REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Bacteriile sănătoase din intestin pot ajuta la combatarea tumorilor canceroase din alte părți ale corpului

Bacteriile sănătoase din intestin pot ajuta la combatarea tumorilor canceroase din alte părți ale corpului

A.F. 22 martie 2023 | 00:00 314

Cercetătorii de la UT Southwestern (UTSW), din Statele Unite, au raportat o descoperire potrivit căreia bacteriile sănătoase care ies din intestin pot ajuta la combaterea tumorilor canceroase din alte părți ale corpului. Noua cercetare ajută la clarificarea modului în care utilizarea antibioticelor poate influența succesul imunoterapiei împotriva cancerului și ar putea duce la noi tratamente.

Bacteriile sanatoase din intestin pot ajuta la combatarea tumorilor canceroase din alte parti ale corpului

Echipa de la UTSW a descoperit modul în care bacteriile sănătoase pot ieși din intestin, pentru a călători către ganglionii limfatici și tumorile canceroase în alte părți ale corpului pentru a spori eficiența anumitor medicamente de imunoterapie, conform 360medical.ro

Descoperirile, publicate luna aceasta în Science Immunology, fac lumină asupra motivelor pentru care antibioticele pot slăbi efectul imunoterapiilor și ar putea duce la noi tratamente împotriva cancerului.

Oamenii de știință au fost nedumeriți cu privire la modul în care bacteriile din interiorul intestinului pot avea un impact asupra cancerului la plămâni, sâni sau piele.

„Acum înțelegem mult mai bine acest mecanism și, în viitor, sperăm să folosim aceste cunoștințe pentru a lupta mai bine împotriva cancerului”, a declarat Andrew Y. Koh, doctor în medicină, profesor asociat de pediatrie, microbiologie și în cadrul Centrului pentru cancer Harold C. Simmons Comprehensive de la UT Southwestern (UTS), într-un comunicat.

Studii anterioare, inclusiv unul condus de dr. Koh, au indicat o asociere între compoziția microbiomului intestinal – microorganismele care se găsesc în interiorul tractului digestiv – și eficacitatea tratamentelor împotriva cancerului care vizează sistemul imunitar, inclusiv pembrolizumab (Keytruda) și ipilimumab (Yervoy), scrie stiripesurse.ro.

Cu toate acestea, cercetătorii au ajuns la concluzii contradictorii cu privire la echilibrul ideal de microorganisme pentru a optimiza terapia, studiile indicând bacterii benefice diferite.

În recentul studiu, cercetătorii au folosit șoareci cu tumori de melanom pentru a cerceta modul în care medicamentele cunoscute sub numele de inhibitori ai punctelor de control imunitar, au afectat mișcarea microbilor intestinali prin organism.

Oamenii de știință au descoperit că inhibitorii punctelor de control imunitar, care stimulează activitatea sistemului imunitar împotriva tumorilor, provoacă, de asemenea, o inflamație în sistemul digestiv care duce la remodelarea ganglionilor limfatici din intestin.

Din cauza acestor modificări, bacteriile pot părăsi intestinele și pot călători către tumoră și ganglionii limfatici din apropierea tumorii, au constatat cercetătorii. Aici, microbii activează un set de celule imunitare care acționează pentru a distruge celulele tumorale.

„Inhibitorii punctului de control imunitar acționează prin eliberarea frânelor sistemului imunitar pentru a ținti cancerul”, explică dr. Koh, care este, de asemenea, director al Programului de terapie celulară și imunoterapeutică la UTSW și la Children’s Health.

Cercetătorii cred că aceste microorganisme și celulele imune pe care acestea le activează accelerează, în același timp și activitatea sistemului imunitar.

Descoperirile sugerează că un tratament cu antibiotice, care poate elimina majoritatea microbilor intestinali, este în detrimentul inhibitorilor de puncte de control imunitar, deoarece bacteriile nu mai pot juca acest rol de accelerator imunitar.

De asemenea, constatările ajută la explicarea motivului pentru care cercetătorii au găsit în microbiomul pacienților multe tipuri de bacterii care par a fi benefice pentru tratament.

Echipa lucrează acum la dezvoltarea unor tratamente pe bază de bacterii pentru a spori eficacitatea inhibitorilor punctelor de control imunitar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367