REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Banias anunţă că partidul rezultat din fuziunea PC Şi PLR nu se va numi „Conservator”

Banias anunţă că partidul rezultat din fuziunea PC Şi PLR nu se va numi „Conservator”

Replica API 11 aprilie 2015 | 09:45 161

Fuziune cu fisiune

Fuziune cu fisiune

Mircea Banias

La fel ca în cazul PDL – PNL, fuziunea dintre „conservatori” şi „liberal-reformatorii” lui Călin Popescu Tăriceanu se realizează târâş-grăpiş şi cu certurile de rigoare. Călăul limbii române, europarlamentarul Maria Grapini întreţine în spaţiul public o circotecă cu preşedintele PC, Daniel Constantin, prilej cu care şi-a amintit că liderul partidului este „omul lui Voiculescu”.

„Daniel Constantin e omul lui Dan Voiculescu. Daniel Constantin a fost adus de domnul Voiculescu, ni l-a prezentat ca fiind specialist în agricultură, aşa a ajuns Daniel Constantin ministru. (…) Toţi au spus- bine, dar cum facem fuziunea? Eu îl respect pe domnul Tăriceanu, am pledat pentru alianţă în 2016, cu PLR, dar pentru asta trebuie să facem congres. Faptul că înaintează, după toate sesizările mele, cu negocierea acelei comisii, pe mine mă face să cred că este o ambiţie pentru a face să dispară partidul. Eu nu sunt omul lui Voiculescu, nu m-am împrumutat de bani de la el, cum a făcut Daniel Constantin, nu m-a pus ministru, singurul lucru pe care l-am cerut a fost să fiu parlamentar de Timiş. (…) PLR, dacă dovedeşte că are într-adevăr structuri, nu a trecut prin focul alegerilor, parlamentarii aceia sunt veniţi din diverse partide şi s-a făcut un grup, aşa cum ne înţelegem în alianţa din parlament putem să ne înţelegem şi în alianţa din 2016, dar nu sacrificând un brand şi munca unor oameni”, a spus Grapini, poziţionându-se astfel în afara politicii oficiale a partidului, care apasă pe pedală în privinţa fuziunii cu PLR.

Liderul formaţiunii locale a PC, senatorul Mircea Banias, care, de altfel, este şi membrul al comisiei desemnate să realizeze această fuziune, susţine că viitorul partid, cel mai probabil, îşi va pierde denumirea. „Nu a hotărât nimeni să nu se facă. A fost o şedinţă a comisiei de negociere săptămâna aceasta, s-a stabilit să se creeze după Paşte comisii pentru redactarea statutului şi a regulamentului noului partid şi, în principiu, nu e nici un motiv să renunţăm la proiectul acesta. (…) Nu cred că va rămâne Partidul Conservator, cum nu va rămâne nici Partidul Liberal Reformator. Se va schimba. E o chestiune la care încă nu s-a ajuns”, a spus Banias, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212