REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bărbații din SUA se îngrămădesc să facă vasectomii, după decizia Curții Supreme în privința avortului

Bărbații din SUA se îngrămădesc să facă vasectomii, după decizia Curții Supreme în privința avortului

Replica API 1 iulie 2022 | 00:00 1130

Bărbații americani se grăbesc să facă vasectomii în urma interdicțiilor de avort în mai multe state din SUA, au spus medicii, invocând o creștere a cererilor. Mai mult de jumătate dintre statele americane au impus interdicții severe de avort sau vor urma, cel mai probabil, decizia Curții Supreme de a revoca dreptul constituțional la procedură, relatează protv.

Joe Biden a criticat joi instanța cu majoritate conservatoare pentru „comportament scandalos”, susținând o modificare a regulilor Senatului care le-ar permite democraților să depășească opoziția republicană și să adopte legi privind drepturile la avort.

De la decizia Curții Supreme, zeci de urologi au raportat o creștere uriașă a numărului de bărbați care solicită proceduri de sterilizare, potrivit The Telegraph, citează stiripesurse.ro.

Creșterea cea mai notabilă a fost la bărbații fără copii de sub 30 de ani.

Doug Stein, un medic cunoscut sub numele de „Regele vasectomiei” pentru susținerea îndelungată a procedurii, a spus că creșterea cererilor a fost „foarte, foarte vizibilă” în zilele care au urmat după decizia Curții Supreme.

Clinica sa este rezervată complet până la sfârșitul lunii august, ceea ce îl face să adauge zile suplimentare la programul său pentru a satisface cererea.

„Mulți dintre băieți spun că se gândesc la o vasectomie de ceva vreme, iar decizia Curții Supreme a fost doar acel factor final i-a împins să facă asta,” a spus el pentru Washington Post.

Cât de mult a crescut numărul consultațiilor pentru vasectomie și al căutărilor pe internet despre procedură

O analiză a ziarului a constatat că medicii din unele state raportează o creștere între „300 și 400%” a consultațiilor pentru vasectomie și o creștere cu „200-250%” a căutărilor pe internet despre procedură.

Un medic, John Curington, a spus că „cel puțin 60 sau 70% menționează hotărârea Curții Supreme” în timpul programărilor.

Unii, precum Eric Nisi, un tânăr de 29 de ani din Florida, au spus că temerile că statele ar putea să restricționeze accesul la contracepție i-au determinat să se programeze pentru o vasectomie.

Criza financiară din 2008 și pandemia de Covid-19 a crescut cererea pentru vasectomie, dar decizia instanței din SUA a depășit cererile anterioare

Cererea pentru vasectomii a crescut și în urma crizei financiare din 2008, precum și a declanșării pandemiei de coronavirus.

Cu toate acestea, numeroși medici au spus potrivit sursei citate că cea mai recentă creștere a depășit episoadele anterioare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108