REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ba e albă, ba e neagră: Primăria Mangalia o dă de GARD cu un eveniment programat pentru luna mai

Ba e albă, ba e neagră: Primăria Mangalia o dă de GARD cu un eveniment programat pentru luna mai

Replica API 28 martie 2020 | 00:06 4796

Raliul Mangaliei

Raliul Mangaliei

În ciuda pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse de carantina totală din România, se pare că în sudul litoralului autoritățiile se pregătesc de raliuri. Este vorba despre Raliul Mangaliei, programat în perioada 8-9 mai. Pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) apare un contract de achiziții publice, publicat pe data de 23.03.2020 și finalizat pe 24.03. 2020, între Primăria Mangalia și firma deținută de fostul boxer, Mihai Leu, Asociația Club Sportiv AMC Racing. Este vorba despre servicii organizare evenimente sportive, mai precis: servicii amenajare traseu, servicii de cazare, servicii arbitraj, servicii de securitate și ordine, etc. Valoarea totală a achiziției ar fi de 54.000 de euro. În timp ce primarul a spus că sunt informaţii false, vicele recunoaşte şi spune că a fost o greşeală a funcţionarilor publici urcarea pe SEAP a evenimentului programat pentru luna mai. Suntem în plină pandemie de coronavirus şi nu se va organiza niciun eveniment, spun autorităţile locale din Mangalia.

Contactat telefonic de Replica de Constanța, primarul Mangaliei, Radu Cristian, nici nu știa despre ce eveniment este vorba, ba mai mult, a negat vehement desfășurarea acestuia, chiar dacă achiziția este înregistrată pe SEAP acum trei zile, pe data de 24.03.2020.

Radu Cristian: Este o ştire falsă

„Nu are cum să se organizeze, nu, ce s-a întâmplat, ce eveniment? Chiar dacă am fi noi inconstienți, nu are cum să se întâmple. Jurnalistul Lucian Mîndruță a fost cel care a expus problema într-o postare pe Facebook, iar primarul Mangaliei l-a criticat aspru.„Este regretabil că ditamai jurnalistul, Lucian Mîndruță, își ia informații de la colțul străzii, putea să mă sune. Nu suntem atât de inconstienți pe cum ne crede domnul Mîndruță, lumea stă în case, fiecare mai debitează câte o minciună, câte o prostie. Intrați să vedeți pe Facebook, că Mihai Leu, cel care este organizatorul acestui eveniment a spus clar că este o dezinformare”, a spus Radu Cristian. Primarul Mangaliei a continuat șirul negațiilor și al indignării, nu există, nu are cum, nu se poate. „Cum să se organizeze? Un asemenea eveniment înseamnă să implici Jandarmeria, Ambulanța, etc. Nu se achiziționează nimic, nu are nicio legătură ce apare pe site. Chiar dacă apare pe site, nu se poate face achiziția. Colegii de la achiziții au urmat procedura acum câteva luni de zile”, mai spune primarul Mangaliei.

Citirea achiziției publice în care este implicată Primăria Mangalia, l-a făcut pe Radu Cristian să schimbe subiectul și să afirme că discutăm la telefon de șase minute pentru o prostie, cu siguranță, cu același șir de negații, pe care le-a menținut pe toată durata dialogului. „Haideți să schimbăm subiectul, este o știre falsă. Am atâtea pe cap în momentul ăsta și noi stăm să discuăm acum de lucruri care nu se întâmplă. De șase minute stăm și vorbim de ceva care nu se mai întâmplă. Nu se întâmplă. Este exclus să mai organizăm evenimente”, a mai spus Radu Cristian.

Mihai Leu: Am vorbit și cu domnul viceprimar și vom amâna, până la urmă. Nu voi încasa niciun ban

Pentru a afla o părere și din partea firmei ofertante, am apelat la fostul boxer, Mihai Leu, care a confirmat că, deși era optimist că acest eveniment se va ţine până la urmă, a constatat și el în final că este imposibil. „În primul rând, sănătatea oamenilor este cea mai importantă, vă dați seama. Noi am fost optimiști pentru că am văzut că în China s-a mai ameliorat, că au început să găsească soluții, dar la momentul ăsta, și eu cred că în luna mai este destul de târziu. Am vorbit și cu domnul viceprimar, Dragoș Angelescu, să amânăm”, a spus Mihai Leu.

sursa foto: fabricadepr.ro

Deoarece au apărut zvonuri că firma deținută de el și-ar încasa banii de la Primăria Mangalia oricum, Mihai Leu a dorit să infirme această informație. „Nu se pune problema de încasarea unor bani în aceste momente în urma evenimentului. Noi am început să discutăm despre acest eveniment încă de anul trecut, intenția a fost să se țină în continuare, dar la ce se întâmplă acum, nu se pune problema. Se va amâna, dacă ține mai mult această pandemie. Nu m-am gândit la încasarea acelor bani, doar dacă vor fi condiții bune și se va desfășura, dacă nu, nu voi cere niciun ban. Eu cred că în anumite locuri s-au făcut anumite hârtii, care nu au mai fost modificate, așa cred că este posibil să se fi strecurat o greșeală”, a mai spus fostul boxer.

Viceprimarul Mangaliei: A fost o greșeală din partea tuturor, nu pot arăta cu degetul pe cineva anume

Spre închiderea ediției, viceprimarul Mangaliei, Dragoș Angelescu, a recunoscut greșeală colectivă, comisă de toți funcționarii publici din cadrul Primăriei Mangalia, și a comunicat faptul că achiziția a fost scoasă de pe SEAP după toate cele întâmplate. Cu alte cuvinte, Raliul Mangaliei din luna mai nu se va mai desfășura, iar achiziția este nulă în acest moment.

„Nu pot să dau vina pe cineva acum, sunt colegii mei și ei la rândul lor au primit ordine de la conducere. Nu pot să arăt cu degetul, nici pe unul, nici pe altul, este greșeala noastră generală”, a spus Dragoș Angelescu.

Achiziția poate fi văzută aici: http://e-licitatie.ro/pub/direct-acquisition/view/105872978?fbclid=IwAR2zdq4IlY695B2oQ81tcew_x7nM0nPuoxQ4WxQwxDj5mUbLGb9Jkt5xI3o

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da,da,mai nebuni de legat chiar ca n-a avut acest oras in conducerea si administrarea urbei.Zici ca esti in comuna "fa-i cu mana",gropi, fara trotuare , doar pamant, bolovani si resturi de beton.Si mai au si idei inovatoare, doar de a fi in prim-plan la un cadru care intre timp va deveni macabru.
1
1
Tineti minte : alti edili mai buni decat astia , n-ati avut niciodata !
2
3
Gabi,te rog sa te intorci la abecedar,sa studiezi putin cum se scrie "sant" sau "sunt" si apoi sa revi in forta cu un comentariu pertinent.Si...nu va mai agitati atat,tot Radu o sa iasa primar.Leo Tanase,Moroianu,Tanasa zis Iuda,Ozy,toti astia care vorbiti mult si nu faceti nimic,nimic bun pentru ei si mai ales pentru societate.
4
2
Ce uratii sant amandoi
6
3
Radu nu daduse bani la spitalul Mangalia inca, unde manager e amanta lui, dar dadea pentru raliu. Un impostor. Minte cu nerusinare. Si indemna lumea sa doneze pentru materiale sanitare pentru spital. Si spunea ca toti angajatii primariei o sa ajute batranii. Cum face asta? Sau prin ong-ul lui Griguta? Parca ar fi prima oara cand minte. Pinochio ar fi invidios.
9
2
Un mincinos infect si el si toata administratia, au furat alegerile in 2012 si in 2016 niste jeguri ordinare. Din pacate in Judetul constanta SRI plus DNA plus PNL egal love. La puscarie cu toti PeNaLi astia al de Cupsa Chitac si Radu.
8
3
Vrajala...
3
2
Da ma ce are O DA DE GARD IN KUR SA TE ARD! COLIVA-19. sau CODRIC-19 Multumit Satisfacut ,Incantat???
1
2
Verificati informatia pelicanilor...sunt 24 de mii de euro...ma miram eu, la servicii se face licitatie la 30 de mii
1
1
Colegii lui au primit ordine de la conducere. Gura pacatosului adevar graieste. Pai cine e conducerea nu piticu mincinos? Banii pentru finu lui nasu se stie. Si de un botox pentru primar.
12
2
Trecem prin niste vremuri foarte grele,peste doua saptamani va fi haos,sistemul sanitar o sa cada si ce-o sa facem?!Tot rai,tot invidiosi,tot fara principii si credinta?!Dumnezeu ne-a dat un semn acum daca nu intelegem nimic din asta si daca o sa continuam in felul asta inuman sa fim,prin mai nu stiu cati din noi o sa mai putem sub anonimat sa ne mai dam inteligenti pe aici..Fi-ti mai buni oameni si lasati ura si invidia,o viata avem...
5
2
Raliu pe strazile din Mangalia? Poate ati vrut sa organizati ceva concurs off road, asa mai merge.
7
2
pe langa altele,adica alte hotii precum cele 60 de mil luate din banca pentru asfaltare, dupa care actuale lucrari cu bani europeni,apropos astia cu strazile lui jumatica muncesc zi lumina sa spaga norma,iar noi saracii in somaj,e corect,ca jumatica intai a stricat tot iar acum ..
8
2
O MARE JAVRA DE OM UN PERVERS ORDINAR
15
4
Daca il pune pe Ozzy pe lista ... poate mai scapa odata
7
2
Ati intors armele la cererea porcului Stroe??? De puscarie tot nu scapa!!
0
6
Cand iesi cu masina de la LIDL sau vrei sa intri la Kaufland trebuie sa treci prin gropi ca dupa bombardamente. Niste roabe de beton turnate seara ar rezolva o period a asta. Raliuri intr-un oras cu probleme de infrastructura rutiera seaman cu un concurs de cultura generala pentru analfabeti. Sa treaca bolizii,sa se bucure cocalarii orasului ? Nu asta e azi prioritatea.
8
5
Ce fata de .....vice.....
6
5
Sa va fie rusine stiati ca nu aveti cum sa faceti o baie de multime dar ati incercat prin ceva legal sa usurati visteria primariei de 58 mii euri .Cu alte cuvinte mai furati si voi ceva inainte de alegeri.Rusine hotilor ca asta ati facut si pana in prezent in frunte cu primarul hot.
12
3
Petrut Iacob o dai de gard ? Titlu de cocalari. Draq de secaturi si zdrente
6
4
Nevasta. Lu Angelescu cum vrea. Asa si asa
9
4
noroc cu mindruta ca altfel mai sifonau 58000 de euroi fara sa stie nimeni
20
5
Retarzi,dar cel mai frumos retardat este primarul
21
8
Cand afirmi ca o dai de gard te referi la faptul ca o vei scutura la sfarsit de un gard, spre exemplu, dupa ce termini de facut pipi. Jurnalism de exceptie!
7
4
carnatii astia politici au un singur scop odata ajunsi in functii: jefuirea prin orice cai a banului public.
22
4
mod de exprimare a unui jurnalist
9
4
SIFONARE se cheama. Nu ai cum sa iei paraindaratul daca nu se deruleaza un contract, chiar si in pandemie. Ai dat banu, ai luat spaga si amani,anulezi evenimentul. Sifonarea e principiul lui Bernouli, tre sa treaca bani pe cale oficiala ca sa faci vacuum de bani negrii.
21
3
Nici pus in fata crudului adevar ca nu a respectat perioada de carantina cand a venit din Italia pe 23 Februarie nu a avut bunul simt sa recunoasca ...s-a dus in oras si pe 1 Martie si pe 8 Martie facand bai de multime...acum mai dau si cu bata-n balta ...auzi raliu in luna mai la mangalia in pandemie de coronavirus...asta e un mincinos si un sarlatan fara pereche. Tepe peste tepe a dat! Dar ii va veni nota de plata! In loc sa-si plateasca datoriile...el face tot felul de intelegeri cu unii si cu altii! Pacat de oras...nu are cei trebuie...un primar tanar localnic si serios!!!
22
5
Bai, voi dati banii inainte, ca la curve??Atat va trebuia sa dati vina pe cineva anume, ca erati haliti.Si mai spune un destept ca nu poate da vina pe cineva, ca sunt colegii lui care au primit ordine de la conducere si ca e o greseala generala.Iar conducerea neaga vehement.Cum ma, sa faci o astfel de declaratie!Deci de la primar pana la femeia de serviciu, ca sunteti colegi cu totii, sunteti varza.
18
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920