REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.1° Constanța Sâm., 24 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6649
7.1° Constanța Sâmbătă, 24 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6649
 

Bărbat arestat după ce ar fi adus elogii unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu

Bărbat arestat după ce ar fi adus elogii unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu

Victor ROTARU 18 noiembrie 2023 | 11:21 652

Un bărbat a fost arestat preventiv după ce şi-ar fi creat un cont pe o platformă de socializare prin intermediul căruia ar fi adus elogii unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu şi unor lideri ai acestora, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism, a informat, sâmbătă, DIICOT.

Barbat arestat dupa ce ar fi adus elogii unor organizatii teroriste din Orientul MijlociuFoto cu rol ilustrativ

Potrivit portalului Curţii de Apel Bucureşti, ar fi vorba despre Claudiu Adrian Chitiuţă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmit AGERPRES, miercuri, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 33 alin. 1 lit. c), art. 33 ind.2 alin. 4 şi art. 38 ind.2 alin.1 din Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, respectiv:
* procurarea, deţinerea, confecţionarea, fabricarea, transportul sau furnizarea de produse ori tehnologii cu dublă utilizare sau de produse militare ori de materii explozive sau inflamabile, în scopul producerii de mijloace distructive, dispozitive explozive de orice fel, precum şi a substanţelor chimice, biologice, radiologice ori nucleare, de natură să pună în pericol viaţa, sănătatea oamenilor, animalelor sau mediul
* promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism, indiferent dacă mesajul susţine sau nu în mod direct terorismul ori dacă au fost săvârşite sau nu respectivele infracţiuni
* accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare.

"Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în cursul anului 2023, inculpatul şi-a creat un cont pe o platformă de socializare prin intermediul căruia, în mod repetat, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale a adus elogii unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu şi unor lideri ai acestora, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism", arată anchetatorii.

De asemenea, spune DIICOT, în aceeaşi perioadă, folosind sisteme informatice, ar fi accesat în mod repetat, de pe acelaşi cont, materiale de propagandă teroristă şi a deţinut, fără drept, astfel de materiale în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare pe care îl parcurge.

"Totodată, inculpatul a accesat şi distribuit în mediul online, pe aceeaşi reţea socială, un material conţinând instrucţiuni cu privire la fabricarea sau folosirea de explozivi, arme de foc sau orice alte arme, substanţe nocive sau periculoase ori cu privire la tehnici sau metode specifice de săvârşire sau sprijinire a săvârşirii unor acte de terorism", precizează procurorii.

Tot miercuri, sursa citată menţionează că a fost efectuată o percheziţie domiciliară, ocazie cu care la locuinţa acestuia au fost identificate şi indisponibilizate sistemele informatice utilizate la săvârşirea infracţiunilor.

DIICOT informează că, joi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mancatori de c***t se gasesc din belsug. Ei nu au convingeri de un anume fel,ci pur si simplu dau cu c***t in ventilator ,sa para ca sunt importanti. Ca e vorba de asa zisa propaganda favorabila teroristilor sau alte bazaconii de umplut mintile tembele,nu conteaza. Totul e sa aiba urmaritori,sa-si valideze cumva propria existenta . Viermi ai societatii. Pe de alta parte,cei care pun boturile mucoase la asa ceva,sunt cu mult mai de dispretuit decat raspandacii de porcarii. Nu stiu ce lege poate pedepsi stupizenia,lipsa de educatie. Acesti indivizi goi in cap,din pacate enorm de multi,sunt si foarte vocali. Butoiul gol suna mai tare. Vedem cum se fac auziti propagandistii curismului,ai curentelor schizoide care indeamna la tot felul de legiferari absurde,impotriva firii si a omului in general.Interesant e ca propagandistii urii sunt si lasi. Se caca pe ei de frica pentru orice ,sunt puturosi si inepti dar iata,au priza la altii mai jos ca ei.
0
1
Astia de sustin islamisti trebuie crucificati, nu este de ajuns ca au murdarit Europa cu toate etniile infecte acum mai trebuie sa ii si suportam.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
2740453063
5/49
1646443322-02-20242 3 4 8 1 5 1
joker
6212361539