REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Avocata Silvia Uscov: „ICCJ a comis un abuz evident. Elena Udrea se află într-o detenție nelegală”

Avocata Silvia Uscov: „ICCJ a comis un abuz evident. Elena Udrea se află într-o detenție nelegală”

Replica API 19 iunie 2022 | 10:07 1150

Silvia Uscov, unul dintre avocații Elenei Udrea, susține că a rămas ”șocată” de ”încercarea disperată de a justifica un abuz care nu are, de fapt, nicio justificare în drept”, referindu-se la cazul fostului politician.

Apărătoarea ei susține că ”ICCJ a comis un abuz evident”, iar acum va trebui să îl îndrepte, făcând referire la recursul de luni.

”Astăzi i-am dus dnei Udrea la Penitenciarul Târgșor motivarea deciziei din 07.04.2022 prin care s-a respins contestația în anulare și am petrecut 4h pentru a discuta pe marginea acesteia.

A rămas șocată de ceea ce nu poate fi descris decât ca o încercare disperată de a justifica un abuz care nu are, de fapt, nicio justificare în drept.

Concluzia nu poate fi decât că nu s-a vrut rejudecarea procesului pentru că atunci ar fi trebuit să o achite în lipsa unor probe veritabile ale infracțiunilor.

În prezent susțin că se află într-o detenție nelegală deoarece nu este nicio diferență din punctul de vedere al legii dacă a fost judecată de un complet nelegal al ICCJ sau ar fi fost judecată de vecinii din bloc ori bătrânele adunate pe o bancă la poartă.

Nu contează ce sau câte poșete are un om, el are aceleași drepturi ca noi toți!

Speranța este una singură: luni, la ICCJ, în cadrul ultimei căi de atac, recursul în casație.

ICCJ a comis un abuz evident (nici nu mai contează numele judecătorilor), tot ICCJ are îndatorirea să îl îndrepte!

Jus est ars boni et aequi - Dreptul este arta binelui și a echității”, a scris avocatul Silvia Uscov, sâmbătă, pe pagina de Facebook, scrie antena3.ro.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

Pe 7 aprilie 2022, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

După pronunțarea deciziei, polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia, dar acum își ispășește pedeapsa la Penitenciarul Târgșor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vand a furat si i s a mai platit si creditul de 3 miliosne de euro la banca nu se stie de cine era bine
0
0
ia zi maimuta avocata,16 milioane euro declarati sint legali?Cit impozit a platit ptr ei ca mie imi impoziteaza si banii din banca,deja impozitati la salariu odata?Ai facut fa spritzul haret,avocata melcilor?Cit ai furat azi?
0
0
Tu avocato proasta,clienta ta sa spuna multumesc pentru ca nu a fost acuzata si pentru sustragere de la executarea pedepsei;cu putin timp inainte de pronuntarea deciziei definitive a instantei ia fugind in Bulgaria unde a apelat la justitia din tara vecina sa o scape de decizia unei instante din Romania numai ca Bulgari nu au pus botu la vrajeala Elenei.Hai termina odata cu prostiile tu Leano si spune:ai facut faptele pentru care ai fost condamnata sau nu?.
0
0
are plescoi bani de avocati care sa gasesaca chichite . Cind fura din banii publici nu era asa de afectata . la puscarie pe viata fara sa mergi la coafor .
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272