REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.8° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Baciu: Am preluat CNCAV cu obiectivul de transfer al vaccinării anti-COVID către Programul Naţional al MS

Baciu: Am preluat CNCAV cu obiectivul de transfer al vaccinării anti-COVID către Programul Naţional al MS

Replica API 4 martie 2022 | 00:00 338

Vaccinarea anti-COVID va intra în scurt timp în procedură similară cu vaccinarea pentru prevenirea altor boli, ca parte a Programului Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii, afirmă, miercuri seara, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, scrie Agerpres.

Andrei Baciu

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el spune că a "preluat responsabilitatea de a conduce Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea cu obiectivul clar definit de a asigura transferul activităţii de vaccinare anti-COVID de la tip "campanie" către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii desfăşurat prin cabinetele medicilor de familie".

"Această tranziţie va dura câteva săptămâni, timp în care toţi cei care doresc să se vaccineze vor putea să o facă în continuare în cele mai bune condiţii, într-un mediu sigur, susţinut de profesionalismul personalului medical. E o responsabilitate importantă şi îi mulţumesc premierului Nicolae Ionel Ciucă pentru încrederea acordată. Am avut o colaborare foarte bună cu colegul şi prietenul meu, Valeriu Gheorghiţă, în cadrul echipei CNCAV. A fost o muncă într-o echipă extraordinară, pe care o vom duce la bun sfârşit în săptămânile care urmează", precizează Andrei Baciu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial.

Colonelul doctor Valeriu Gheorghiţă a preluat, începând cu 1 martie, funcţia de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. dr. Agrippa Ionescu", informează Serviciul Român de Informaţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212