REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

BĂIEȚII deștepți din CFR fac curățenie și la Centrala NUCLEARĂ!

BĂIEȚII deștepți din CFR fac curățenie și la Centrala NUCLEARĂ!

Replica API 27 decembrie 2021 | 22:32 7818

Euro Construct SA, firma din Constanța deținută de un fost director general al CFR Călători care a devenit celebră pentru zecile de milioane de euro primite de la companiile de stat feroviare, a prins un contract și la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Societatea băieților deștepți din CFR a cunoscut cel mai bun an de la înființarea sa în plină pandemie, când afacerile și profitul au înregistrat un maxim istoric.

Nuclearelectrica a atribuit pe 27 septembrie 2021 un contract pentru ”Servicii complete de curățenie în obiectivele exterioare aparținând CNE Cernavodă”, în urma unei licitații deschise inițiate pe 12 martie 2021. Patru firme au depus oferte, iar câștigătoare a fost desemnată Euro Construct SA Constanța, reprezentată de Tudor Vlad.

Euro Construct SA va primi pentru serviciile sale 1.212.640,8 lei, fără TVA, iar contractul este valabil timp de 24 de luni.

Firma care va face curățenie în curtea Centralei Nucleare Cernavodă are ca domeniu de activitate construcțiile feroviare și a raportat pentru 2020 afaceri de 22,2 milioane lei și un profit net de 3,4 milioane lei, cu 310 angajați, precum și datorii de 2,6 milioane lei.

Primul an al pandemiei și al blocării totale a economiei a fost însă cel mai bănos an pentru Euro Construct SA, în cei 20 de ani de existență, cu cea mai mare cifră de afaceri și cel mai ridicat profit net din istoria sa, de 3-4 ori mai mari decât cele înregistrate în anii anteriori.

Tudor Vlad

Zeci de milioane de la CFR pentru firma foștilor șefi CFR

Firma este controlată de Tudor Vlad, din orașul Ovidiu, iar Centrala Nucleară este un client nou pe lista instituțiilor de la stat cu care colaborează. Principala sursă de venituri o reprezintă CFR, de la care Euro Construct SA a primit contracte de peste 30 de milioane de euro.

Nu poate fi vorba de o coincidență în faptul că patronul Tudor Vlad a fost director general al CFR Călători SA în 2005- 2006, pentru ca în 2007 să fie președintele Autorității Feroviare Române (AFER), iar apoi director CFR Ferry Boat SA.

Tudor Vlad este acționarul majoritar, dar nu singurul ceferist din Euro Construct SA. Asociat îi este Constantin Străinu, de asemenea fost șef în CFR, care mai deține firme precum România Euroest SA și Eurofer Trans SRL, ambele din Constanța, de asemenea abonate la banii CFR.

În fine, unul din cenzorii Euro Construct SA era până recent Daniela Țăranu, soția lui Horia Gabriel Țăranu, directorul CFR Călători Constanța.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O singura intrebare am si eu. Pe desteptul asta de ce nu il aresteaza nimeni. Pentru ca daca il ia DNA la verificat sigur are ce sa ii gaseasca. E batator la ochi cum numai el poate castiga licitatie dupa licitatie si altul nu. Dar asta e, in tara asta toate merg numai parandarat.
3
0
Nu au fost intrebati ...cum asa stau ei bine mersi de 20 ani, averea creste CFR ul a cazut in cap ..DNA_ ce a fact 20 de ani??
9
0
electrice permite sa se... arunce cu bani dar nu... oricui!
7
1
paraindaratul isi va face treaba...Ce am invatat de la cfr mizerie fara numar?.Dupa ce am dus cfr in cap continuuam si la snn.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468