REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

BACALAUREAT 2020 la CONSTANȚA: Trei ÎNCERCĂRI de FRAUDĂ

BACALAUREAT 2020 la CONSTANȚA: Trei ÎNCERCĂRI de FRAUDĂ

Replica API 23 iunie 2020 | 00:00 1381

Examenul maturității a început azi, 22 iunie, și la Constanța. Prima probă care le-a pus la încercare cunoștințele acumulate în 12 ani școală elevilor a fost Limba și Literatura Română. Printre cei mai bine de 5000 de elevi, trei au încercat să fraudeze Bacalaureatul fiecare folosind însă altă metodă. Astfel, unul avea asupra lui un telefon, celălalt căști iar ultimul, un pic mai tradiționalist, niște fițuici.

Subiectul I: Text argumentativ despre influența mass-media în construirea imaginii publice a unei persoane.

Bacalaureat 2020 a început luni, 22 iunie, cu examenul la Limba și literatura română, prima probă scrisă a absolvenților de liceu. Examenul a început la ora 9:00. Subiectele au fost unele destul de accesibile, cerințele la profilul uman și cele la profilul real au fost aceleași, singura diferență fiind la subiectul III. La subiectul I, elevii au primit textul „Amintiri de G. Călinescu”, scris de Mircea Bandu, pe baza căruia li s-a cerut să rezolve o serie de cerințe și să scrie un text argumentativ despre influența mass-media în construirea imaginii publice a unei persoane. La subiectul II, candidaților li s-a cerut să prezinte perspectiva narativă a unui fragment din textul „Arhanghelii”, scris de Ion Agârbiceanu. La subiectul III, elevilor de la real li s-a cerut să scrie un eseu depre particularitățile unei comedii studiate. Elevii de la uman au primit un subiect tot legat de comedie, însă li s-a cerut să prezinte particularitățile unui personaj.

Trei elevi din Constanța au încercat să copieze

Trei elevi din Constanţa au fost eliminaţi, azi, din prima probă a examenului de bacalaureat după ce au fost prinşi încercând să copieze. Doi dintre ei sunt de la Liceul cu Program Sport "N. Rotaru" iar cel de-al treilea de la Colegiul Naţional "Mircea cel Batrân". Unul avea asupra lui un telefon, celălalt căști iar ultimul, un pic mai tradiționalist, niște fițuici. Aceștia nu mai au dreptul de a participa la următoarele 2 sesiuni de bacalaureat.

Nici un candidat nu a avut temperatură peste 37,3 grade Celsius

Au fost prezenți 5231 de candidați, iar 105 nu s-au prezentat la examen. Nici un candidat nu a fost înregistrat cu temperatură peste 37.3 ̊C.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca au aparut infractorii, nu ne mira.Dar ce ne facem cu organizatorii de examene care cer profesorilor supraveghetori sa vina cu masti de acasa ,cum s-a intimplat la Lic de telecomunicatii?Oare trebuie sa se imbolnaveasca toti profesorii pt ca inspectoratul sa inteleaga sa nu faca economie pe spinarea lor?In fiecare an Inspecioratul se plange ca nu are profesori pt a organiza examenele, dar tot in fiecare an presedintii de comisii isi bat joc de supraveghetori si de elevi!RUSINE!!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272