REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Avalanşă de sesizări pe biroul Inspectoratului Judeţean în Construcţii

Avalanşă de sesizări pe biroul Inspectoratului Judeţean în Construcţii

Replica API 15 mai 2012 | 00:00 129

Acuzaţii, oameni nemulţumiţi şi inspectori în alertă, formează perioada cu care se confruntă Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa. Printre numeroasele sesizări ajunse pe masa Inspectoratului, una se referă la o firmă de contrucţii care este acuzată că ar fi adus în paragină o locuinţă particulară.

Chiar dacă a sosit vârtejul schimbărilor, în care, automat, a fost prins şi Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, care a trecut în subordinea Guvernului, se pare că activitatea instituţiei mai sus menţionată nu bate pasul pe loc, din contră, lucrează la foc automat. Cum controalele la nivelul plajelor au fost şi sunt încă în toi, inspectorii fac cu greu faţă şi solicitărilor zilnice, înregistrate în oraş, din ce în ce mai multe ca număr. "Este destul de dificil, suntem sufocaţi, dar nu avem încotro, trebuie să dăm curs tuturor solicitărilor, care sunt din ce în ce mai multe", susţin surse din cadrul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa. Plecând de la răfuielile între vecini, care au ca bază ridicarea micilor construcţii prea aproape de gardul despărţitor, ajungem şi la sesizări de amploare, înaintate de oameni disperaţi, care se văd puşi în situaţia de a se trezi cu casa peste ei, în plină noapte. O astfel de reclamaţie a ajuns în atenţia inspectorilor, înaintată de o persoană particulară, Elena S., care acuză o firmă de construcţii că ar fi săpat în vederea unor lucrări chiar lângă imobilul în care locuieşte, din zona Faleză Nord, pereţii acestuia crăpându-se într-un mod ameninţător. Pentru soluţionarea cazului, inspectorii au demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările şi autorizaţiile iar până la rezultatul final, toate acţiunile de construcţie vor fi sistate. Un al doilea caz, care a dat bătăi de cap inspectorilor, se referă la o construcţie de pe strada Chiliei nr. 46, unde două familii care locuiesc în aceeaşi curte au intrat în conflict din cauza acesteia. Din câte se pare, locuinţa uneia dintre familii a fost extinsă, spre disperarea celeilalte, care susţine că totul este ilegal. "Situaţia este în analiză, se va verifica autorizaţia de construcţie cât şi toate actele necesare", spun inspectorii. Mai mult decât atât, sesizările sosite la Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa, sunt din ce în ce mai multe şi mai dese, ajungând şi la 20 - 30 pe zi, spre disperarea angajaţilor care nu ştiu cum să se mai împartă pentru a soluţiona toate problemele. Chiar şi aşa, amenzile sunt usturătoare, iar cei prinşi cu vreo urmă de ilegalitate riscă să scoată din buzunar sume cuprinse între 1.000 - 100.000 RON, în funcţie de gravitatea situaţiei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272