REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

BALAMUC TOTAL cu PLATA prin SMS a PARCĂRILOR, în Constanța!

BALAMUC TOTAL cu PLATA prin SMS a PARCĂRILOR, în Constanța!

Replica API 22 mai 2020 | 00:56 19133

Haos total la Constanța în ceea ce privește plata parcărilor! Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis anularea regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului, în data de 25 martie, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să mai existe plata prin sms. Cu toate acestea, serviciul încă funcționează și foarte mulți constănțeni încă îl folosesc de teamă să nu fie amendați. Primăria spune că încă se percepe taxa, pe când avocații spun că e ilegal. Și… șoferii ce fac?

După ce instanța a decis anularea regulamentului parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța (că nu se mai plătește prin sms), foarte mulți constănțeni s-au bucurat, acționând în consecință. Cu toate acestea, panourile sunt încă la locul lor, ceea ce creează o stare de confuzie printre șoferi.

Ce spune Primăria Constanța

Conform reprezentanților Primăriei Constanța, chiar dacă Regulamentul a fost anulat încă se percepe taxa pentru locurile de parcare. „Confort Urban S.R.L. are calitatea de administrator al parcărilor din municipiul Constanța și Stațiunea Mamaia. În această calitate are obligația de a amenaja și intreține locurile de parcare și de a colecta taxa de parcare, potrivit hotărârilor Consiliului Local Municipal. Deși a fost anulat Regulamentul aprobat prin H.C.L. 235/2018, taxarea s-a facut și se va face în continuare în baza dispozițiilor HCLM 221/2017 privind aprobarea unor tarife pentru plata unor servicii de utilități și conexe acestora, prestate de către Sc Confort Urban Srl, modificată prin HCLM 51/2019, acte administrative în vigoare. Plata parcării se poate realiza în continuare prin SMS la numărul scurt 7475, prin aplicația CT Parking sau online pe https://payment.uppark.io/payment”, au spus reprezentanții Primăriei Constanța.

Prostie sau abuz?

Potrivit avocaților, ceea ce ar face în acest moment Primăria Constanța ar fi abuziv și ilegal. „Consider că HCLM 221/2017 a fost abrogat implicit când s-a adoptat regulamentul anulat. Deci, nu mai pot percepe taxe în baza lui. Suplimentar, HCLM 221/2017 reglementează doar cuantumul tarifului, nu și dreptul de a-l percepe. Așadar, ori sunt proști, ori abuzivi” a declarat avocatul Felicia Ovanesian.

Ce este de făcut dacă primești amendă

Conform persoanelor autorizate, în cazul în care un constănțean primește o amendă pentru faptul că a parcat și nu a plătit locul pot face o plângere contravențională. Calea specifică de atac în materie contravențională este plângerea. Ea este considerată o cale de atac ordinară "aptă de a fi utilizată împotriva tuturor sancțiunilor contravenționale, indiferent de motivele invocate". Plângerea este un mijloc procedural prin care persoanele interesate, în cazurile admise de lege, atacă unele acte întocmite de organe ale statului, solicitând organelor competente să le anuleze ori să le modifice.

Regulamentul a fost ANULAT

Vă reamintim faptul că plata parcării prin SMS în Constanța și stațiunea Mamaia a fost anulată definitiv. Judecătorii Curții de Apel au stabilit anularea definitivă a regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din oraș.

Cu toate acestea… situația este încă în aer.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce plangere ? Aia o faci dupa ce platesti amenda.Deci e ilegal dar eu platesc dupa care fac plangere la judecatorie s.a.m.d vezi tata de treaba.
1
2
si eu cu cine votez?
0
1
Uuuuuuu fagadau
5
2
Daca regulamentul a fost anulat de ce sa se mai plateasca ? DORI TA PRIMARIEI PRIMEAZA IN FATA HOTATARII CURTII DE APEL ?
9
1
eu tot nu m-am lamurit in poza, apar 2 femei sau doi barbati? doua facaturi din laba amandoua caricaturile
4
1
Prost e ala care mai plateste..asteptati voi smsuri de la mine..doar sa va injur eventual va mai dau sms
8
1
Procedura trebuie explicata oamenilor, clar! Daca este in vigoare, sa existe placutele cu informatii si tarif. Daca nu, sa dispara toate! Oricum, sunt din banii nostri. Asa lasate la misto, poate sunt unii fraieri si platesc, nu merge! Poate aflam ca cineva incaseaza banii in contul personal. Sa nu va mire nimic in tara asta plina de hoti! Sictir!
17
1
mumu la toti cipaniii
21
2
De data asta nu mai scapi cioban de Beidaud judetul Tulcea. Ai fugit de saracia lucie si ti-ai lasat parintii neingrijiti. Dosar Penal imediat la parchet si demisia, exact ca Mazare, asa stapan asa sluga.
25
6
plangere penala direct, e limpede ca face o magarie, macar sa aiba de tras prin tribunal. Daca toti ati face la fel, le-ar pieri cheful de golanii.
26
6
Se poate face si plangere penala impotriva politistului care a dat amenda pentru abuz in serviciu.
21
4
Sunteti niste dobitoci. O sa faca un Regulament nou care sa respecte decizia Instantei, eu sunt foarte suparat ca nu se mai platesc locurile pentru ca acum nu mai gasesc niciun loc de parcare, parcheaza toti lakioii unde parcam noi si aveam platit pe o luna cu abonament, nu mai aveam grija locului de parcare. Sper sa se reintroduca taxa cat mai repede
13
36
Asta e treaba machidoneasca....nu ai voie dar ceri bani.
28
4
DACA PRIMESTI AMENDA IMEDIAT PLANGERE PENALA PENTRU ABUZ IN SERVICIU SI SE LINISTESC URGENT.
25
5
pe hotuil fagadau, dupa ce iese din parnaie, unde sta ? Oare unde se muta ? Ca in Constanta trebuie sa iasa cu zece badigarzi !!!
22
6
Fagabou, esti o rusine. Ascunde-te bah!
29
5
Faga, faci de ras partidul
25
4
DOMENIUL PUBLIC - este pentru TOTI CETATENI - insusi denumirea da dreptul de folosinta al oricarui cetatean.
27
3
Felicitari celor care l-au pus cu botul pe labe,! Trebuie facut mult mai mult. In primul rand trebuie reconfigurat traficul din fata garii si acolo au loc numai b.sn.tarii si autobuzele CT BUS, nu poti ajunge cu masina in gura garii, daca ajungi platesti amenda. Peste tot sub aparenta respectare a legii sunt numai abuzuri, in special pentru cetatenii de rand, platitori de taxe, care respecta legea. Constanta datorita acestor gasti care o conduc a ajuns la cheremul jmecherilor si b.sn.tarilor. Vezi zona Garii, Tomis III, samd. Cetateanul de rand trebuie sa fie cuminte, cuviincios.
29
7
si cine plateste pentru haosul creat?nu se sesizeaza institutiile statului?
23
7
cum adica fagadau a anulat mii de locuri de parcare???,erau cumva parcari in oras si el le-a distrus sau nu inteleg....sunt pur si simplu niste trotuare pe care voi le-ati umplut de masini....Si daca ati iesi din oras ati vedea ca sunt multe orase in tara in care parcarile se platesc cu plata prin sms si chiar tarife mai mare decat la noi in oras,numai noi constantenii vrem totul moca
10
29
multumim primarului pentru noile locuri de parcare amenajate, suntem un oras turistic si acum au unde parca turistii
6
34
cu 3-4masini de familie
6
22
Cand o sa faca Fagadau un loc de parcare in plus, atunci sa puna taxe, el deocamdata a anulat cateva mii de locuri de parcare, in plus niciunul. Toti cei care erati de acord doar cu plata digitala, va doresc sa va crape telefonul si sa luati amenda, rau e sa fii tampit.
46
8
Decebal, omul care ajuta anumiti avocati sa fenteze sistemul si populatia din semnatura. Decebal, nicidecum alesul, scamatorul hartiilor, scuza mafiei. Decebal, care atunci cand nu o sa mai fie primar o sa stie exact ce a fost de fapt.
38
8
Fagaboul uraste si jeocareste constantenii cu o mana va ia banii pe parcari si cu cealalta da banii Babuinului lui preferat combinator bisnitarul orasului. Piata chiliei varianta 2020
36
7
Imi doresc sa puna 1 aparat la sala sporturilor si sa parchezi la capitol si pana te intorci cu hartia sa iti dea amenda
5
16
NU PLATESC NICIO PARCARE ! Este evident ca, dupa ce s-a anulat de catre INSTANTA acest regulament, plata prin sms, NU mai este in vigoare!! Asteptam parcagiii sa ne ia banii sau sa puna automate! Placutele sunt lasate ca sa duca lumea in eroare !!!
41
8
Poate nu este bun regulamentul dar parcarea este normal sa se plateasca.
19
36
pentru ce se iau bani pe parcare ? cum intretin ?se matura de operatorul de salubrizare platit deja de primarie, de vopsit din paste in craciun, personal sa taxeze nu mai este . Atunci ce se plateste ? salariile lor sa stea la birou ? Pe banii incasati sa se monteze aparate, sa se faca investitii nu sa se platesca hotii
36
7
Peste tot in lume , inclusiv Romania se plateste parcarea...Idiotilor, la voi totul sa fie moca.
16
37
ca la noi ! confuzie, haos, tupeu, gunoaie,hartii,tratat ca ultimul cacat cand te duci sa vorbesti cu cineva la vreun ghiseu. Romania 2020 inapoiata mentalitate obosita ...csf
26
4
Parcarile trebuie sa fie publice si fara plata.
34
11
De doi lei! Putem sa scapam Constanta de gasca lui Mazare! Jos Fagadau!
36
10
Pe o gloaba la primaria Constanta! Ne trebuie un om de actiune nu un FATALAU!
26
8
Cred ca era normal ca instanta de apel sa decida ca toti stilpii cu indicatoare sa fie scosi pe cheltuiala fagaboului.
27
7
In tat Ardealul se plateste parcarea bine merci prin SMS, doar in singura regiune fost pasalac e neconstitutional. Treziti-va bai, moldovenilor, a venit secolul 21!
18
33
Niste tampiti! Le spune lumea ca este o prostie ce fac dar ei insista pentru ca de aici se poate fura mult: din executia indicatoarelor de parcare, a stalpisorilor, din angajarile de personal si chiar din "amenzi".....
25
9
De comentatori usereminusplus p aici.
8
29
pleaca hotul de la banii furati?pesedeaua fura pe toate fronturile!
30
8
Plangere penala la DANA cu procesul verbal de amenda ca dovada!
25
8
Fagabou , ca orice PSDist, va fura si zaharul din ceai
52
8
Asa ceva nu se poate.
28
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108