REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Adrian Bâlbă: Nu m-am gândit la o revenire la conducerea Delfinariului

Adrian Bâlbă: Nu m-am gândit la o revenire la conducerea Delfinariului

Replica API 16 august 2022 | 00:00 2852

Adrian Bâlbă a fost, timp de 10 ani, managerul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Locul acestuia a fost luat de Iulian Călin, care era reprezentantul președintelui Consiliului Județean, Mihai Lupu, în cadrul CA al CMSN. Reporterii Replica au vorbit cu Adrian Bâlbă despre plecarea acestuia, despre extinderea Delfinariului, dar și despre o eventuală revenirea la conducerea CMȘNC.

După plecarea ”cu cântec” a lui Adrian Bâlbă de la cârma Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, au circulat tot felul de informații cu privire la motivele demisiei. Astfel, principalul motiv ar fi fost nemulțumirea președintelui CJ, Mihai Lupu, în legătură cu activitatea lui Adrian Bâlbă la cârma Complexului.

Adrian Bâlbă

Nu am fost invitat când s-a făcut inaugurarea Planetariului, cu toate că proiectul a fost făcut de mine. Nici nu m-au chemat să îl văd, măcar ca invitat. Iulian Călin are încrederea președintelui Mihai Lupu, probabil îl cunoaște mai bine. Inițial mi s-a propus postul de director științific, dar pe urmă nu au mai scos postul la concurs. La momentul la care Lupu mi-a propus să preiau postul de director științific, pentru că mă apreciază ca om de știință, eu l-am crezut. Poate că după acel moment și-a format o altă părere despre mine, cert este că nu a mai scos la concurs acel post. Eu când mi-a depus raportul de activitate am fost notat cu 9,50, o notă foarte bună, specialiștii interni mi-au dat 9 și specialiștii externi mi-au dat 10.” a declarat Adrian Bâlbă pentru Replica.

În privința unei eventuale reveniri la conducerea Complexului, Adrian Bâlbă a declarat că nu s-a gândit până acum la așa ceva.

Eu mi-am dat demisia. Mi s-a spus că sunt nemulțumiți de mine și eu mi-am dat demisia. Eu, sincer, nici nu m-am gândit la așa ceva până acum. Nu exclud nimic, dar sub mandatul lui Mihai Lupu, nu cred, dânsul are pe altcineva la Delfinariu, lucrurile merg bine, există vizitatori, au și acei delfini din Ucraina, deci totul e ok. În privința aducerii delfinilor din Ucraina, eu unul aș fi lăsat femelele noastre, din care una a fost suferindă toată iarna trecută, aș fi făcut un spectacol cu un mesaj strict educațional, și aș fi lăsat ucrainienii să performeze ei singuri în Delfinariul Constanța, pentru că ei sunt mai buni pe aspectul de spectaculozitate.” a mai spus acesta.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa ma cac pe tine
0
0
stati linistiti, ca vine psd cu procentaj maxim la alegeri si se reiau functiile
1
0
Anul trecut spectacolul a fost jalnic.Anul asta am ramas impresionat,in special de cei din ucraina.Daca la ei se poate face dresaj la noi de ce nu,domnule Balbaitu,ca delfinii sunt aceiasi si la odessa si la constanta,nu cred ca vorbesc limbi diferite
0
0
ce jeguri astia de la Replica , ce nu va convine stergeti , v-a sponsorizat Balba pentru articolul asta ? Astia care stergeti sa va iau familia in stiti voi ce , nu va e rusine ca va numiti jurnalisti ?
0
0
Un talhar care a spart cu furatul pe unde a fost. Implicat in relatii cu minore si spalare de bani. Paharnicul lui Nicusor Constantinescu care lua spagi in numele lui si dadea tepe.
1
0
o avea angajata pe fosta amanta , il angajase pe fisu , au furat de au rupt si acum plange dupa cascaval , stai linistit cu Univet-ul tau ca ai furat pe unde ai fost , ba la clinica , ba la ecarisaj , ba la delfinariu , cat mai vrei ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218