REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

AVENTURI în CIMITIR: 'M-au fugărit până m-am URCAT pe CRUCI'

AVENTURI în CIMITIR: 'M-au fugărit până m-am URCAT pe CRUCI'

Replica API 20 octombrie 2020 | 00:05 7813

O constănțeancă a fost atacată de o haită de câini, de talie mare, chiar în curtea Cimitirului Municipal Constanța. De frică, acesta a declarat, pentru Replica de Constanța, că s-ar fi cățărat pe crucile din zona în care a fost încercuită, loc în care a rămas pentru câteva minute. După această „aventură” acesta s-a ales cu piciorul luxat și cu promisiunea administrației că se va ocupa cât mai curând de patrupezi.

În Constanța, aventurile te „pândesc” la tot pasul. Ba dai de o lucrare nesemnalizată și cazi în ea, ba te învârți minute în șir să cauți un loc de parcare cât mai aproape de casă și nu în alt cartier, ba ești „lovit” de un miros greu de suportat, ba te trezești alergat de o haită de câini... chiar și în cimitir. Deunăzi, o constănțeancă și-a încheiat vizita la Cimitirul Municipal Constanța într-o disperare extremă, cu un picior luxat și alergată de nu mai puțin de 5 dulăi înfometați. „Sâmbătă, în jurul orei 11:30 am fost la Cimitirul Municipal Constanța pentru a aduce omagii tatălui meu. Am parcat pe aleea asfaltată și am mers pe jos până la mormânt. După aproximativ 10 minute, când mă întorceam la mașină, am fost atacată de o haită de câini. Bineînțeles, pentru a mă apăra, am fost nevoită să ma cațăr efectiv pe crucile din zona, unde am rămas pentru aproximativ 5 minute, de teama de a nu fi mușcată. Neavând telefonul la mine și fiind singură în zonă, în disperarea de a ajunge în siguranță la mașină, alergând printre morminte, mi-am luxat piciorul. Consider că e inadmisibil să plătesc loc de veci de peste 10.000 lei și să mă mănânce cainii în anul 2020. Specific ca erau cel putin 5 câini. După, doi dintre ei m-au alergat până la mașină. Era cât pe ce să mă muște” a declarat pentru Replica, o constănțeancă.

„Urlam de durere, nu puteam nici să respir”

Ajunsă acasă cu greu, femeia a contactat administrația cimitirului care i-a vorbit arogant și nepăsător. „Ajunsă acasă am contactat administrația care mi-a raspuns sec: “nu sunt câinii nostri, doamnă” și că de ce nu m-am dus direct la ei, la administratie. Eu urlam de durere, nu puteam nici să respir, și ei voiau să mă duc la administrație. Am ajuns vai de capul meu… am condus până acasă, apoi m-am oprit la farmacie, mi-am luat unguente și o pungă de gheață” a mai adăugat femeia.

Evenimentul nu a fost dat uitării

La începutul săptămânii, femeia a decis să nu lase lucrurile așa, pentru că în locul acesteia putea fi un copil, sau un vârsnic, așa că a mers la administratorul cimitirului pentru a depune sesizare. Acolo, ce să vezi, administratorul a început să paseze problema ba la Primărie, ba la firma care se ocupă cu strângerea animalelor abandonate. „Am fost la administrație și am vorbit cu administratorul. Au spus că o să rezolve problema, pe care au aruncat-o cumva în cârca Primăriei pentru că nu i-ar fi lăsat să facă gard complet ci din metal cu bări metalice și câinii pot patrunde pe acolo, deși mă îndoiesc că dulăii ăia au intrat prin gardul de 15cm lățime. Au mai spus că au contactat de nenumărate ori hingherii care nu și-au făcut treaba” a mai spus constănțeanca.

Primăria va trimite o echipă pentru capturarea câinilor

Primăria a fost sesizată si va trimite cât mai curând o echipă pentru a ridica câinii fără stăpân din curtea cimitirului. „Acționăm de fiecare dată pentru ridicarea animalelor fără stăpân. Îi îndemnăm pe toți cei care au probeme de acest gen să sune la Serviciul Gestionare Animale Abandonate - 0733.045213, pentru ca acestea să fie ridicate în cel mai scurt timp. Cât despre gard, acesta este făcut de firma care are în administrare cimitirul” a declarat reprezentantul Primăriei Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aoleooo...ce mai latra javrele iubitoare de patrupezi liberi prin parcuri !!! Bai jigodii strangatoare de rahat canin cu mana de pe domeniul public va dorim moarte prin turbare ! Hai sictir ! P.S: astept reactiile haterilor !
7
1
E jale si la Central. Azi angajatii, in loc sa asigure paza, spalau masinile de lux ale Draghicilor chiar in poarta cimitirului cu spuma activa si pistol cu presiune...ce sa mai spalatorie auto pe domeniul public !! Rusine !
5
0
ce ar trebui sa observam in poza cu piciorul? in afara de faptul ca trebuie sa isi taie unghia de la degetul mare?
2
3
minciuni, merg saptamanal in acel cimitir si nu am vazut coada de caine.. sa va fie rusine ca mintiti si faceti astfel jocurile pt niste hingheri infecti!
1
4
Ati innebunit dracu, maine-poimaine ziceti ca v-au violat cainii
3
9
Din titlu se intelege ca femeia a fost fugarita de stafiile mortilor din cimitir care voiau sa o violeze. Si se pare ca vreo trei au reusit!
5
13
Nici vorba de caini ..lasati animalele in pace ,erau tigoini ordinary pustime care umblau dupa ciordeala ca deobicei ..trebuiesc adunati si trimisi in india ..
6
9
minciuni ordinare scoase tot de o javra
5
14
Un spray cu piper transforma o javra maidaneza periculoasa intr-o matza fricoasa.
5
9
Minciuni k d obicei
8
9
In jurul cimitirului nu stiti sa faceti curat ? Nu stiti ca in concesiune intra si o fasie cu latimea de teren de 25 de m in partea de sud ? Molozul si vegetatia de acolo nu va intereseaza ? Acolo sunt haitele de caini care acum au catei mici si care patrund prin gard in incinta cimitirului.
15
4
este clar ! in urma acestor articole, apar hingherii!! Sesisez de mult timp acest lucru! Totul este premeditat ! Sa ma cac in articolele voastre!Sunteti plini de venin in privinta animalelor!
11
20
unde, frate , caini in cimitir ? numai aveti ce scorni ? duminica de duminica mergem in cimitir cu copiii dupa noi dar nu am vazut picior de caine.,
12
23
De unde reiese ura fata de animale? Femeia a spus doar ca s-a speriat fiindca au latrat-o si au fugarit-o. Si, da, asta fac unii caini de pe strada, boule, latra si te si musca uneori....
14
20
ceva carnita cu furadan proaspat din setbia si scapati de javre!
13
13
cum se termina contractul cu hingherii, cum apar duduile cu povestiri SF... si multi hingheri deghizati in cetateni prosti, care comenteaza
11
19
Manule te credem pentru ca si tu tot o javra esti
10
8
Manu, sa le mananci coada la toate patrupedele din cimitire
15
10
Pentru ce mai cereti taxa de 50 de lei pe an? Pentru administrare? Nu intra in aceasta administrare si eliminarea unor astfel de probleme?
17
6
data viitoare cand mergeti la cimitir, luati bucatele de carne si ceva solutii ajutatoare.
18
11
Si trebuie sa credem sau cum..orice urator de animale poate sa zica povesti d astea..cat despre primarie,mai usor cu trimitem hingherii,nu aveti contract
12
27

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369