REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

BĂNCILE cer FALIMENTUL afaceristului MAHIR IUSUF

BĂNCILE cer FALIMENTUL afaceristului MAHIR IUSUF

Replica API 19 octombrie 2020 | 00:32 5648

Problemele continuă pentru Mahir Iusuf, afaceristul din Constanţa implicat în moartea unei copile de 12 ani! În urmă cu câţiva ani a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru spălare de bani, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 1,5 milioane de euro, anul acesta, a mai bifat 4 ani pentru ucidere din culpă în cazul Roxanei, fetiţa care a murit după ce a căzut în gol de la etajul unei clădiri aflate în construcție. Iată că, mai nou, şi băncile sunt pe urmele lui. First Bank a cerut falimentul firmei administrată de soţia sa, Leila Iusuf, SC Alcor Comco, care a „supt”, ani de zile, de la Primăria Constanţamilioane de lei.

Iusuf Mahir

Iusuf Mahir, prin firmele sale, a câștigat bani frumoși din vistieria Constanței. Omul de afaceri a fost implicat atât în construcția locuințelor de pe Baba Novac, dar și în construcția Marinei din Portul Tomis. Pe vremea lui Radu Mazăre, prin SC Alcor Comco SRLşi SC Eucass SRL, Iusuf Mahir a câştigat milioane de lei pentru diverse lucrări de întreținere, de la montarea de garduri de protecție și reparații de bănci, copertine și parasolare până la amenajarea spațiilor de joacă pentru copii, cifra totală de afaceri crescând, de la un an la altul şi, ajungând,în 2019, la 2 344 160 de lei. De altfel, pentru contractele cu cele două firme, Mazăre a dat cu subsemnatul inclusiv pe la Agenția Națională de Integritate.

Banca cere falimentul firmei Alcor Comco

Pe 16 octombrie, First Bank a cerut, la Tribunalul Constanţa, deschiderea procedurii de faliment, având în vedere că familia Iusuf nu şi-a respectat obligaţiile contractuale stabilite în contractele încheiate cu instituţia bancară. Alcor Comco este administrată de soţia lui Mahir, Leila Iusuf. Tot ea este şi unic asociat. Mahir Iusuf i-a lăsat firma pe mână în 2012.

Condamnat în cazul fetiței care a căzut de la etajul 5 și a MURIT!

În urmă cu câţiva ani, familia Iusuf a fost implicată într-un scandal de proporţii. Viața unui fetițe de doar 12 ani a fost curmată tragic, în urma unui accident nefericit, care putea fi evitat dacă firma SC Eucass SRL, reprezentată de către Iusuf Mahir, ar fi respectat dispoziţiile legale stabilite de Primăria Constanţa, prin HCLM 184/2013, referitoare la modul de împrejmuire cu panouri aliniate şi acoperire cu plasă a construcţiei existente. Conform procurorilor, „din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că, la data de 30.11.2016, în jurul orei 16.30, a survenit decesul minorei T.R.M., în vârstă de 12 ani, care a căzut în gol de la etajul 5 al blocului aflat în construcţie, situat pe strada Steagului nr. 49 din municipiul Constanţa, ca urmare a nerespectării de către inculpata SC Eucass SRL, reprezentată legal de către inculpatul Iusuf Mahir, în calitate de administrator, a dispoziţiilor legale stabilite de Primăria Constanţa, prin HCLM 184/2013, referitoare la modul de împrejmuire cu panouri aliniate şi acoperire cu plasă a construcţiei existente. Totodată, după dispunerea opririi lucrărilor de către organele de control competente şi sancţionarea societăţii SC Eucass SRL, administrată de Iusuf Mahir, prin procesul-verbal de constatare a contravenţiei nr. 71585/19.05.2014 (când stadiul lucrărilor executate era de D+P+3E), au fost continuate lucrările, reprezentanţii Primăriei Municipiului Constanţa constatând, prin nota de constatare nr. 008495/03.11.2016, faptul că societatea SC Eucass SRL, administrată de Iusuf Mahir, nu s-a conformat măsurilor dispuse prin procesul-verbal de constatare a contravenţiei nr. 71585/19.05.2014, stadiul lucrărilor fiind de D+P+5E“, conform anchetatorilor. SC Eucass SRL se află, îna cest moment, în procedură de faliment.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In baza art.421 pct2 litera b CPP raportat la art 403 alin 1 litera c si alin 2 CPP in referire la art 21 alin 3 din Constitutia Romaniei si art 6 si 1 din Curtea Europeana a Drepturilor Omului admite apelurile declarate de apelantii inculpati Iusuf Mahir si Sc eucass srl impotriva sentintei penale 305 02.03.2020 pronuntata de Judecatoria Constanta in dosarul 15539 212 2017 , DESFIINTEAZA IN INTEGRALITATE SENTINTA APELATA SI TRIMITE CAUZA LA REJUDECARE LA INSTANTA COMPETENTA IN VEDEREA REJUDECARII . DEFINITVA
1
0
Poate ar trebui sa revizuiti articolul ... zic si eu mai ales ca , prin apel curtea de Apel Constanta i-a gost desfiintata sentinta . Jegosilor
1
0
Una peste alta familia lor tot au bani prin pricina altor societati ... bmw-ul ala 730 ultimul model nu s-a cumparat gratis
3
0
Inainte de a se lansa in afaceri-constructii acest constantean get beget a fost un inginer de calitate, lucrand intr-o mare companie. Cu ce a gresit va plati, dar in principal e clar ca nu e bine sa stai prea aproape de varfurile politics . Nu intotdeauna e musai avantaj
2
0
e get beget constantean turc. Nu tzigan turc. In rest eu am incredere in banci.
1
1
n-am inteles ce cauta fata ai de 12 ani la etajul 5
8
0
Ala din poza seamana cu securistul stroe.
8
1
Am fost noi constantenii, ca am platit taxe si impozite. Uitati unde au ajuns banii nostri.
9
1
Oare nu-si pune nimeni intrabarea cum araboii asta vin in Rumania rupti in cur si fac atatea milioane de eur in cativa ani Asta sunt veniti numai pe furat,inselaciuni si evaziune ,spueneti-mi unul cinstit
11
5
Mokanele, vezi ca este valabil si pentru voi! Din pacate, daca arabii au o tara in care sa plece, voi nu aveti, asa incat mai usor cu invectivele la adresa binefacatorilor vostri.
12
6
07:31 muye romanes tzigoina , la munca . Neam de zdrente si secaturi
7
16
A cam venit timpul ca acesti arabitoi samsari sa se care la ei in Siria , Liban , Egipt sau de unde gura ma-sii i-a fatat ! Auzi ... Leila Iusuf e si aia patroneasa in tara romanilor !
11
6
200 lei pe an inseamna doar raca intre vecini si profit minim pt primarie. Cei care "au prins" loc de parcare sa-si ouna intrebarea cine nu ar vrea sa plateasca 200 lei per an pt asa lux ?! Cand ai o cerere mare pt o oferta mica orice piata capitalista corecta ar creste pretul, nu si in constanta oras de babuini.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102