REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Avocat: 'Pentru un deces COVID-19 se acordă 8000 de lei'

Avocat: 'Pentru un deces COVID-19 se acordă 8000 de lei'

Replica API 18 mai 2020 | 22:58 92857

Acuzații grave aduse de un avocat, în contextul epidemiei cu noul coronavirus. Gheorghe Piperea susține că decesele survenite în urma infectării cu COVID-19 ar fi remunerate printr-un ajutor de înmormântare cu o valoare de aproape trei ori mai mare față de un deces obișnuit.

Oferte pentru declararea decesului COVID-19

Tot el mai spune că rudele celor decedați primesc diverse oferte financiare pentru a declara decesul din cauza noului coronavirus, chiar dacă moartea a survenit din alte motive, fără infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

"Pentru un deces obișnuit se acordă un ajutor de înmormântare de 2.500 de lei. Pentru un deces COVID-19 se acordă 8.000 de lei. Sunt foarte multe persoane care mi-au spus, fie prin viu grai sau comentarii, că rudele celor decedați sunt ofertate de diverși indivizi cu caracter de hienă cu niște bănuți, de regulă este vorba de 3.000 de lei, pentru a declara că decesul a fost în legătură cu COVID-19", afirmă avocatul Gheorghe Piperea.

Cadrele medicale nu și-ar fi primit bonusul de 500 de euro

În plus, avocatul susține că bonusul promis cadrelor medicale care tratează persoanele infectate cu noul coronaviurs se lasă așteptat, în condițiile în care spitalele primesc mai mulți bani față de perioadele normale.

"Medicilor li s-a promis remunerații suplimentare de 500 de euro. Banii nu s-au achitat, medicii rămânând cu promisiunea, cu tot eroismul cu care au fost gratulați. Se spune că acești bani nu pot fi achitați întrucât Ministerul Sănătății a uitat să declare epidemie la nivel național, iar plata era condiționată de această chestie birocratică.", mai spune Piperea.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
1.Cine sunt indivizii care dau 3000 de lei pentru a declara omul mort de covid? 2De cand, dupa ce lege, stabilirea cauzei mortii depinde de ce declara rudele?
1
2
Habar nu are de el,un ajutor normal de inmormantare e 5429 lei pt orice muritor. Deja aberereaza, omul a intrat inumbra si vrea sa para si el interesant
11
3
Si ce altceva a mai facut psd-ul , Shoshone!? Daca vorbesti serios, esti mai prost ca Mos Gerila...!
17
11
Certificatul de deces poate fi contestat in instanta, implicit un proces cu spitalul
13
4
Sunt bani oferiti de PSD rudelor celor decedati, ca astfel in Romania sa seraporteze un numar foarte mare de morti din cauza Covidului si astfel sa fie blamati liberalii ca nu au luat masuri pentru stoparea virusului.
4
40
Rahatul care-l tot ataca pe dl. avocat de fiecare data e asa de curajos incat nu indrazneste sa-si dea numele. Trol imputit, un singur caz daca este adevarat si este de ajuns. Daca tot este asa de grava situatia cu asa de multi morti de ce e nevoie si de declaratii false?
22
35
De cand cauza decesului e stabilita de, cu acordul familiei?
35
8
Chiar crede cineva ca daca se urmareste a trece cauza decesului ca fiind Covid pe certificatul de deces, se cere acordul familiei?!
33
7
Virulenta asta de limbaj e suspecta, sunt numai troli aici, aveti grija.
26
9
Avicatul este un mincinos.
21
19
tot nu ati inteles ...A SPUNE I UNA SI A TE TINE DE CUVANT ESTE O ..PROSTIE ...SPUNEA pm LIBERAT
7
9
Mars in mortii mati de cacat de avocat. Am avut deces in familie pe 10 aprulie in plina criza -pandemie , parinte de 83 de ani. A murit in camin de batrani . Absolut nimeni nu a venit sau sa bata apropouri de asa ceva . A murit de moarte naturala , adistenti si cei de la salvare sau comportat exemplae. Nu a fost vorba de corona . Nu mai duceti populatia in eroare. Ma dobitocule de avocatul pulii ce esti ! Stii cat e ajutorul de inmormantare azi 19 mai 2020 ? 5429 lei , atat am ridicat eu pt parintele pierdtut de la casa de pensi . Esti un mare cacat ordinar ! PIPERA jegosul dracului !
20
27
Ba cretinilor, atat ati inteles , ca declara familia decesul? Familia primeste oferta daca accepta sa treaca in certificatul de nastere ca a murit de c0r0na v19, chiar daca a murit de alta boala . De 2luni tot vb oamenii carora le a murit membru al familiei ca li sa oferit miii de lei ca sa fie de acord cu decesul cauzat de cor0na v19. Si se continua ! Mergeti in spitale de boli infectioase .sunt goale .mergeti in alte spitale sunt 3sferturi goale .ce pana acum 3luni .erau pline .si holurile in asteptare. Astia vor doar sa crapi de virus .in fapt sa nu fi primit de cat daca esti virusat .
59
37
In spatele nenorocitulii care plateste stau adevaratii talhari ai economiei. Asa au lucrat in 89 anul trecut cand au dat guvernul jos si de cate alte ori
48
12
Ajutorul pentru deces este 5.300 lei, nu 2000. La ce aere isi da, putea macar sa se informeze inainte sa deschida gura. Un prost! Juristii adevarati analizeaza inainte sa isi dea cu parerea.
32
17
Pai dupa 2-3 luni de somaj nu prea mai sti ce debitezi. Sa vedem la primavara daca vor mai sti sa vorbeasca dupa frecat menta la iarna.
40
12
o femeie de 76 ani din Scanteesti ,a murit de cancer, inainte de sf.pasti.si a trecut drept mort de covid ...desi in sat nu a existat nici un caz...constatatorul a fost intocmit de medicul de familie...pe undeva d-nulo Piperea are dreptate...
23
15
Pentru avocatul Piperea: Dezamagire maxima, urecheatule! Cum sa declare familia decesul ?? Mai LATRAULE, stai prea mult pe la antena 3. Te-ai virusat si tu, esti in campanie electorala alaturi de ciumati, bagi batul prin gard, ai nevoie de clienti la caninetul tau de avocatura ?? Nu-ti mai ajung banii, ai fost in somaj ?!
51
19
E real. Se face asta de 2 luni. Se cer mai multe morti din afara, la noi nu sunt ca medicii au intervenit exemplar, si atunci se inventeaza. La real nu au murit mai mult de 150 de persoane de coronavirus. Vre-o 400 de infectati au murit de boli asociate si vre-o 5-600 de morti fake care nu au avut niciodata coronavirusul. E presiune mare pe Klaun sa aiba multi morti, si forteaza raportarile fictive prin serviciile secrete, ele se ocupa de coruperea familiilor, nu medicii. Klaun sa faca repetitii cu elicopterul, ca Ceausescu, ca mamaliga sta sa explodeze. Cine se pune cu poporul, sfarseste rau.
30
29
Auzi la el cica familia declara cauza decesului , de parca ar fi una si aceeasi cu constatarea cauzei decesului , impostor arogant cu figura de mutant ,mars la impins vagoane
67
23
Pe scurt asta e un virsus ca oricare altul, o raceala mai puternica. Si Mihai Bendeac a avut si a stat acasa si in 2 zile i-a trecut, de ce nu l-a luat cu izoleta???? Pandemia nu e decat o vrajala ieftina ca sa impuna noua ordine mondiala!!!! Huaaaa
29
23
Daca esti medic cu adevarat ar trebui sa stii ca un doctor are un juramant care nu are legatura decat cu viata si sanatatea omului,asa ca mai "eroilor"nu mai dati vina pe politicieni cand aici este vorba de lacomia unor oameni care nu au nici un fel de scrupule chiar si intr-un timp cand in lume este declarata starea de pandemie.
67
15
Cherchez le docteur! Ia mai bine cautati voi in ograda doctorilor EROI! Cine elibereaza ceritificatele de deces? Doctorii, eroii...De ce pun Coronavirus la diagnostic? De teama, din lasitate, din interes. Sunt partasi la dezinformarea populatiei. Doctorii trebuie trasi la raspundere, ei sunt pe mana cu autoritatile.
45
12
Nu mai comentati degeaba. Intrebati-l pe Tataru ce dispozitie a dat si apoi scrie-ti. Medicii completeaza cauza decesului din dispozitia ministrului cu diagnostic corona pentru a dezinforma prostii si a baga panica in populatie.
73
18
Numai medicii declara decesul !!!
71
9
Esti avocat prost Ajutorul de deces este 5300 ron
35
17
Anumiti lucratori medicali fac cheta sa dea bani rudelor decedatului ca sa primeasca bonusul de 500 euro.
24
12
pentru medici avem APLAUZE . pentu judecatori pensii nesimtite
33
12
Este adevarat
37
14
Minciuna sa bage vrajba la fraieri
29
19
si nu doar 8000 lei. le da si cate un ozn la fiecare membru
26
21
AM TRECUT DEJA LA MONEDA EURO ??? DE CE 500 EURO SI NU 2500 RON ?
30
5
asta se intampla deja de 2 luni..ati aflat ziaristilor de 2 lei
38
11
Ce fantasmagonii va mai ies din gura! Asta cu banii primiti este fake-news-ul secolului. De parca familia pune "Cauza decesului" pe certificat...!
33
36

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108