REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Aveţi întrebări despre Regulamentul privind Protecţia Datelor? Iată unde puteţi afla amănunte

Aveţi întrebări despre Regulamentul privind Protecţia Datelor? Iată unde puteţi afla amănunte

Replica API 23 iunie 2018 | 00:00 295

Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comerț, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, organizează, joi, 28 iunie a.c. , începând cu ora 9.30, în Sala de conferinţe C.C.I.N.A, B-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 185A, etaj II, intrarea Ag. BRD, workshop-ul „Conformarea la Regulamentul General privind Protecția Datelor – întrebări şi răspunsuri”.

Regulamentul european privind protecţia datelor, intrat în vigoare în 25 mai a.c., redefineşte regulile aplicabile protecţiei datelor, crescând efortul organizatoric al organizaţiilor de a asigura conformarea cu cerinţele în domeniu şi de a demonstra această conformare în relaţia cu persoanele ale căror date le folosesc, precum şi în relaţia cu partenerii de afaceri şi autorităţile publice. Iar ignorarea regulilor, poate antrena amenzi de până la 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri globală.În condiţiile în care orice societate utilizează date personale, fie că sunt datele angajaţilor, fie că sunt datele clienţilor, partenerilor contractuali sau chiar ale vizitatorilor, impactul Regulamentului este resimţit în toate industriile şi în toate departamentele. Raportat la acest impact, discuţiile vor urmări identificarea modalităţii practice în care poate fi asigurată conformarea cu Regulamentul.

Subiecte care vor fi abordate: Regulile generale în domeniul protecţiei datelor – cum asigurăm şi urmărim conformarea, ce instrumente pot fi folosite în acest sens?; Consimţămantul – când avem nevoie de el şi cum poate fi gestionat?; Fluxurile de date între societăţi – cum şi când se pot dezvălui date cu caracter personal altor entităţi (de exemplu: parteneri contractori, furnizori de servicii, afiliaţi).

Lector va fi Irina Albu, asociat senior în practică de Protecția Datelor în cadrul NNDKP.

Important: Participanţii pot trimite până în data de 26 iunie 2018, 1-2 întrebări la adresa de e-mail: een@ccina.ro, urmând ca lectorul să vă ofere răspunsurile concrete şi bine documentate, în cadrul Sesiunii de întrebări şi răspunsuri.

Evenimentul se adresează companiilor, autorităţilor publice, institiţiilor, avocaţilor, ONG-urilor care procesează date cu caracter personal.

Informaţii suplimentare, detalii program si costuri: Centrul Enterprise Europe Network Constanţa, telefon: 0241 550960, e-mail: een@ccina.ro, până în data de 27 iunie 2018, persoana de contact Corina Ürmösi.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu avem nevoie.... stie si un copil ce inseamna intimitatea unui om... asta inseamna ca nu mai ai voie sa ma intrebi nici cum ma cheama.... punct
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920