REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Avocatul lui Nicușor Constantinescu NU a fost prezent la DNA: Are COVID-19

Avocatul lui Nicușor Constantinescu NU a fost prezent la DNA: Are COVID-19

Replica API 17 decembrie 2020 | 23:17 4220

Nicușor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost adus miercuri, 16 decembrie, la sediul DNA Constanța, pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de inculpat în dosarul 176/P/2017 ”Herghelia Mangalia”. Ajuns la fața locului, Constantinescu a precizat că este nevinovat. Însă, a fost dus rapid înapoi la penitenciar pe motiv că avocatul său nu a putut fi prezent. Acesta este infectat cu SARS COV 2.

"Pe 16.12.2020, ora 10:00 sunt chemat (fără citație) la audieri, la DNA Constanța ,în dosarul 176/P/2017 “Herghelia Mangalia “!", a spus Nicușor Constantinescu. Ceea ce s-a și întâmplat. A fost adus cu un autovehicul al ANP, iar în drum spre sediul DNA Constanța, Constantinescu a ținut să precizeze că este nevinovat. "Dosarul 176 apare în raportul CSM, cu poliţia politică de la Constanţa. Ţinta sunt eu ca preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Mazăre, iar executanţii sunt dânşii, procurorii DNA şi ofiţerii SRI. Nevinovat mă simt!", a precizat Nicuşor Constantinescu.

Însă, ”vizita” nu a durat mai multe de 20 – 30 de minute. Potrivit informațiilor noastre, Constantinescu fusese chemat pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de inculpat în dosarul cu pricina. Însă, se pare că procedura nu a fost legal îndeplinită, întrucât a lipsit avocatul, care este bolnav de Covid.

În dosarul de față, Constantinescu este acuzat de două infracțiuni de abuz în serviciu, în urma cărora ar fi adus un prejudiciu Consiliului Județean Constanța de 5.570.821 de lei. Mai exact, în perioada 2009 – noiembrie 2013, a creat un prejudiciu de 3.778.451 RON, odată cu executarea unor lucrări RAJDP Constanța la obiectivul Herghelia Mangalia, deși imobilul nu era în administrarea UAT județul Constanța. Pentru a putea executa aceste lucrări, Nicușor Constantinescu a inițiat un proiect de hotărâre pentru aprobarea unui protocol de colaborare între CJC și ROMSILVA. Costurile fiind achitate în luna septembrie 2016 cu bani din bugetul Consiliului Județean Constanța.

Totodată, Nicușor Constantinescu a adus un alt prejudiciu bugetului CJC, în valoare de 1.792.370 RON, prin finanțarea “Cupei Mondiale la Pescuit Crap”, cu toate că vorbim despre finanțarea unor lucrări la un obiectiv privat, ce nu aparține UAT județul Constanța. În 2012, Nicușor Constantinescu a dat firmei SC Rig Service SRL suma de 1.792.370 RON. Și în acest caz, Nicușor Constantinescu a inițiat un proiect de hotărâre pentru aprobarea unui protocol între CJC, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi București și SC RIG SERVICE S.A. pentru realizarea Cupei Mondiale la Pescuit Crap.

Video:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O geaca de la chinezesc si o punga fortuna, multi ani de inchisoare, merita?
2
0
Se vand droguri in spate la dna pe strazile oborului cu ion corvin
0
0
Pana la urma Constantinescu are sau nu avocat Nu vreau sa comentez nimic despre avocatii care incaseaza onorarii grase si apoi isi prostesc clientii Singurul meu semn de intrebare este referitor la Nicusor Constantinescu..... pe care sincer il compatimesc cum mama naibii sa fii atat de credul
3
2
ce umflat este.... nu avem niste novichiok sa i dam???
3
0
Au schimbat dubele de la inchisoare?O fi duba pt vipuri.La un nepurtat de masca se merge incatusat.Diversificata legislatie mai e prin tara..
4
0
sta in inchisoare, dar averea? faptul ca el sta in inchisoare este perceput ca dreptate facuta, si averea porcului este la adapost pe numele lui Husein Ozghen. De ce nu se mai plange ca-i pe moarte?n-are nici pe dracu', bolnav inchipuit, boala lui este ca sanatatea noastra
10
1
milionar pe munca angajatilor platiti cu salarii de nimic a furat cu Porcu Constantinescu.Sa mearga amandoi la puscarie.Sa vedem ca face justitia machidoneasca din Constanta.Il condamna pe Carstocea?A furat e simplu.
6
1
Sa fie la iel toate milioanele
0
0
Il doare la ciocan pe nicusor...vara sta sub nuc la poarta alba pe sectia 6 ,citeste...timpul trece si cand iese , iese curat
6
2
Complicii lui Nicusor care au semnat actele de plata ale lucrarilor imaginare de la herghelie, pescarie, pepiniere, etc. sunt bine mersi. Cenuse T. si Modorcea J. au incasat comisioane gigantice si se joaca cu banii.
11
1
Pai asteptam si restu gastii Strutzu,Barha,SLI etc. E loc si pt ei, DNA ii asteapta cu drag.
11
0
Sa stati toata gasca in puscarie pana muriti.Ati facut prapad in Constanta nenorocitilor.
24
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614