REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Bărbat din Medgidia, condamnat în Milano la peste 14 ani de închisoare pentru trafic de persoane și sclavie

Bărbat din Medgidia, condamnat în Milano la peste 14 ani de închisoare pentru trafic de persoane și sclavie

Replica API 19 decembrie 2019 | 01:28 457

Adus în țară pentru executarea pedepsei

Adus în țară pentru executarea pedepsei

Un individ din Medgidia a semănat panică în Milano, ani la rând, după ce ”cumpăra” persoane defavorizate din localitatea sa pentru a le transporta în Italia, în vederea exploatării pentru a obține foloase materiale. M. Șaban a fost condamnat pentru această faptă în 2015 la peste 9 ani de închisoare de instanța din Milano, însă el are la activ mai multe condamnari, fapt pentru care are de executat o pedeapsă de 14ani și 10 luni de închisoare. În prezent, el se află încarcerat într-un penitenicar din Austria, acolo unde a și fost depistat de autorități. S-a solicitat ca individul să-și execute pedeapsa într-un penitenciar din țară, motiv pentru care, Parchetul Curții de Apel Constanța a sesizat instanța cu privire la transferul infractorului, magistrații dispunând transferarea persoanei condamnate din unitatea penitenciară de pe teritoriul Republicii Austria în care se află în prezent, într-un penitenciar de pe teritoriul României.

În ianuarie 2015, Tribunalului din Milano l-a condamnat pe M. Șaban, în vârstă de 30 de ani, la executarea pedepsei de 2 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea a trei infracțiuni de tăinuire, împiedicare a desfășurării activității unui funcționar public și vătămare personală gravă. În aprilie 2014, în timp ce se afla în localitatea Segnate, Italia M.Șaban a acționat în colaborare cu alte 8 persoane, cu scopul de a obține profit. Au primit de la o persoană rămasă neidentificată, 9.000 kg . de cabluri din cupru al căror valoare economică se ridică la 50.000,00 euro și care constituiau rezultatul unor furturi comise de autori necunoscuți necunoscuți în dauna unei societăți. Totodată, M.Șaban a acționat în colaborare cu persoanele mai sus menționate pentru a se opune agenților de poliție judiciară, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, fugind și scăpând deci de cercetările care erau în legătură cu posesia bunurilor furate specificate, fiind violenți față de ofițerii publici, întâi lovind-i cu furgonul cu care încercau să fugă și apoi acționând cu violență asupra lor, lovindu-i cu șuturi și pumni, împingându-i cu forță, făcându-i să cadă pe jos și să se sufere leziuni.

Val de condamnări!

Tot în 2015, a fost condamnat de Tribunalul din Milano la executarea pedepsei de 9 ani și 2 luni (3.345 zile) închisoare pentru săvârșirea a patru infracțiuni de apartenența la o organizație criminală și „trafic de persoane", reducerea sau menținerea în stare de sclavie sau de subjugare. În 2012, în timp ce se afla în Milano, Italia împreună cu alți indivizi ce constituiau grup infracțional organizat, cu structură transnațională, a traficat, într-o manieră continuată și profesională, a traficat mi multe persoane pe care le-a cumpărat din România, obligându-i apoi să comită diverse activități ilegale, printre care și cerșetorii, câștigurile fiind predate grupului infracțional, după ce victima era înrobită sau supusă.

În 2015, a mai fost condamnat de 3 ani și 6 luni (1.275 zile) închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de tăinuire, infracțiuni împotriva mediului, inclusiv traficul ilicit de specii de animale pe cale de dispariție și traficul ilicit de specii și soiuri de plante pe cale de dispariție și purtare de arme sau obiecte care pot produce leziuni.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
comentez aiurea
1
0
Medgidia e plina de kurzi !
5
0
Bine i-ati facut !
4
0
Saban este tigan tatar
2
2
e ruda cu Saban ala care si-a omorat sora la Constanta sau e doar coincidenta de nume ?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272