REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Bărbat, în scaun cu rotile, luat la pumni de un bărbat beat

Bărbat, în scaun cu rotile, luat la pumni de un bărbat beat

Virgil STOIAN 4 noiembrie 2022 | 00:00 647

 

Cătălin Anghel a fost condamnat la o pedeapsă de 1500 lei amendă penală pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe (2 acte materiale). Sentința a fost dată de Judecătoria Hârșova, pe 26 octombrie, și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că, sub influența băuturilor alcoolice, a lovit cu pumnii două persoane, una dintre ele fiind în scaun cu rotile.


Potrivit rechizitoriului, inculpatul, băut fiind, s-a deplasat la domiciliul celor două victime, solicitând să vorbească cu ei. Una dintre victime, persoană cu grad de invaliditate, care se deplasează doar cu ajutorul unui scaun cu rotile, a ieșit în stradă pentru a vedea ce dorește inculpatul și imediat a fost lovit de acesta cu pumnii în zona capului, aducându-i totodată amenințări cu acte de violență. Cealaltă victimă a ieșit și el în stradă, încercând să-l apere pe fratele său, dar a fost lovit și el cu pumnul în zona feței de către Cătălin Anghel. Ulterior, acesta a intrat în curtea casei, de unde a luat o bucată de țeavă și a avut intenția de a ieși cu ea în strad , dar la strigătele soției a aruncat-o, fără a lovi pe nimeni. Scandalul a fost aplanat de către martori, care i-au despărțit. Ulterior, inculpatul a declarat că victima din scaunul cu rotile a încercat să îl lovească cu cotiera de la cărucior.

 


Instanța a constatat că sub aspectul laturii subiective, fapta a fost comisă cu intenţie directă, respectiv inculpatul a prevăzut rezultatul faptelor sale, urmărind producerea rezultatului infracţiunii. Legătura de cauzalitate dintre elementul material al infracțiunii comise de inculpat și urmarea imediată, care constă în atingerea adusă integrității corporale și sănătății persoanelor vătămate, rezultă cu certitudine din mijloacele de probă administrate, din care a rezultat faptul că între acțiunile de lovire și leziunile traumatice există legătură directă de cauzalitate, neinterpunându-se nicio cauză sau condiție care ar fi putut să întrerupă lanțul cauzal.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"S-a deplasat la domiciliul celor doua victime, solicitand sa vorbeasca cu EI" si "Cealalta victima a iesit si EL in strada" sunt doua "moNstre" de idiotenie a unui pseudojurnalist.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212