REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Bădrăgan: "Oamenii care nu stau drepţi în faţa vicelui trimis la dezbateri, creează disconfort în jilţul administraţiei"

Bădrăgan: "Oamenii care nu stau drepţi în faţa vicelui trimis la dezbateri, creează disconfort în jilţul administraţiei"

Replica API 29 noiembrie 2013 | 00:00 169

Ecologiştii, reacţie dură la adresa conducerii CJC

Ecologiştii, reacţie dură la adresa conducerii CJC

Poziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în privinţa exploatării gazelor de şist, nu este o încântare pentru ecologiştii constănţeni. Aceştia critică afirmaţiile recente ale şefului CJC. Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Ecologist Român, avocatul constănţean Dumitru Bădrăgan, este încrezător în opoziţia cetăţenilor care, în opinia sa, nu pot fi manipulaţi şi nu sunt deloc impresionaţi de afirmaţiile din cadrul dezbaterilor, prezidate de reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa: "Pentru că se apropie momentul în care Consiliul Judeţean Constanţa va analiza cererile de emitere a autorizaţiilor de construire pentru sonde, începe şi mesajul să fie foarte... democratic. Dezbaterile din judeţ, faptul că localnicii / votanţii proprietari de terenuri agricole, părinţi şi până la urmă oameni care au dreptul la informare şi viaţă, pun întrebări şi nu stau drepţi în faţa vicepreşedintelui trimis la şedinţele de informare creează disconfort în jilţul administraţiei constănţene. Acolo unde dezbaterea pe bază de argumente irită greii Partidului Social Democrat, pentru că sute de localnici se manifestă împotriva acestei surse de poluare, începe ironia faţă de drepturile cetăţeanului, cu toate că rolul administraţiei este tocmai acela de a băga în seamă interesele locuitorilor", a declarat Bădrăgran. Miercuri, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, în cadrul şedinţei de consiliu, organizată la sediul Bibliotecii I.N. Roman, a pledat pentru exploatarea gazelor de şist, în măsura în care ar ajuta zonele subdezvoltate ale judeţului Constanţa şi Dobrogei, în general. Constantinescu susţine că că există o experienţă românească în domeniul exploatării gazelor de şist şi nu s-au constatat aspecte nocive produse activităţilor umane. "Metoda prin fracturare hidraulică este şi singura din lume pentru a exploata gaze de şist, care nu este dăunătoare. Au demonstrat-o toate cercetările, inclusiv cele făcute de români, în 1974, în 1984 şi 1985, în România. Nu s-au otrăvit fântânile, nici nu s-au urcat vacile în copac, nici n-a venit vara iarna şi tot aşa, cum aud fel şi fel de teorii de genul acesta", a spus Constantinescu. (...)

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272