REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Avocatul constănțean, condamnat după ce a a cerut bani să 'influenţeze' primarul din Năvodari, VIAȚĂ GREA în penitenciar

Avocatul constănțean, condamnat după ce a a cerut bani să 'influenţeze' primarul din Năvodari, VIAȚĂ GREA în penitenciar

Replica API 2 septembrie 2019 | 01:21 720

A 'bifat' mai multe SANCȚIUNI disciplinare

A 'bifat' mai multe SANCȚIUNI disciplinare

Avocatul constănțean Sorin Sandru, încarcerat la penitenciarul Poarta Albă-Secția Exterioară Valu Traian din luna august 2018, pentru trafic de influență și spălare de bani, are viață grea în spatele gratiilor. Acesta a fost sancționat disciplinar de mai multe ori cu suspendarea dreptului de a primi și cumpăra bunuri. Pe toate le-a contestat în instanță, însă a scăpat doar de una.

Avocatul Sorin Șandru a fost condamnat la trei ani și opt luni pentru trafic de influență și şi spălarea banilor. Potrivit rechizitoriului, pentru a convinge persoanele vizate să încheie contracte cu el, Şandru spunea că are influenţă pe lângă primarul de la acea vreme din Năvodari. În luna iulie 2014, a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 40.000 lei, în schimbul folosirii influenţei pe care afirma că o are asupra primarului primarul oraşului Năvodari şi asupra mai multor funcţionari din cadrul acelei instituţii publice. A promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunţător, în temeiul unui contract de consultanţă încheiat de acesta cu instituţia publică respectivă. Pentru a disimula provenienţa ilicită a sumei de 40.000 lei pretinsă pentru traficarea influenţei, inculpatul Şandru Sorin a încheiat cu martorul denunţător un contract fictiv de asistenţă juridică, care a creat aparenţa mincinoasă a unei origini licite a sumei respective. În august 2018 el a fost condamnat la 3 ani și 9 luni, iar viața în spatele gratiilor pare că nu-i priește, neobișnuindu-se,încă, cu statul de deținut. El a fost sancționat disciplinar de mai multe ori, sancțiuni pe care le contestă în instanță. De exemplu, în martie a.c., Comisia de disciplină din cadrul Penitenciarului a dispus sancționarea disciplinară cu suspendarea dreptului de a primi si cumpăra bunuri cu exceptia celor necesare pentru igienda individuală sau exercitarea drepturilor la apărare, petiționare, corespondență și asistență medicală, pe o perioadă de 1 lună, după ce, cu ocazia efectuării unui control inopinat la camera sa, a fost surprins în timp ce dormea, având patul acoperit cu un cearșaf ce obtura vizibilitatea și împiedica desfăsurarea activitătii de supraveghere, fapte ce constituie abateri disciplinare prev. de art. 81 lit. f) si art. 82 lit. l) din Legea nr.254/2013 . Avocatul a formulat contestație, iar instanța i-a admis-o, după analizarea probei video, considerând că deținutul era vizibil parțial și se observa că acesta stătea întins în pat ca și celălalt deținut care apare în înregistrarea audio-video.

Ulterior, Șandru a mai fost sancționat cu suspendarea dreptului de a primi și cumpăra bunuri cu excepția celor necesare pentru igiena individuală sau exercitarea drepturilor la apărare, petiționare, corespondență și asistență medicală pe timp de o lună, după ce, cu ocazia efectuării altui control la camera de deținere, a adus injurii unui cadru al penitenciarului, afirmând „mă p.ș pe Țăranu”, faptă ce constituie abatere disciplinară prev. de art. 81 lit. h) din Legea nr. 254/2013. Și această sancțiune a contestat-o, însă instanța nu a mai fost de partea lui.

Pe 12 iunie a.c., Șandru a mai formulat o plângere la Judecătoria Medgidia, împotriva hotărârii comisiei de disciplină din mai a.c., prin care a fost aplicată o sancțiune disciplinară. Plângerea va fi analizată de magistrați pe 18 septembrie.

Pe 26 iunie, Șandru a mai înregistrat o plțngere, de data aceastea în baza articolului 39, privind schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, contestând o hotărâre a Comisia pentru stabilirea, individualizarea și schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din 11 iunie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Totul e politic.
1
2
Dreptul la aparare petitionare corespondenta si asistenta medicala nu ai cum sa-l suspenzi. Daca in timpul lunii asta moare sau este maltrat de gardieni ? Sunt drepturi fundamentale bai scarbe bolsevice de miltieni caralii! meritati sa fiti torturati indelung pentru faptele astea!
2
1
Avocati corupti: iau bani si de la clientul lor dar si de la adversarul clientului cu care se judeca. Niste scursuri puse pe capatuiala fara sa depuna mare efort pt acei bani. Ca si in cazul militienilor, ei se pozitioneaza de la inceput de partea infractorului, ca de acolo le vine banu gros. Dar blestemele pana la urma pe capul lor cad.
6
1
reportera nu este organ de control, l-a intrebat odata , a primit un raspuns , ce tot te fut la cap mimozele astea ....denumite ''reporter de investigatii'' ? sa se angajeze la tolontat madam vopsita asta !
3
1
Am vazut, mai jos, ceva scris despre primarul din Navodari. Pe mine m-a deranjat comportamentul acestuia intr-o faza data la Pro TV. Este intr-o functie publica, este ales, si-a asumat acest lucru. Cu toate acestea, cand reporterita Pro TV il tot intreba cate ceva, el mergea indolent catre masina sa Duster, se urca nonsalant la volan si demara. Fara sa raspunda un cuvant celei care l-a chestionat. Nu il chestiona ca pe un oarecare de pre strada, care are dreptul sau la tacere. Il chestiona ca pe un ALES, care trebuie sa raspunda in fata votamtilor pentru faptele sale!
9
2
Lasand gluma la o parte, tarifele avocatilor sunt exagerat de mari, in conditiile cand pot sa piarda cu brio. Ramai si cu banii dati si cu sentinta in defavoarea ta.
10
4
Sandru, poreclit si Shancru, era mare prieten si cu fratii Calafas, toti sefi la PNL..Uite ca tzeparii au ajuns sa traga-n Tzeapa unul de-al lor..Adunatura de fascisti, hortisti, borfasi si..curveeee!
8
1
Ce nu v-a spus Mirela Pascal e ca borfasul asta de avocat a fost si este membru marcant PNL, fiind prieten la catarama si aghiotant cu Lupu Mihai, mare sef PNL-ist, fost director la Oil Terminal, fost deputat si mare prieten si codos al machedonului Hasotti Puiu..El a facut shmenul cu banii pentru ca e mare amic cu Chelaru Florin inca de pe vremea cand acesta era mare sef pe la PNL Navodari, de unde "a zburat" apoi la PSD , care l-a uns mare Primar de Namolari..
12
1
Curand si Fagadau o sa fie colegu meu la puscarie ! Iar ceilalti acoliti ai lui la Gherla !
23
5
Curand su Primarul nostru de la navodari ajunge la bulau cu baietii acolo , sa i rupa bostanu ala !! Matei dormea pe jos , ehh acum sa vedem la cine da spaga la sefu de camera sa doarma macar pe jos . Gunoile ai dat autorizatii peste tot pe plaja haotic si spaga cat casa !! curand la puscarie javra.
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108