REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Bacșișul va fi impozitat cu 10%. Clientul va alege valoarea acestuia, care va fi trecută pe nota de plată

Bacșișul va fi impozitat cu 10%. Clientul va alege valoarea acestuia, care va fi trecută pe nota de plată

A.F. 8 noiembrie 2022 | 19:59 4161

Bacșișul ar urma să fie impozitat cu 10%, după ce o lege depusă în 2019 de fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici a fost adoptată în Comisia de buget-finanțe. Legea urmează să intre la vot în Camera Deputaților, care este și cameră decizională.

Potrivit variantei adoptate de comisie, clientul va alege valoarea bacșișului pe care vrea să-l plătească și indică pe nota de plată fie suma procentuală, fie suma absolută. Suma urmează a fi trecută distinct pe bonul fiscal eliberat de operatorul economic prestator al serviciului. Acesta din urma asigură distribuirea integrală a bacșișurilor adunate către angajați, iar la data plății reține impozitul de 10% si îl virează la bugetul de stat.

„Angajatul nu va fi obligat să facă nimic în plus fata de momentul actual, doar sa înmâneze clientului nota de plată.  Proiectul de lege, aşa cum a fost adoptat de comisie, stabileşte în mod explicit atât modul de înregistrare contabilă cât şi tratamentul fiscal al sumelor ce reprezintă bacşişul, atât la cel care îl plăteşte, în cazul în care acesta este o persoana juridică dar si la operatorul economic ce îl încasează. Aceste precizări exprese ale legii asigură predictibilitate şi evită interpretările diferite in aplicare”, a explicat președintele comisiei de buget-finanțe, Bogdan Huțucă, scrie digi24.ro.

Acesta a precizat că bacșișul poate fi plătit atât cu cardul, cât şi în numerar, la opţiunea clientului. Legea stabilește clar că bacșișul nu poate fi reconsiderat de către autoritățile fiscale ca venit de tip salarial sau asimilat salariilor. Singura sarcină fiscală stabilită de lege asupra acestor sume este impozitul pe venit de 10%.

Proiectul de lege va intra la vot în Camera Deputaților, care este cameră decizională.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gata am încheiat cu restaurantele și cafenele și cluburi . Relax pe la prietenii. Nu va mai saturati de furat.
0
0
La muncă nu la ospatarie...eu nu dau bacșis niciodată de aia are salariu sa i dea patronul sa mai scada din Jeep ca si asa le freaca pe ospatarite la ce ora vor ei ptr sex ele mai fac bani din ce agata clientii aaaaa daca da pasarună normal ca platesc
0
4
Zici ca nu-i dai si ii dai cash. Lege facuta cu curu'.
3
2
Adica, sunt obligat sa dau bacsis la ospatar. Bacsisul se da daca merita. Daca nu, NU . Prima data scoliti ospatarii, daca merita, cu placere. In ziua de astazi , majoritatea sunt facuti pe genunchi, fara nici o experienta. Inainte erau mai intai ucenici si dupa intrau in paine. Nu e corect sa fiu obligat sa dau bacsis.
6
4
Ce nenorociti! Dupa ce ca ospatarii au salarii vai mama lor si in pandemie au dus-o cel mai rau, erau muritori de foame, acum le impoziteaza si bruma de castig din bacsis. Scarbe imbuibate aflate la putere, ei fac legile.
8
3
Impozitati pensiile speciale ce depasesc peste3000 lei cu 50%
14
2
In cazul aata, mumu!!! Nu mai dam spaga, decat la stat mai bine mumu
10
0
Urat din partea PNL, la vot votam PSD.
7
5
Mă nesimțiților, nu vi se plătește odată angajatul, plus angajatorul, acum mai vreți cotă parte și din bacșiș,mâncați aproapegratis la parlament, bani de diurnă, plus nu știu câte alte facilități, ce aveți de gând mă jigodiilor,canaliilor, să luați pielea de pe omul de rând
18
1
aerul si basinile cu cat le impozitati? ca pensiile speciale nu le impozitati. hotul nu are rusine.
15
0
Perfect de acord dar cu o conditie, voi scadeti 10% din T.V.A. iar noi platim 10% "bacsis". Ce am mai ras la glumele baietilor :))
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108