REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Avocată trimisă în judecată, după ce a promis că-şi va trafica influenţa la Constanţa

Avocată trimisă în judecată, după ce a promis că-şi va trafica influenţa la Constanţa

Replica API 3 martie 2012 | 00:00 290

Procurorii DNA Galaţi au dispus trimiterea în judecată a Corneliei Carmen Burghilă, avocat în cadrul Baroului Brăila şi fost consilier juridic la Casa de Asigurări de Sănătate Brăila, şi Jan Neagu, persoană fără calitate specială, acuzaţi pentru trafic de influenţă. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în 2008, cei doi inculpaţi i-au pretins unei persoane, care i-a şi denunţat, suma de 20.000 euro afirmând că au influenţă pe lângă funcţionarii Casei de Asigurări Sociale de Sănătate Constanţa, precum şi pe lângă funcţionarii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Colegiului Medicilor Constanţa, Inspectoratului de Poliţie Sanitară şi Medicină Preventivă (SANEPID) Constanţa.

Cei doi au promis că vor interveni pe lângă reprezentanţii instituţiilor mai-sus menţionate pentru a facilita deschiderea unui cabinet medical pentru fiica denunţătoarei, cu specializarea medicină de familie, în municipiul Constanţa şi să încheie un contract de prestări servicii medicale cu Casa de Asigurări Sociale de Sănătate . Din banii pretinşi, inculpaţii au primit suma de 18.000 euro. În vederea restituirii sumei de 15.700 de euro care nu a fost recuperată, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unui autoturism aparţinând inculpatei. La data de 10 februarie 2012, Curtea de Apel Galaţi a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatei Carmen Cornelia Burghilă, iar pe 15 februarie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus faţă de aceasta înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de Jan Neagu. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Galaţi.

Ce spune directorul DSP Constanţa

Directorul DSP Constanţa, dr. Constantin Dina, susţine că nu are cunoştinţă de acest caz. "Nu am auzit despre persoanele respective. Cei de la Galaţi nu ne-au întrebat absolut nimic. Nu ştiu ce influenţă puteau să aibă asupra inspectorilor din Constanţa pentru că înregistrarea unui cabinet de familie este liberă pentru toată lumea, se depun documente conform legii şi nu trebuie să dea nimeni nimic. Pentru înregistrarea cabinetului şi emiterea certificatului de deschidere a respectivului cabinet medical nu se percepe absolut nici un ban", a declarat, pentru "Replica", dr. Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108