REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
9.4° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Băieţii care înmatriculează maşini în Bulgaria ştiu cum să fenteze legea care vrea să-i tragă pe dreapta

Băieţii care înmatriculează maşini în Bulgaria ştiu cum să fenteze legea care vrea să-i tragă pe dreapta

Replica API 27 februarie 2013 | 00:00 2953

Cu "texane", şi după 30 de zile de la "achiziţie"

Cu "texane", şi după 30 de zile de la "achiziţie"

După ce Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că supune dezbaterii publice proiectul pentru modificarea Regulamentului de aplicare a OUG privind circulaţia pe drumurile publice, reglementarea propusă urmărind crearea premiselor necesare actualizării permanente a evidenţei vehiculelor înmatriculate, "texanii" şi "cecenii" au început să-şi facă griji pentru "bolizii" lor. Deşi reglementarea propusă urmăreşte, conform MAI, reducerea substanţială a posibilităţii de fraudare a prevederilor legale menite să asigure disciplina şi siguranţa traficului rutier, românii arată încă o dată cât pot fi de inventivi şi perseverenţi în ceea ce fac. Dacă am sta atât de bine la alte capitole, cum stăm la fentarea legii, România ar dicta fără probleme în Europa. Iar aici ne referim la înmatricularea maşinilor în Bulgaria, fiindcă acolo e mai ieftin. Ca atare, guvernanţii ar trebui să judece altfel problema: să renunţe la ideea de a restricţiona circulaţia unui autoturism înmatriculat în alt stat şi să reducă taxele din România. În acest fel, nimeni nu ar mai căuta să-şi înmatriculeze maşinile în alte ţări, ca de exemplu Bulgaria!

Iată cum sună propunerea MAI: "(...) autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul sau reşedinţa în România, să poată circula pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului (...)". Faţă de posibila modificare la ordonanţa privind circulaţia pe drumurile publice, persoanele din Constanţa care înmatriculează maşini în Bulgaria ne dau asigurări că vor găsi "portiţe de ieşire". Iată cum a reacţionat un afacerist din Constanţa, solicitat să înmatriculeze o maşină: "Mai stai puţin, nu vezi că nu se ştie nimic? Dacă dă lege cu o lună sau trei luni, gata, s-a tăiat cu Bulgaria. Deocamdată să vedem ce lege va fi, chichiţe se găsesc, dar să vedem ce lege va fi. Chichiţe sunt, să înscrie pe firmă, să-ţi facă contract că ai închiriat maşina la firmă, mai sunt chichiţe, dar stai întâi să vedem ce legi dau ei. Mai stai şi tu puţin, mai stai după 15 martie şi vedem", a declarat un reprezentant al unui parc auto ce facilitează înmatriculările în Bulgaria. Costurile totale ale unei astfel de înmatriculări, cu tot cu platformă, nu depăşesc 450 de euro. O altă persoană ce se ocupă cu înmatriculările maşinilor în Bulgaria ne explică, punct cu punct, de ce nu trebuie să ne temem de o astfel de lege şi ce paşi trebuie să urmăm pentru a conduce mai mult de 30 de zile o maşină înmatriculată în Bulgaria. "Legea este pentru maşinile înmatriculate pe persoană fizică. În lege zice că în 30 de zile de la data în care s-a încheiat contractul de vânzare-cumpărare, dar între persoane fizice. Aşa se înmatriculează pe firmă, se face procură, pe termen nelimitat, tradusă şi legalizată la notar, şi în limba română. Nu aveţi de ce să fiţi afectat de legea asta nouă. Maşina se înmatriculează pe firmă, şi dumneavoastră circulaţi cu procura. Asta era şi-nainte, şi aşa este în fiecare an, când în termen de 30 de zile trebuia înmatriculată maşina, doar că nu se discuta aşa intens. Ori se taie factură, ori rămâne doar cu procura. Normal, după procură, nu reiese că sunteţi proprietar. Acolo sunt nişte clauze că aveţi dreptul să conduceţi şi să faceţi absolut tot ce doriţi cu ea, aici e treaba", a explicat un alt reprezentant al unei firme ce se ocupă cu înmatriculările în Bulgaria.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da directorii si alesii cumpara bolizi ca autoutilitare si platesc 330 pt un motor de 3000 iar fraierii de rand la acelas motor platesc 2700 impozit pe an
0
0
Salut vreau sa inmatriculez si eu un cab taxi din anglia ma poate ajuta cineva 0731727522
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389