REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Bărbați reținuți pentru trafic internațional de droguri.Video

Bărbați reținuți pentru trafic internațional de droguri.Video

Valentina CAMARA 9 martie 2023 | 14:14 747

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița – Năsăud, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul  Teritorial Bistriţa – Năsăud, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

Barbati retinuti pentru trafic international de droguri.Video

În cauză, s-a reținut că, la data de 8 martie 2023, doi bărbați, de 34, respectiv 36 de ani, au fost prinși în flagrant delict, în timp ce transportau, cu ajutorul unui autoturism, un geamantan.

În urma controlului efectuat, în interiorul geamantanului, polițiștii au descoperit și ridicat 3 kilograme de substanță vegetală, de culoare oliv, ambalată în 7 pachete.

Drogurile ar fi fost expediate din Spania, cu un autocar, în care a călătorit și unul dintre bănuiți, care a supravegheat coletul în timpul transportului.

La data de 8 martie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul  Teritorial Bistriţa – Năsăud au dispus reţinerea celor 2 bănuiți, sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

În cursul zilei de joi, 9 martie, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistriţa – Năsăud, cu propunere de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272