemenea, ANPC a propus desemnarea unui reprezentant al fiecărui furnizor de utilități la nivel de județ în vederea urgentării soluționării sesizărilor consumatorilor. “Această propunere a avut la baza proiectul pilot desfășurat la nivelul Județului Constanța în perioada 2018-2019 în cadrul căruia atât Consiliul Județean, cât și furnizorii de utilități din județul Constanța au realizat un grup eficient de lucru în folosul consumatorilor”, a precizat Horia-Miron Constantinescu, Președinte ANPC.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca ii amendeaza pe astia dispare...
0
0
bai vita, esti sef sau lucrezi la supermarketurile inchise de faci asmenea postari?Romanul prost pana nu da cu bata in balta nu se lasa Hai siktir japita pedelista!
1
1
Cocalarul asta psd-ist e inca sef la ANPC ???? mars mah!
6
1
omul asta isi face treaba bine acolo unde e, felicitari
4
3
Domnul acesta este intr i petmanenta campanie de imagine. Oare de ce? Vizeaza vreum post de primar sau parlamentar?
2
2
Asa se intampla cand se creeaza niste monopoluri. Pe lista trebuie inclusa si RAJA
9
0
In Mamaia Nord Navodari locuitorii blocului din D7 construit de Viaconsavis stau de mai bine de 3 ani in frig din cauza neracordarii la gaze ENGIE,nu exista contract individual pentru energie electrica,si multe alte nereguli.ANPC protejeaza acesti dezvoltatori si nu aplica masuri in aceste cazuri.este inuman ce se intampla!
3
1
Aloooo ANPC, vrem si noi locatarii din Tomis Plus contracte individuale, pana cand sa mai asteptam???
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614