REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Avocatul care se lăuda că are influență asupra lui MATEI, de la Năvodari, vrea ÎNAPOI în BAROU

Avocatul care se lăuda că are influență asupra lui MATEI, de la Năvodari, vrea ÎNAPOI în BAROU

Replica API 1 mai 2021 | 23:42 3613

Fostul avocat Sorin Şandru vrea să revină în avocatură, după ce în toamna anului 2020 a fost eliberat din închisoare. În acest sens, Şandru a depus o acţiune împotriva Baroului Constanța care a luat decizia de a-i înceta calitatea de avocat, ca urmare a hotărârii prin care a fost condamnat. Amintim că Şandru a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare, cu executare, pentru trafic de influență și spălare de bani.

Tribunalul i-a respins cererea

În ciuda tuturor eforturilor sale de a reveni în avocatură, Tribunalul Constanţa a respins, ca neîntemeiată, cererea formulată de Şandru în contradictoriu cu pârâtele Baroul Constanţa şi Uniunea Naţională a Barourilor din România.

În prezent, se judecă recursul în acest dosar.

Condamnat la trei ani și opt luni pentru trafic de influență și spălare de bani

Amintim că avocatul Sorin Șandru a fost condamnat la trei ani și opt luni pentru trafic de influență și spălare de bani, iar în perioada 2018-2020 a fost încarcerat la penitenciarul Poarta Albă-Secția Exterioară Valu Traian. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Constanţa, în iulie 2014 şi ianuarie 2016, inculpatul a pretins de la o persoană suma de 40.000 lei, afirmând că are influenţă asupra primarului oraşului Năvodari de la acea vreme, respectiv Nicolae Matei, dar şi asupra mai multor funcţionari din Primărie, pe care a promis că îi va determina să atribuie un contract de consultanţă şi, ulterior, să efectueze la timp plata onorariului cuvenit.

„Pentru a disimula provenienţa ilicită a sumei de 40.000 de lei, pretinsă pentru traficarea influenţei, inculpatul Şandru Sorin a încheiat cu martorul denunţător un contract fictiv de asistenţă juridică, care a creat aparenţa mincinoasă a unei origini licite a sumei respective“, mai arătau procurorii.

Executarea pedepsei urma să expire în august 2021, dar judecătorii de la Tribunal Constanța au decis să-l elibereze condiţionat.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest nenorocit insista in nemernicia lui ca este Om ,un animal fara pic de suflet care ne a distrus viitorul copiilor nostri furand de la orasul Navodari toata bogatia care o aveam de la strabunici nostri.
5
0
sa ne pi sa m pe tine! Ai votat tu cu cine trebuie, de aia esti lesinat in casa de foame! sa ne kkm pe moliama si pe holera ta, pe parte economica, sa ne spartcaim pe tine primu, vorba lu nea gigi!
4
4
Toti moistii care au votat cu pisede si Matei sa mearga la puscarie, acolo le este locul. Cum poti vota un puscarias ca primar sau consilier fara sa fii ca el
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218