REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Aveți grijă unde vă PARCAȚI mașinile! POLIȚIA LOCALĂ le RIDICĂ

Aveți grijă unde vă PARCAȚI mașinile! POLIȚIA LOCALĂ le RIDICĂ

Replica API 5 mai 2021 | 00:15 6978

Poliția Locală a municipiului Constanța și-au reluat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. „Victimele” acestora nu au întârziat să apară, peste 320 de autoturisme fiind ridicate și „depozitate” în parcul auto al SC Confort Urban, parc situat pe strada Caraiman, numărul 1.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Rutier al Direcției Generale Poliția Locală Constanța desfășoară zilnic acțiuni pe raza municipiului Constanța pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă reglementările în vigoare privind oprirea sau staționarea autovehiculelor în zonele unde există indicatoare specifice. Aceste controale sunt din ce în ce mai dese în ultima perioadă, așa că, grijă mare unde vă parcați mașina, pentru că s-ar putea să rămâneți fără ea. Reprezentanții Primăriei Constanța ne-au declarat că astfel de acțiuni vor avea loc în mod constant, iar conducătorii auto care sunt depistați vor fi sancționați. De la începutul anului au fost ridicate peste 320 de autovehicule.

Constănțenii sunt supărați

Constănțenii sunt împărțiți și de această dată în două tabere, cei pățiți și cei care încurajează polițiștii locali să facă acest lucru. „Nu e de glumă! Poți face foarte ușor un infarct! Să știi că seara ți-ai lăsat mașina undeva și să o cauți disperat în tot cartierul nu este amuzant deloc. Mi s-a întâmplat chiar mie, însă, de ce suntem vinovați noi dacă nu avem locuri de parcare? Ne-am săturat să fim arătați cu degetul, cei care parcăm unde nu este loc amenajat de parcare. Asta este cea mai mare problemă a orașului, nimic altceva! Lăsați gunoaiele că asta se poate face imediat. Parcări domnule, parcări!”, ne-a declarat un constănțean.

Dacă îți lipsește autoturismul, s-ar putea să-l găsești pe Caraiman

Măsura ridicării autovehiculelor este dispusă de polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Constanța și de polițiștii locali de la Direcția Generală Poliția Locală. Mașinile se recuperează doar de utilizatorii de drept în prezența unui polițist și după achitarea taxelor prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini - 450 de lei, tarif transport mașini - 120 de lei, tarif depozitare mașini/ zi - 60 de lei. Mașinile sunt depozitate în parcul auto al SC Confort Urban, parc situat pe strada Caraiman, nr.1. Programul de restituire este non-stop. Oamenii pot verifica dacă autovehiculul a fost ridicat sunând la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța - 0241.484.205 sau la dispeceratul Serviciului Rutier Constanța – 0241.503.504.

În ce situații se ridică autoturismele

Iată câteva situaţii în care poate fi dispusă măsura ridicării maşinilor: sunt pe carosabil unde staţionarea este interzisă prin lege, pe trotuare fără respectarea prevederilor legale, pe spaţii verzi, în parcuri, în locurile unde sunt montate pavele, în parcările amenajate, fără a avea achitată contravaloarea taxei privind parcarea sau pe locurile de parcare amenajate şi semnalizate corespunzător, destinate persoanelor cu handicap.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce se întâmplă dacă omasina a parcat în fața porții tale, blocând o?
0
0
in toate orasele sunt ratati
0
0
Te-ai cacat pe tine.
1
0
Si am venit sa iti spun Constanta este un ghetto plin de ratati parveniti si drogalai homalai Noroc ca ai plecat la timp si te felicit
1
0
Sa faca parcari!!! La asta nu se gandesc! Pana acum dadeau amenzi ca nu platei parcarea, acum vin sa ridice masinile! Intr-o tara civilizata intai se asigura parcari corespunzatoare si, dupa ce infrastructura este asigurata, in cazul in care se incalca normele rutiere se aplica amenzi
6
2
o sa faca astia parcari. Peste 3 ani nu mai iau nici 5 la suta.
4
1
Tot dc litoral conect se ocupa?
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614