REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Avem VOIE sau NU fără MASCĂ la plajă?!

Avem VOIE sau NU fără MASCĂ la plajă?!

Replica API 12 aprilie 2021 | 12:44 2612

Ministrul de Interne, Lucian Bode, vine cu precizări după ce cu o zi în urmă afirma că autoritățile ar putea decide exceptarea purtării măștii "în vârful muntelui sau la plajă”. El spune că autoritățile iau în calcul ridicarea graduală a restricțiilor, inclusiv legat de purtarea măștii de protecție, în anumite condiții.

"Purtarea măștii este obligatorie și în fața Ministerului de Interne, și pe plajă, și la munte. Sigur că atunci când premierul Florin Cîțu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca începând cu 1 iunie o parte din restricții să fie ridicate gradual, așa cum au fost și introduse, cu siguranță ne gândim și la acest aspect, pentru că, în condițiile în care ajungi în vârful muntelui și porți mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toții, ne gândim dacă este sau nu în regulă”, a afirmat Bode.

El a spus că ceea ce a fost anul trecut la plajă, unde mii de oameni au stat unii lângă ceilalți fără mască, nu ar mai trebui să se întâmple.

"Pas cu pas, gradual, aceste restricții sunt luate în calcul a fi ridicate și am dat acest exemplu, inclusiv masca în anumite condiții de distanțare, de respectare a regulilor de protecție sanitară, acest lucru poate fi luat în calcul. Dar astăzi, când vorbim, portul măștii este obligatoriu”, a mai spus Bode.

Duminică, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că nu vor fi deschise cluburile de pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, dar a precizat că, în funcţie de evoluţia epidemiei, Guvernul ar putea ridica gradual unele restricţii, iar într-un viitor apropiat aceste petreceri ar putea fi permise. „În acest moment reglementarea de mască este în vigoare. Masca este obligatorie în spațiul public. Până pe 1 mai vom mai avea discuții în CNSU și e posibil să discutăm despre eventualitatea de a limita purtarea măștii în anumite situații, în vârful muntelui sau la plajă”, a spus ministrul, la Prima TV, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bah, voi sunteti sanatosi la cap, cum sa porti masca pe plaje? Nu vreti sa intram cu masca si in apa si sa facem baie cu masca pe figura? V-ati tampit de tot sau vreti sa ne tampim noi?
15
1
Anul trecut multi specialisti ziceau ca apa de mare omoara virusul. Anul asta probabil ne dezinfectam mastile in mare ?? Oare ce se va mai inventa? Stupid planet.
8
1
cei cu frica de covidel sa stea acasa cu masca pe figura
12
4
dar fara chiloti
21
1
Nu...........
6
2
La cat de mare e plaja acum sunteti cretini daca cereti masca
22
2
Asa cuim bate vantul, asa si voi...nu va mai crede nimeni, bufonilor.
24
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920