REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Banu, fost manager în Primăria Mangalia face bani plimbând hârtii

Banu, fost manager în Primăria Mangalia face bani plimbând hârtii

Andreea CONDURACHE 12 aprilie 2024 | 00:00 5789

Societatea Top Management Ing SRL, controlată de soții Banu, care s-au perindat de-a lungul timpului prin diverse instituții, ocupând funcții de conducere, continuă să încaseze bani din contractele cu instituțiile statului. În primele 4 luni ale anului, Banu a reușit să semneze nu mai puțin de 11 înțelegeri cu diverse primării din județul Constanța. Cele mai recente au fost la Negru Vodă, unde soția afaceristului, Carla Iolanda, a lucrat până acum câțiva ani, ca manager de proiect, după ce anterior a fost șefa Serviciului de Coordonare Programe din cadrul Direcției Generale de Afaceri Europene din Consiliul Județean, condus de Nicușor Constantinescu, la mijlocul anilor 2000. Revenind la contracte, Banu a reușit să obțină 350.000 de lei, fără TVA, pentru servicii de consultanță.

Banu, fost manager in Primaria Mangalia face bani plimband hartiiBogdan Banu

Banu' tot la Banu trage! Top Management Ing SRL, condusă de Bogdan Banu, fost manager coordonator în UAT Mangalia, continuă să încaseze bani grei de pe urma contractelor cu primăriile din județul Constanța.

Banu, fost manager in Primaria Mangalia face bani plimband hartiiBogdan Banu

În doar 4 luni, Banu a reușit să semneze 11 înțelegeri, majoritatea pentru servicii de consultanță, cu mai multe primării din județ.

Banu, fost manager in Primaria Mangalia face bani plimband hartiiînțelegerile semnate cu Primăria Negru Vodă

Ultimele înțelegeri au fost semnate în cursul zilei de 27 martie a.c. cu Primăria Negru Vodă, pentru servicii de consultanță în management proiecte.

Contractele se referă la consultanța în management în scopul depunerii proiectului în cadrul Programului Regional Sud – Est 2021-2027 și implementarea acestuia ,,Îmbunătățirea infrastructurii cultural – recreative și a spațiilor publice urbane pentru populația orașului Negru Vodă”. Valoarea celor 2 contracte este de 180.000 de lei, respectiv 170.000 de lei. În acest context trebuie reamintit faptul că, până în 2021, Carla Iolanda Banu a lucrat ca și manager de proiect în cadrul Primăriei Negru Vodă, care i-a atribuit de-a lungul timpului mai multe contracte.

Banu, fost manager in Primaria Mangalia face bani plimband hartiiînțelegerile semnate cu Primăria comunei Dobromir

Primăria Negru Vodă nu este singura care le servește soților Banu contracte pe tavă. În luna februarie 2024, Top Management Ing SRL a semnat 2 înțelegeri și cu Primăria comunei Dobromir, pentru servicii de consultanță în vederea implementării proiectelor finanțate prin PNDR, dar și PNRR. Un contract are o valoare de 60.000 de lei, fără TVA, iar un altul de 115.000 de lei, fără TVA. Pe 21 februarie a semnat un contract în valoare de 100.000 de lei, fără TVA, cu Liceul Tehnologic Nicolae Titulescu. Top Management Ing SRL se ocupă de servicii de management și pentru implementarea mai multor proiecte din Medgidia, mai exact 5. Valoarea totală depășește suma de 500.000 de lei.

Banu, fost manager in Primaria Mangalia face bani plimband hartiiPrimăria orașului Negru Vodă

Banu, angajat la Mangalia, soția la Negru Vodă

Bogdan Daniel Banu a ocupat funcția de manager coordonator de proiecte în Primăria Mangalia în urma unui concurs pe care l-a câștigat în 2019, completând profilul unei familii cu membrii sus puși în instituțiile statului. Astfel, soția sa, Carla Iolanda Banu, a fost manager în Primăria Negru Vodă, după ce, anterior, a fost șefa Serviciului de Coordonare Programe din cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene din Consiliul Județean condus de Nicușor Constantinescu, la mijlocul anilor 2000.

Banu, fost manager in Primaria Mangalia face bani plimband hartiiPrimăria municipiului Mangalia

Soții Banu sunt proprietarii unei averi impresionante. Din declarația de avere depusă de Bogdan Daniel Banu la Primăria Mangalia în 2022, reiese că cei doi sunt proprietarii a șapte terenuri intravilane în Năvodari, Constanța, Lipnița și Costinești, precum și a două case și trei apartamente în Constanța și Năvodari.

Banu, fost manager in Primaria Mangalia face bani plimband hartiisituația financiară a societății Top Management Ing SRL

Afaceri record în 2022

În anul 2022, firma a raportat afaceri record de la înființare, mai exact 2,9 milioane de lei, un profit net în valoare 2,5 milioane de lei, dar și datorii de peste 4,1 milioane de lei. Banu mai este implicat și în societatea Porto del Sole SRL, alături de Vasile Claudiu Mașcovescu. În 2022, Porto del Sole SRL a declarat un singur angajat, profit aproape 75.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 180.000 de lei.

Banu, fost manager in Primaria Mangalia face bani plimband hartii

Satul Pescăresc de la Corbu, proiectul familiei Banu

Firma care a demarat construcția celor 24 imobile pe plaja Corbu, ilegal, are în spate o istorie de 15 ani. Societatea Logis Project SRL a fost fondată de tatăl unei foste șefe din Consiliul Județean Constanța, în mandatul lui Nicușor Constantinescu, unde asociat și administrator a fost și soțul acesteia, Bogdan Banu, fost angajat al Primăriei Mangalia, cu o avere considerabilă.

Banu, fost manager in Primaria Mangalia face bani plimband hartii

Cartierul rezidențial sau Satul Pescăresc, așa cum este iniţiat proiectul ce se dorea a fi construit pe plaja Corbu, într-o zonă protejată, a ajuns în atenția opiniei publice în urmă cu doi ani. Autorizațiile și avizele societății SC Logis Project SRL au fost grav puse sub semnul întrebării, astfel că mai multe instituții ale statului, dar și polițiștii, s-au autosesizat și au demarat controale. Ocazie cu care au constatat mai multe nereguli, motiv pentru care au oprit construcția celor 24 de blocuri și s-a dispus demolarea lucrărilor.

Fondatorul firmei este Paul Gheorghe Stamate, tatăl Carlei Stamate, actuală Banu. Pe vremea lui Nicușor Constantinescu, Carla Banu a fost șefa Serviciului de Coordonare Programe din cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene din CJ. În 2014 a fost retrogradată, însă a rămas în instituție, pe funcția de consilier superior.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BanuS un bețiv ordinar și un ghei notoriu. Un gunoi de om, hot, turnator si șpăgar ordinar. Un homosexual înrăit, insurat la mișto....
3
2
Te sperii ma cand vezi cat se fura in tzara asta prin primarii,societatzi de stat si alte sinecuri create cu dedicatzie de politicieni aflatzi la putere pentru rudele amantele si prieteni lor si in timpul asta totzi cei platitzi cu bani grei din banul public pentru aparatea institutziilor publice de tot felul de hotzi nimic si culmea este ca ashtia fura cand Romania se ingroapa in datorii tot mai mult de la un an la altul,iar hotzi spun prin tropetele lor in apararea lor ca ei fura pentru ca pot,pentru ca romanul este p***t si nu pune mana pe par,romani inca mai rabda ma dar statzi sa vedetzi cum o sa va fure ashtia tot si va vor da foc la totzi ce avetzi cand s-or satura ca pe timpul haiducilor care au bagat spaima in boieri,pentru ca nici lui Ceausescu nu credea nimeni ca i se va intampla ceva tot pentru ca romani erau proshti si rabdau.
7
0
scriem si publicam ...vorbe! frustari, exagerari si poate adevaruri vrem s a fim cititi si ...intelesi !totul e bla ,bla !se merge peste tot in toate primariile tot inainte! batalia alegerilor de primari e crancena , de ce? aici e mirosul atragator al BANULUI !nemuncit, castigat usor cu riscuri uneori dar pentru unii merita!
6
1
Astia nu stiu decat sa dea cu banu,ba e cap,ba e pajura,banu vine .Case,pamant,probabil si conturi bancare...Or avea si prin Zanzibar,ca alea nu se declara.
4
1
tot ce are de aface cu Radu este cu șmen cu dedicatie cu furaciune, deci absolut tot, gradina de vara o face cu Cristi Drăgan care are un singur angajat , adică dedicație pe bani buni că el sa dea mai departe, vara pamantul și îl duce Intr o parte,de acolo îl muta in alta parte se știe cu ce firmă, și așa de sifonează banul dar poate scăpăm de acest nemernic cu putza mica și de p*****a lui de amanta bine pusa
8
1
Da, asa se spune....ca este pe maneca cu Claudiu Stamate de la Mangalia ...o impart intre ei la bani. Ce sa mai vb de alte contracte in judetul Comstanta si nu numai. Are oameni la toate primariile infiltrati...Banu spala banu si Banu fura banu. O familie de profitori si sifonari de bani publici.....niste stapani ai judetului
8
1
Daca nu ma gresesc este cumnatul lui Claudiu stamate de la social de la Mangalia. Care stamate este varu lui Didi care este umbra la primar. Daca nu ma gresesc au cam 400.000 euro curat profit.
7
2
sa ne suggga pl amandoi
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468