REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bărbat DEPISTAT de polițiști în Deltă, FĂRĂ permis!

Bărbat DEPISTAT de polițiști în Deltă, FĂRĂ permis!

Replica API 26 octombrie 2020 | 00:00 1509

Un individ din Brăila, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unei nave fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, după ce a fost surprins de polițiștii de frontieră la volanul unei ambarcațiuni. Bărbatul s-a „scuzat” în fața oamenilor legii prin fatul că nici măcar nu știa că pentru a conduce o ambarcațiune îți trebuie permis.

Tribunalul Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului A.E., născut la data de 24.08.1982, în municipiul București, și domiciliat în municipiul Brăila, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unei nave fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, faptă ce se pedepsește conform art.2 alin.1 din Legea nr.191/2003 (Conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani). Conform informațiilor, A.E. nu are antecedente penale, este cetățean român, necăsătorit, cu studii superioare, dar și administratorul unei societăți.

Cum s-a întâmplat totul

Organele de poliție din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul Poliției de Frontieră Tulcea se aflau în patrulă pe Dunăre, mai exact pe brațul Sf.Gheorghe al Dunării, km fluvial 64, când au observat navigând în direcția amonte spre localitatea Mahmudia, o ambarcațiune de culoare albastră, cu motor Honda 20 CP, în care se aflau trei persoane. Echipajul poliției de frontieră a interceptat ambarcațiunea, aceasta a oprit, și au fost identificați ocupanții acesteia și anume A.E, conducătorul ambarcațiunii și alte două persoane.

Permis? Ce-i ăla?

În momentul în care organele de poliție i-au solicitat permisul de conducere pentru ambarcațiune bărbatul a susținut că nu deține așa ceva și… nici nu știa că are nevoie de permis pentru a conduce o barcă. Mai apoi, bărbatul le-a spus oamenilor legii că de fapt ambarcațiunea nici măcar nu era a lui, ci a unui prieten ce se afla la unitatea de cazare. Acesta a mai adăugat că au mers în Deltă pentru a pescui.

Ce a decis instanța

Instanța l-a condamnat pe inculpatul A.E. la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unei nave de către o persoană fără certificat de capacitate corespunzător. Mai apoi, s-a dispus amânarea aplicării pedepsei și s-a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani în care bărbatul trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune Brăila la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile precum și întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; și să comunice informații și documente de natură a permite controlul asupra mijloacelor sale de existență.

Totodată, acestuia i-a fost impus să presteze o muncă în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile și să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanței.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru ca la Giurgiu se merge la sigur. Stie Mitroi ceva.
3
0
De ce sa bata drumul la Giurgiu ? La Capitania Mamaia este mai aproape ! Sau Florica-spaga-mica este in post ? Nu mai inghite spaguta ? ...Doamne-Fereste ! Doar are de terminat vilutele incepute !
1
0
Sa se duca la giurgiu ca acolo se iau permisele fara probleme. Merge direct la cmd.capitaniei.
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614