REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Banias: Un terminal de gaze naturale lichefiate, în Portul Constanța ar scăpa România de importul de gaze naturale din Rusia

Banias: Un terminal de gaze naturale lichefiate, în Portul Constanța ar scăpa România de importul de gaze naturale din Rusia

Replica API 10 martie 2022 | 00:04 1330

În contextul actual, în care prețul combustibililor creste de la o zi la alta, iar dependența țărilor din Uniunea Europeană de gazul rusesc naște situații politice și economice extrem de delicate, Mircea Banias, deputat PNL, își manifestă regretul fapul că nu a reușit să finalizeze un proiect pe care a încercat să-l promoveze din poziția de diretcor al CNAPM. Și anume, construcția unui terminal de gaze naturale lichefiate, în Portul Constanța,terminal cu ajutorul căruia România ar fi putut renunța la importul de gaze naturale din Rusia.

”Țin minte că am discutat cu miniștrii transporturilor și finanțelor, Radu Berceanu și Sebastian Vlădescu, pentru a găsi variante de cofinanțare și ca acestia s-au arătat interesați sa susțină un proiect de o asemenea anvergura. La nivelul anului 2007, investiția se ridica la aproximativ un miliard de euro, iar o posibila sursa de finanțare o reprezenta fondul național de dezvoltare, constituit din sumele încasate de România in urma marilor privatizari (PETROM, BCR etc.) Din păcate, discuțiile nu au fost urmate de pași concreți, din motive independente de mine. Banii din fondul respectiv au luat alta destinație, iar terminalul nu a fost construit niciodată. Deși au trecut mai bine de cinsprezece ani, consider proiectul, in continuare, extrem de important pentru România. Polonezii se apropie de finalizarea unui asemenea terminal in Gdansk. Germania ia in calcul si a alocat deja fonduri pentru construirea a doua noi terminale LNG in viitorul apropiat. Portul Constanta oferă condițiile ideale pentru primul terminal LNG din Marea Neagră, care ar putea deservi nu numai România dar și tari vecine interesate sa-și diversifice posibilitățile de aprovizionare cu gaze naturale”, a declarat Mircea Banias.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce bine iti pica , vindeai totul ca pe motoarele care era sa te bage in beci !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218