REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Avocatului lui Trump, scrisoare către Iohannis. Cere verificarea protocoalelor încheiate de Parchetul General şi SRI

Avocatului lui Trump, scrisoare către Iohannis. Cere verificarea protocoalelor încheiate de Parchetul General şi SRI

Replica API 28 august 2018 | 01:30 395

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor, scrie Mediafax.

"Dragă domnule preşedinte Iohannis,

Vă scriu ca să îmi exprim îngrijorarea în legătură cu prejudiciul continuu adus statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării cu eficienţă a legii. Acest prejudiciu afectează negativ, în mod direct, cursul investiţiilor străine directe în România, deoarece niciun investitor raţional nu ar investi într-un loc în care domnia legii şi sistemul legal fac subiect al manipulării făcute de cei de la putere. (...)

După căderea lui Nicolae Ceauşescu din 1989, România a făcut paşi hotărâţi spre aplicarea legilor, în concordanţă cu respectarea dreptului la un proces corect în regulile statului de drept. Cu toate acestea, progresele au fost subminate grav de excesele Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a României, sub conducerea fostului procuror şef, Laura Codruţa Kovesi. Aceste excese au inclus: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor; ascultarea neconstituţională a telefoanelor; mărturii silite şi procese judiciare incorecte.

În plus, faţă de excesele făcute de DNA în numele „aplicării legii", am luat la cunoştinţă cu tristeţe în cursul ultimelor luni despre existenţa „protocoalelor secrete" pe care mai multe instituţii publice le-au semnat cu Serviciul Român de Informaţii („SRI"). Acestea includ protocoale secrete cu: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii.

(...) Recunosc şi înţeleg importanţa luptei împotriva corupţiei. (...) O amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzaţi şi condamnaţi ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenţi care au fost trimişi la închisoare.

(...) De asemenea, îndemn Guvernul României să înfiinţeze o comisie independentă formată din judecători internaţionali şi experţi legali, care să examineze originile protocoalelor secrete, ca şi impactul lor asupra Parchetului General şi a judecătorilor din întreaga ţară.

Pe baza rezultatelor ei, comisia independentă ar putea face recomandări specifice pentru ca aplicarea legii să fie întărită în România, iar Codul Penal românesc să fie reformat, pentru a preveni reapariţia unor astfel de excese.

(...) Guvernul României trebuie, de asemenea, să se asigure că judecătorii nu sunt intimidaţi de DNA sau de SRI. În consecinţă, există nevoia de a identifica sutele de dosare ale DNA despre judecători, aşa cum a descris recent un adjunct al DNA, pentru a determina numele judecătorilor, acuzaţiile şi originea acestor acuzaţii împotriva judecătorilor, precum şi cronologia şi durata acestor dosare", a scris Rudolph W. Giuliani, în scrisoarea citată de Mediafax.

SCRISOAREA INTEGRALĂ PE MEDIAFAX

Citește mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politicienii unei tari sunt oglinda poporului. Noi suntem principalii vinovati, noi i-am votat sau nu ne-am prezentat la vot, noi le-am inghitit minciunile si hotiile lor. Noi suntem cei care ne lasam manipulati de ei. De ce platim noi fara a avea vreo vina datoriile facute si furate de toti hotii mana in mana cu hotii din politica?????????
1
0
Orice vine din SUA si nu ataca actuala guvernare, nu e bun. Iohannis e Dumnezeu si cine se leaga de el trebuie sa fie afurisit. Orice atac impotriva tortionarilor si abuzatorilor trebuie sanctionat ferm.Luati exemplu de la Erdogan.
3
4
Mafiot italian a lut banii, ca sa apere alti mafioti.Rusine!
4
4
Din cate observ, majoritatea nevertebratelor din tara asta sustin PNL, PMP, USR, partide care de altfel, au cam fost la guvernare in ultimii 10 ani si s au certat intre ei ca idiotii si si au facut dosare penale la greu. Nci PSD ul nu este departe, dar macar astia au o sustinere constanta din partea multor asistati, motiv pentru care tot vor guverna cu o opozitie de doi lei. In privinta lui Giulianni, omul nu a facut altceva decat sa si dea cu parerea ca daca o asculta si pe Macovei, cred ca o sa se ia cu mainile de cap. Cred ca Romania are capacitatea sa iasa din mizeria asta!
4
3
@guta ,esti ca un catelus care latra la un dulau .Hai sa facem Romania puternica si respectabila , prin munca prin domnia legii, prin vot si nu injurandu-ne toata ziua pe net denigradu-ne prin Europa si in lume.Si mie mi-ar place sa aiba statul roman grija de mine ca cel american fata de cetatenii sai dar cu nebunia de acum mare minune daca va mai ramane ceva din natia asta a noastra
9
4
SA PRINS TOATA LUMEA CA ESTI UN ESCROC SI CA ESTI OMUL NUMARUL 1 AL STATULUI PARALEL.INCET INCET TUDOREL VA DA MUIE LA TOTI INCEPAND CU CATELUL TAU AUGUSTIN LAZAR APOI URMEAZA SUSPENDAREA TA CRETINULE.MUIE ANTIPESEDE !.
9
9
dar de bechtel ce zice onorabilul jidan cu nume de italian doar a facut parte si din distributia filmului 911,dar de gardul aeroportului otopeni ,dar de faptul ca cetatenii americani sunt imuni in fata legii din romanica avad voie sa omoare pe oricine fara sa raspunda si inca nu ar mira pe nimeni daca pesta asta ar fi de fapt americana si nici decum africana
7
7
Iar ma seci la coaie ?.
6
7
Sunt de acord cu o comisie internationala care sa controleze tot ! Si protocoalele si hotiile ! In rest mishule ramane cum am stabilit iar eu nu sunt tutmes. Muie dragnea,muie pesede !!!
9
9
@tutmes sub acest nickname se ascund acum europeanu ,pensionaru si multi altii ca ei ,incep sa se miste lucrurile.si da Tutmes daca mai ai dubii ,Giuliani stie unde este Romania pe harta pentru ca a trimis si sefilor celor doua camere si PM scrisori odata cu cea trimisa lui Ciollanis. Cat gargara opozitiei cu lobbyul este apa de ploaie ce sa ceri unor useristi securisti ,doar un selfie ceva foi A4 si somn in Parlament.Apropo USR dosar penal DNA sponsorizari ilicite, nu am vazut nicio demisie penalii ,penalii parca tipau, acum tac malc!
9
9
Trompeta propagandista useristo-penelista nu zice ca protocoalele sunt o problema, ca afecteaza grav democratia, trompeta il decredibilizeaza pe Giuliani cu mesaje care au rezonanta doar pentru protestatari. Existenta protocoalelor securiste nu-i deranjeaza ci declaratiile lui Giulianii si bineinteles se pune placa cu antena3. Iohanis a primit o lovitura la operatie de o simte si Putin prin Merkel. Sa vad daca mai sta iohanis cu lupta impotriva coruptiei in gura.
9
10
Asta are mai multe dosare decat insusi Dragnea dinti de noroi.
10
10
Ce vocabular de psdist ai
12
9
Cand tipa cate un cretin prin Parlamentul European ca psd e nasol toti va umflati, in schimb cand vine unu si spune ca da domnule, e adevarat ca DNA si-a batut joc de tot ce inseamna proces corect si echitabil si a bagat lumea la puscarie aiurea ridicati din umeri , ca cica de unde are asta treaba cu Romania?. Ca a spermat-o pe ma-ta in gura, de-aia are treaba, sa-ti raspund si la intrebare
12
13
Dragnea e de vina. Sa fie judecat de catre USR, PNL si de catre Johannus cat e viu daca e....
7
7
Chiar nu inteleg de unde pana unde are asta treaba cu Romania??? Doar daca este platit sa trimita si el scrisori.. Voi ce parere aveti?
11
17

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272