REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Bărbat din Mihail Kogălniceanu, ARESTAT după ce și-a BĂTUT soția

Bărbat din Mihail Kogălniceanu, ARESTAT după ce și-a BĂTUT soția

Replica API 15 octombrie 2020 | 00:00 2030

Un bărbat din Mihail Kogălniceanu a ajuns în arest preventiv după ce și-a bătut cu bestialitate soția, în fața celor două fiice, minore. Acestea din urmă au ajuns totuși în fața instanței pentru a obține și un ordin de protecție din pricina temerii foarte mari. Pe rolul Judecătoriei Constanța s-a aflat în data de 8 octombrie a.c., soluționarea cauzei civile formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța pentru A. B., și pentru cele două fiice ale sale cu privire la emiterea unui ordin de protecție, împotriva soțului, respectiv tată, George B. ce este în prezent deținut în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă Constanța.

Ce s-a întâmplat mai exact?

În noaptea de 02/03.10.2020, femeia a venit la domiciliu, de la serviciu, și l-a găsit pe agresor în stare de ebrietate, context în care, pe fondul unor neînțelegeri preexistente, s-a iscat un conflict verbal. Pentru aplanarea acestuia, persoana vătămată s-a retras în camera fiicelor sale, unde urma să doarmă cu acestea. În jurul orei 01.00, G. B. s-a dus în dormitorul în care se afla soția sa, unde a lovit-o pe aceasta cu capul de sobă și apoi cu palmele peste față, ceea ce i-a cauzat acesteia căderea la sol. Zgomotul produs le-a trezit pe cele două fete, minore, acestea începând să țipe la vederea agresiunii.

Bătaia nu s-a oprit aici…

În continuare, acesta a târât-o pe soția sa până în holul locuinței, unde a lovit-o cu pumnii și picioarele peste tot corpul, însă acesta a reușit să fugă în bucătărie, fiind urmată de către agresor care a luat un cuțit și a amenințat-o pe persoana vătămată că o omoară, după care a lăsat cuțitul și a lovit-o cu palmele peste fata. Urmare a intervenției fiicelor sale minore, barbatul a încetat. Instanța a luat știință de faptul că băbatul nu și-a bătut ficele însă acestea au fost prezente la violența fizică aplicată asupra mamei, acestea fiind puternic afectate psihic.

A fost solicitată intervenția oamenilor legii

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Mihail Kogălniceanu au fost sesizați la data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 02.00, de către o femeie, de 36 de ani, cu privire la faptul că la domiciliul său ar fi avut loc un conflict. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, femeia ar fi fost agresată fizic și amenințată de soțul acesteia, de 37 de ani.

Bărbatul este în prezent în arest preventiv

Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, potrivit normelor în vigoare, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind prezentat instanței de judecată, care a dispus măsura arestării preventive pentru 20 de zile, pentru violență și amenințări. Acesta a fost escortat și introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Ce a hotărât instanța

Instanța a admis cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța pentru victimele violenței în familie, ce au funcția de reclamante în acest dosar, și anume, A.B. și cele două fiice minore, domiciliate în Mihail Kogălniceanu, împotriva lui G.B..

Astfel, s-a emis un ordin de protecție împotriva bărbatului, pentru o perioadă de 6 luni de la data pronunțării hotărârii, fără somație sau trecerea unui termen. Totodată, instanța a dispus: evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei, reintegrarea victimei și a copiilor, în locuință, obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime de 200 m față de cele trei și față de reședința lor, dar și față de locul de muncă al femeii și cele două unități de învățămând unde cele două fiice minore studiază. Atrage atenția pârâtului asupra faptului că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin prezentul ordin de protecție constituie infracțiune conform art. 32 alin. 1 din Legea 217/ 2003 și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt stirile de la ora cinci.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212