REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Avansări în grad la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea

Avansări în grad la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea

Replica API 27 februarie 2016 | 01:08 190

83 de ani de la atestarea Protecţiei Civile în România

83 de ani de la atestarea Protecţiei Civile în România

Mai mulţi ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Inspectoratului General de Situaţii de Urgenţă Dobrogea, în frunte cu locotenetul colonel Daniel Petrov, au sărbătorit împlinirea a 83 de ani de la înfiinţarea primei structurii privind Protecţia Civilă. În cadrul evenimentului, au fost prezentate urări din partea inspectorului general de Brigadă, dar şi din partea medicului Raed Arafat. Ulterior, unii dintre participanţii la ceremonie au fost felicitaţi şi avansaţi în grad.

Prima atestare documentară a Protecţiei Civile din România a avut loc în cadrul unui Decret regal la data de 28 februarie 1933. La împlinirea a 83 de ani de la eveniment, Inspectoratul General de Situaţii de Urgenţă Dobrogea a organizat o festivitate, în cadrul căreia au fost transmise urările inspectorului general de Brigadă, dar şi cele din partea lui Raed Arafat. „Sărbătoarea este un prilej de retrospectivă a activităţilor desfăşurate de-a lungul timpului de specialiştii Protecţiei Civile în misiunile de salvare a populaţiei ameninţate de conflagraţiile militare.

Mereu gata de intervenţie alături de celelalte structuri ale Sistemului Naţional de Apărare, specialiştii Protecţiei Civile au participat cu professionalism şi devotament la activităţile de prevenire şi la salvarea persoanelor aflate în pericol”, a fost spusele lui Ovidiu Vasilică, general de brigadă. De asemenea, şi mesajul medicului Raed Arafat, în calitate de Secretar de Stat în cadrul Ministerului de Interne au fost transmise de către locotenetul colonel Daniel Petrov. „Dragi colegi, confruntaţi cu dezastre provocate de natură sau de om, societatea a creat mecanisme prin care să fie protejate viaţa semenilor şi a bunurilor acestora.

După distrugerile provocate de Primul Război Mondial, era evident că România avea nevoie de o structură de protecţie a populaţiei”, fragment din textul semnat de către Raed Arafat. Ulterior, Daniel Petrov a felicitat şi recompensat mai mulţi pompieri constănţeni din cadrul mai multor structuri cum ar fi Echipa Pirotehnică. Aceştia au primit diplome oferite drept mulţumire pentru implicarea profesională în ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă. Totodată, patru persoane au fost avansate în grad înainte de termen. În timpul ceremoniei, participanţii au putut fi martori la o intervenţie în timp real a unui echipaj de pompieri SMURD.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272