REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Banii bat regulile religioase: Șeicii din Dubai elimină taxa de 30% pe alcool, pentru a stimula turismul

Banii bat regulile religioase: Șeicii din Dubai elimină taxa de 30% pe alcool, pentru a stimula turismul

Ana Maria Lipan 2 ianuarie 2023 | 22:00 861

Dubai a renunÈ›at la taxa de 30% pe vânzările de alcool È™i a făcut ca licenÈ›ele obligatorii pentru băuturi alcoolice să fie gratuite, punând astfel capăt unei surse de venit de lungă durată pentru familia conducătoare, într-o aparentă încercare de a stimula turismul, transmite stiripesurse.ro.

Cei doi retaileri de alcool din Dubai, legaÈ›i de stat, au făcut acest anunÈ› brusc în ziua de Anul Nou.

Se pare că acesta ar fi venit în urma unui decret guvernamental emis de familia Al Maktoum, aflată la putere, însă oficialii guvernamentali nu au recunoscut imediat decizia È™i nu au răspuns la întrebări.

Distribuitorul de alcool Maritime and Mercantile International (MMI), care face parte din grupul mai larg Emirates Group, a făcut anunÈ›ul într-un comunicat.

"De când ne-am început operaÈ›iunile în Dubai, în urmă cu peste 100 de ani, abordarea emiratului a rămas dinamică, sensibilă È™i incluzivă pentru toÈ›i", a declarat Tyrone Reid de la MMI.

"Aceste reglementări recent actualizate sunt esenÈ›iale pentru a continua să asigurăm achiziÈ›ionarea È™i consumul sigur È™i responsabil de băuturi alcoolice în Dubai È™i în EAU."

Într-o reclamă, MMI a îndemnat clienÈ›ii să cumpere din magazinele sale, spunând că "nu mai este nevoie să conduceÈ›i până în celelalte emirate".

Anterior, locuitorii din Dubai au condus până în Umm al-Quwain È™i în alte emirate pentru a cumpăra alcool în vrac, fără taxe.

African & Eastern, al doilea retailer de alcool despre care se crede că este deÈ›inut cel puÈ›in parÈ›ial de stat sau de firme afiliate, a anunÈ›at, de asemenea, sfârÈ™itul taxei municipale È™i a taxelor de licență.

Aceasta vine după ani de relaxare a reglementărilor privind băuturile alcoolice în È™eicat, care acum vinde alcool în timpul zilei în timpul Ramadanului È™i a început să ofere livrare la domiciliu în timpul carantinelor la începutul pandemiei COVID-19.

Vânzările de alcool au servit mult timp drept un barometru major al economiei din Dubai.

Numeroasele baruri din Dubai au atras fanii de fotbal navetiÈ™ti în timpul Cupei Mondiale din Qatar.

Nu a fost imediat clar dacă acest lucru va determina o scădere a preÈ›urilor în unitățile care servesc alcool sau dacă îi va afecta doar pe cei care îl cumpără de la comercianÈ›ii cu amănuntul.

Conform legislației din Dubai, nemusulmanii trebuie să aibă 21 de ani sau mai mult pentru a consuma alcool.

Sharjah, un emirat care se învecinează cu Dubai la nord, interzice alcoolul, la fel ca È™i naÈ›iunile vecine Iran, Kuweit È™i Arabia Saudită.

Abu Dhabi È™i-a încheiat sistemul de licenÈ›e pentru alcool în septembrie 2020.

AnunÈ›ul de duminică a fost făcut, de asemenea, în contextul în care Emiratele Arabe Unite se pregătesc să introducă în iunie un impozit pe profit de 9%, pe lângă alte taxe È™i tarife pe care le percepe, evitând totodată impozitul pe venitul persoanelor fizice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai mama voastra , seici de kkt a-ti spurcat coranul
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102