REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Avem o revanşă de luat cu Spania, spune căpitanul ”Stejarilor”, Mihai Macovei

Avem o revanşă de luat cu Spania, spune căpitanul ”Stejarilor”, Mihai Macovei

Replica API 27 februarie 2019 | 00:00 309

Căpitanul naţionalei de rugby a României, Mihai Macovei, spune că tricolorii au de luat o revanşă în faţa Spaniei, sâmbătă, în etapa a 3-a din Rugby Europe International Championship (REIC), la Madrid, după ce anul trecut ibericii au câştigat cu 22-10.

''Este important să creştem nivelul faţă de ce am jucat cu Georgia şi cu Germania, să arătăm o altă faţă (...) După tot ce s-a întâmplat anul trecut avem o revanşă de luat. Sper să nu mai intrăm cu atitudinea aceea, de a ne vedea câştigători înainte de a începe meciul şi cred că toţi ne-am învăţat lecţia după ceea ce s-a întâmplat acolo. Atunci am fost foarte siguri că vom câştiga şi ştim cum s-a terminat totul. Trebuie să fim realişti, să nu ne subestimăm adversarul, să jucăm ce ştim mai bine, să credem în noi şi în şansa noastră, să luptăm pentru fiecare balon, până în ultimul minut de joc'', a spus Macovei, într-un interviu acordat site-lui FRR.

Căpitanul ''Stejarilor'' a menţionat că FRR a luat o decizie bună ca antrenamentele naţionalei înainte de meciul cu Spania să se desfăşoare în oraşul francez Colomiers, la clubul de rugby de aici evoluând atât el, cât şi alţi doi jucători ai primei reprezentative, Marius Antonescu şi Otar Turaşvili.

''Ne-am reunit la Colomiers, am luat-o de la capăt cu antrenamentele şi sper că până duminică, la ora meciului, să mai reglăm din problemele pe care le-am avut până acum în joc (...) Vremea e mai puţin capricioasă, e mai cald, avem terenuri bune de antrenament, condiţiile sunt mult mai bune, federaţia a luat o decizie potrivită cu acest stagiu aici. Contează mult să ai un teren bun, cu iarbă, să poţi face antrenamentele cum trebuie. Condiţii avem, aşa că nu ne rămâne decât să ne dăruim la antrenamente, să fim cât mai concentraţi şi să aducem a doua victorie în această competiţie, cu Spania'', a spus, printre altele, Mihai Macovei.

România va juca la Madrid, contra Spaniei, pe 3 martie, de la ora 13,45. În primele două etape ale ediţiei 2019 a REIC, România a pierdut cu Georgia, la Cluj, 9-18, şi a învins Germania, la Botoşani, cu 38-10.

După partida cu Spania, România va juca, la Botoşani, pe 9 martie, contra Rusiei.

În februarie anul trecut, după înfrângerea suferită în faţa ibericilor, România a ratat şansa să se califice în mod direct la CM 2019, fiind la mâna celorlalte rezultate din etapele rămase. Deşi în final acestea au fost favorabile ''Stejarilor'', România a fost descalificată de la turneul final din Japonia de forul internaţional, ca urmare a folosirii unui jucător neeligibil în partidele din preliminarii.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272