REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° ConstanÈ›a Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° ConstanÈ›a Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

BĂIEȚII DEȘTEPȚI din CFR vor să pună mâna pe GUNOIUL din AUTOBUZELE CT BUS

BĂIEȚII DEȘTEPȚI din CFR vor să pună mâna pe GUNOIUL din AUTOBUZELE CT BUS

Replica API 25 iunie 2021 | 23:41 5600

Societatea deținută de foști directori CFR, companie în cadrul căreia au activat până au decis să înceapă această profitabilă relație de afaceri vor bani și de la CT BUS. Societatea este condusă de Tudor Vlad, numit, în anul 2005, directorul SNTFC CFR Călători SA, care a rezistat în funcții importante sub mai multe guvernări și, în final, în 2012, a devenit acţionar majoritar al SC Euro Construct SA Constanța, entitate agreată la majoritatea contractelor încheiate de CFR pentru servicii de salubrizare a vagoanelor de călători sau de întreținere și lucrări de reparații curente. În firmă se mai află Constantin Străinu, de asemenea fost angajat CFR.

Vlad Tudor

Euro Construct SA este cunoscută pentru afacerile sale cu CFR, de la care a primit contracte în valoare de peste 20.000.000 de euro. Contracte bănoase au venit însă și de la alte instituții publice importante, precum Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța sau Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Publice și Privat (RAEDPP) Constanța, iar lista poate continua.

Mai nou, vrea să pună mână și pe autobuzele CT BUS, pentru servicii de curățenie și igienizare. Societatea a contestat joi, 23 iunie, procedura de achiziție a contractului, licitație câștigată de SC Allchim DDD CO SA.

Euroconstruct, condusă de foști CFR-iști

Euro Construct SA îl are ca acţionar majoritar pe Tudor Vlad, ceferist cu vechime şi numeroase funcţii de conducere în structurile CFR. Tudor Vlad a fost chiar şi director general al SNTFC CFR Călători SA, în perioada 2005- 2006, iar în 2007 a fost numit de ministrul de atunci al Transporturilor, Radu Berceanu, preşedinte al Autorităţii Feroviare Române (AFER). În 2009, PSD l-a nominalizat pentru şefia Regionalei Constanţa a CFR Călători, iar ultimele informaţii publice despre el îl arătau director al CFR Ferry Boat SA, structură din cadrul CFR Marfă. Tudor Vlad nu este însă singurul ceferist din Euro Construct SA Constanţa, firmă în care se mai află Constantin Străinu, de asemenea fost angajat CFR, care mai deţine firme precum România Euroest şi Eurofer Trans, câştigătoare a numeroase contracte cu societăţile naţionale de căi ferate. Până pe 12 martie 2013, cenzor al Euro Construct SRL Constanţa era Daniela Ţăranu, soţia lui Horia Gabriel Ţăranu, şeful CFR Călători Constanţa.

vila deținută de Constantin Străinu, în Piața Ovidiu; sursa foto: constănțăreala.ro

Revenind la Străinu, acesta mai deține Euroest, cu activitatea reparații locomotive, Eurofer Trans SRL şi Tehnotrans Feroviar SRL, cu sediul tot pe strada Justiției. Din salariul de bugetar,a reușit să-și cumpere terenuri, dar și o vilă din Piața Tomis, cu peste 50 de camere, pe care a reabilitat-o, ajungând să fie cea mai impunătoare vilă din zonă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un rahat ordinar care a ajuns sa comande si murdareste totul in jur cu propriiile sale dejectii.
5
0
Care esti mihai nivaci...O.poza ceva sa ti vedem fata.Cum reclamam o postare cu nume fals.La ziarul asta serios
0
0
Fratilor din tara bananiera. Totul e vandut mafiotilor, toti talharii fura si ciopartesc tara
4
4
Ce le stii tu pe toate, ce faci tu deductii si asumptii! Pai, boule, du te la munca si munceste, nu i mai critica pe toti! Stirea suna intr un fel, oate ti s au prezentat toate ipotezele...boule, postac, fraier, frustat, usr ist nenorocit!!
5
4
sursa www constantareala ro
1
0
De fapt mesajul- Mai boule, aici este vorba de niste indivizi care din salariul de bugetari au strans averi colosale. Ce dovezi iti mai trebuie dovezi ca au furat? Nici macar starea jalnica a CFR-ului nu este suficient de convingatoare pentru tine retardatule.
11
5
Dnilor de l fituica de sters pe cwr este ca iau altii contractele si nu aia care ne dau noua cate o masa, din cand in cand! Incredibil, cata scarba imi produceti! Ce traba aveti voi cu oamenii? I ati prins voi furand, le ati dat voi bani sa si cumpere case...nesimtitilor! Aaaaa, tre sa ia altu contractul cu CT Bus, ca vorba aia la ati sustinut, voi si ai vostri, pe amiralul de carton in campanoe! Asteptati reparatiuni....
7
15
A ajutat rudele sa ocupe abuziv la Murfatlar doua cladiri care erau considerate de interes arhitectural pe care le-au modificat arhitectura plus ca au ocupat mii de metri de teren . Ca un indiciu pentru cine este interesat sa afle mai multe . TERENU SI CLADIRILE DE LANGA FOSTUL TURN DE APA A CFR-ului . Cine isi putea permite sa ocupe cladiri ale CFR-ului si sa le modifice arhitectura .
17
3
Asta e tovaras cu mone a fost lider de sindicat la IMUM MEDGIDIA UN COMUNIST HOT
16
3
Aveti frustrari & tarate-n cap...
5
16
Avem gloante pentru toti
12
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468