REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Avertismentul președintelui Consiliului European: „Europa trebuie să se pregătească pentru război!”

Avertismentul președintelui Consiliului European: „Europa trebuie să se pregătească pentru război!”

Victor ROTARU 20 martie 2024 | 00:00 715

Europa trebuie să-și consolideze capacitățile de apărare şi să-și pună economia pe picior de război, ca răspuns la amenințarea reprezentată de Rusia.

Avertismentul presedintelui Consiliului European: „Europa trebuie sa se pregateasca pentru razboi!”Charles Michel

Îndemnul vine de la președintele Consiliului European, Charles Michel, citat de presa internațională. Acesta va prezida, joi, o reuniune a liderilor UE pe tema sprijinului destinat Ucrainei.

Într-un articol de opinie publicat pe site-ul Euractiv și preluat de publicațiile internaționale, Michel a insistat că Europa trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propria securitate și să nu se bazeze prea mult pe sprijinul unor țări precum SUA.

Charles Michel: "După Ucraina, urmăm noi!"

"Dacă nu vom avea un răspuns corect din partea UE și nu vom acorda suficient sprijin Ucrainei pentru a opri Rusia, noi vom urma la rând.

Deci, trebuie să fim pregătiți pentru apărare și să trecem la o abordare de tipul 'economie de război'. Dacă vrem pace, trebuie să ne pregătim de război", a continuat președinte Consiliului European.

Deși Europa a făcut progrese din februarie 2022, de la invazia rusă în Ucraina, inclusiv prin creșterea capacității de producție militară cu 50%, este nevoie de mult mai mult, a estimat Charles Michel.

Potrivit acestuia, timp de decenii statele din blocul comunitar nu au investit suficient în securitatea şi apărarea lor.

Oficialul european a îndemnat țările membre să faciliteze investițiile în apărare, inclusiv printr-o modificare a mandatului Băncii Europene de Investiții (BEI, instrumentul de creditare al UE), pentru a-i permite să sprijine industria de apărare de pe continent.

Țările Uniunii Europene au aprobat, luni, un acord vizând creșterea cu 5 miliarde de euro a sprijinului UE pentru forțele armate ucrainene.

Decizia vine pe fondul temerilor că forțele Kievului riscă să cedeze în fața unei armate rusești în superioritate numerică și tehnică, în timp ce pachetul de ajutor american de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina rămâne blocat în Congresul SUA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a ramas in anii 80, incapabil de o schimbare si frica sa nu il supere pe stapan.
1
0
Alt nebun caută război Europa a ajuns sclavii Ucrainei Acolo e războiul rușilor între ei Până in 90 Ucraina nu a existat ca stat Era URSS Azi dacă se vrea pace Ucraina să fie împărțită în două după model Coreea Ucraina de vest și Ucraina de Est Partea de vest spre Europa cea de est spre Rusia
1
2
uniunea impotriva europei e plina de nazistti care vor sa-si vanda armamentul. in curand europa va cere bani cu imprumut de la ucraina, ca ucraina devine cea mai bogata tara
0
4
Analizați 1929-1933 și 1936-1939 și veți constata "isteria" euro-atlantica!!!
0
3
Conform articolului 55 , cetatenii romani au obligatia si DREPTUL de a-si apara tara. Oamenii obisnuiti, de buna credinta, nu au cunostintele necesare, pregatirea si accesul la mijloacele de aparare a tarii. de multe ori nici contra-cost. multi se vor uita ca la icoana sfanta cand Doamne-Fereste vor arunca lazile cu PM-uri in mijlocul intersectiilor. Va fi vointa, dar si nestiinta. degeaba ai vointa daca nu ai putere. desculti am fost pe fronturi in decursul istoriei, de multe ori doar cu cusma in mana, la fel ne vor si acum. iobagi, dar moderni cu tik-tok.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272