REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Avocatul FILIȘAN: 640 lei te costă PARCAREA pe lună, dacă stai 8 ore la MUNCĂ

Avocatul FILIȘAN: 640 lei te costă PARCAREA pe lună, dacă stai 8 ore la MUNCĂ

Replica API 17 iunie 2021 | 00:36 7663

Plata parcării în municipiul Constanța a iscat comentarii aprige printre constănțeni. Cei mai îngrijorați sunt, însă, cei care activează în domeniul juridic și stau cu orele la instanțele de judecată. Avocatul constănțean Cătălin Filișan, decanul Baroului Constanța, a făcut un calcul simplu și a reieșit suma aproximativă de 640 de lei pe lună pe care ar trebui să o plătească pentru parcare, atunci când merge la serviciu. În aceeași situație se află chiar și unii angajați ai Primăriei Constanța care par a fi tare nedumeriți dacă trebuie să plătească integral sau nu parcarea. În acest subiect, Felicia Ovanesian, vine cu răspunsuri și lămuriri.

În ultimele zile au început să se monteze plăcuțe pentru parcare în municipiul Constanța. Iar întrebările pe acest subiect sunt nenumărate, una dintre acestea fiind legată de angajații instituțiilor publice din municipiu. De exemplu, avocatul Cătălin Filișan, este unul dintre cei care par a fi deranjați de acest regulament și de faptul că un angajat la stat ar putea să plătească bani grei pe parcare, lunar. „Ora de parcare s-a dublat, parcometre nu sunt, ne-am întors la SMS dar la un preț dublu. Vreo 640 lei / lună pentru cine stă la muncă 8 ore sau 7.680 lei pe an. În spate este Tribunalul Constanța”, a spus avocatul Cătălin Filișan.

Click pe imagine!

Din informațiile noastre, chiar și în Primăria Constanța sunt persoane care au încă dubii dacă vor plăti integral parcarea, așa cum o vor face toți constănțenii, sau vor beneficia de anumite facilități.

Ovanesian vine cu lămuriri

City managerul municipiului Constanța vine cu lămuriri asupra plății parcării dar și cum pot constănțenii să beneficieze de acele 30 de minute gratuite. „Cine are nevoie exclusiv de cele 30' gratuite, folosește (momentan, doar) aplicația! O singură dată pe zi în fiecare zonă! Detalii pe panou! Cine are nevoie de mai mult de 30', folosește aplicația sau sms. Pentru diferența până la o oră se plătește doar jumătate de oră! Idem pentru cei ce aleg să plătească din start mai multe ore! Avantaj cetățean! Detalii pe panou! Pentru cine n-are telefon mobil, plătește cu cash/numerar bilete răzuibile! Detalii pe panou!

Click pe imagine!

Puteti apela cu încredere și la abonamente, care determină reducerea substanțială a tarifului orar! Instituțiile publice și de interes public pot obține pentru salariați abonamente nominale! Cererile se adresează Primăriei! Este prevăzut în regulament la art 8 alin (6). Acesta este regulamentul de parcări, sintetic! Proiectul de edificare a primei parcări multietajate, cu minim 800 locuri a fost inițiat”, a declarat Felicia Ovanesian, city managerul municipiului.

Tarifarea locurilor de parcare se va realiza din 18 iunie

Tarifarea locurilor de parcare se va realiza de vineri, 18 iunie. Aplicația va permite efectuarea plății parcărilor de scurtă durată prin SMS și CARD BANCAR, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 și zona 2 ale orașului. Aplicația „Constanța Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore.

Citește mai multe AICI.

Autoturismele electrice, exceptate de la plata parcării

De precizat este și faptul că mașinile hibrid trebuie să plătească parcarea, exceptate fiind doar cele electrice.

Sursa foto: digi24.ro

ATENȚIE! Tarifarea locurilor de parcare din municipiul Constanța se va realiza de vineri, 18 iunie. Mai multe detalii AICI!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Catalin foarte bine zici
2
0
Nu veni cu masina la serviciu. De ce sa stea un autoturism parcat 8 ore jn fata biroului? Transportul in comun, biciclete, trotinete..sunt variantele mai bune.
5
2
Mwe feliciu
8
1
trebuie sa isi justifice pensiile speciale. ceilalti nu va mai pierdeti timpul.
4
1
avocat la doua capete ce esti, o sa-ti las 1 leu la stergatorul de parbriz saracule. Mai bine ai spune cum ai lasat copacii sa se usuce dupa ce nu ti-a mai trebuit campania de imagine excroc imputit
15
6
hai ca nu va mai alege nimeni, asta e sigur
21
3
Mos Teaca va va stoarce si ultimii banuti scapati de fagabou. Urmeaza marirea impozitelor.
29
2
Foarte bine. Automobilul trebuie sa devina un moft, un lux! Automobilul nu e pentru toata lumea.
14
33
Ar trebui sa fie tot cu plata, ori platin toti ori doar fraierii
29
3
un abonament la RATC 55 lei super avantajos.
25
8
V-ati nascut in masina??? Aveti treaba in centru, simplu, luati autobuzul!
21
27
clientu plateste banu inainte voua, fara sa stie cum o sa-l aparati in dosare?
18
5
Catalin Filisan e un mare Hoz,al Baroul Avocatilor Constanta.Ea cautati mai bine sa vedeti ce hoti apara si cum.
22
13
eu zis sa facem cheta sa dam la amaratul asta
22
8
Muhahaa dupa data de 18 cand vor incepe sa taie amenzi pe banda rulanta si sa ridice toate masinile functionarilor statului si lucratorilor din firme parcate mai pe strada mai pe trotuar o sa fie un spectacol frumos.
27
0
m w e f e l i c i u
18
1
Mamdam ovanesian pe cind si o taxa ca respiram aer sau ca mergem pe jos?
35
4
Lasati comentariile si hai in strada sa le rupem capu
34
8
Se stie ca faci joc de glezne si aspiri la scaunul de primar insa, nu ai nimic care sa te recomande, poate doar oportunismul si ipocrizia! Fii precis si spune, suma de 640 de lei pe luna, pentru doar 8 ore de munca a unui avocat, pe luna?
32
14
Tupeista asta de manager nu a zis insa ca, daca iti iei abonament, nu ai loc asigurat, deci bani necuveniti!!!
31
2
Doar Orange si Vodafone, daca vine tataia de la tara si nu are nici maca r telefon cum procedeaza, ca sunt oameni in varsta care habar nu au sa foloseasca un telefon. Puneti aparate nu prin SMS.
30
5
Am ajuns sa plangem si dupa cei dinaintea lui Mazariche.
35
5
acum sa vedem daca psd este capabil sa faca ce a facut chit ac si sa dea in judecata
32
3
s a trezit imaculatul Filisan cu aspiratii de primar sa judece preturi la parcari. Cred ca ar trebui sa ne zica de gradinarit ca a plantat copaci, nicidecum de parcari. Si daca un avocat sta 8 ore la barou, eu sunt popa. Bai!Ipocrizia asta ne mananca pe toti!
25
33
Nu lasati toate comentariile
19
2
Deschide-le proces
39
2
Sabit spionu
9
0
O sa plangeti dupa Babu si Fagadau
60
15

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468