REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 8 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6388
14.4° Constanța Joi, 8 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6388

Bărăscu (Sanitas): Încă nu am luat decizia cu privire la greva generală

Bărăscu (Sanitas): Încă nu am luat decizia cu privire la greva generală

Victor ROTARU 24 mai 2023 | 14:06 321

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat miercuri că încă nu a fost luată decizia finală cu privire la declanşarea unei greve generale în sănătate.

Barascu (Sanitas): inca nu am luat decizia cu privire la greva generala

Bărăscu, împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas, a avut o întâlnire cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

"Împreună cu Biroul Executiv al Federaţiei Sanitas ne-am întâlnit cu domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor. Acum aşteptăm formarea noului Guvern. A fost numai o primă discuţie, nu avem prea multe date, nu pot să certific în continuare ce vom face pentru că trebuie să ne întâlnim cu colegii noştri din Consiliul Naţional. Dar după o primă întâlnire este foarte greu să luăm o decizie care să ducă la un rezultat în care să spunem astăzi - facem sau nu facem grevă", a spus Bărăscu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că revendicările celor din sănătate au legătură directă cu aducerea la zi a legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

"Am adus din nou în discuţie aceste probleme. Cerem aducerea la zi a Legii 153 pentru toată lumea, pentru că a trecut deja un an de când trebuia aplicată şi neaplicându-se creează probleme în primul rând financiare colegilor noştri. E foarte complicat ca unii să primească şi alţii nu. E vorba de lucruri pe care unii le primesc în sistemul bugetar şi noi nu, vorbim de vouchere, vorbim de indemnizaţia de hrană a colegilor care e de 9,40 lei la momentul ăsta, iar cei care primesc tichete primesc de la 1 iulie tichete de 40 de lei. Analize de genul ăsta am făcut, minimale", a afirmat liderul sindical.

Bărăscu a mai spus că salariul infirmierelor, al îngrijitoarelor, a unei părţi din personalul Tesa şi al unor asistenţi medicali trebuie aduse la zi, conform Legii 153.

"Media salariului la infirmiere este în jur de 1.500 - 2.000 de lei, la asistentul medical este de la 2.800 până la 3.500 de lei. Decent ar trebui măcar de două ori mai mult să primească sau poate chiar de trei ori, pentru că merită din plin pentru ceea ce face. Avem un calendar pe care l-am anunţat, nu ştiu dacă ne ţinem sau nu de el, în funcţie de discuţiile care urmează. Vom mai avea o întâlnire imediat de după zilele acelea libere când domnul premier nou numit ne va chema şi vom stabili împreună cu dumnealui alte date referitoare la cerinţele noastre", a afirmat liderul Sanitas., potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
24422204626
5/49
82039243840
joker
37324517292