REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Dum., 16 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6762
17° Constanța Duminică, 16 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6762
 

BĂRBATUL acuzat de FURTUL de pe Mamaia spune că ÎNLĂTURA un PERICOL!

BĂRBATUL acuzat de FURTUL de pe Mamaia spune că ÎNLĂTURA un PERICOL!

Replica API 2 august 2021 | 16:07 4080

Bărbatul acuzat de furtul copacului de pe bulevardul Mamaia susține că nu a vrut să-l sustragă, ci să îl mute pentru că exista riscul unui accident. Acesta susține că la mijloc este vorba de o poveste mai veche.

Nu am vrut să fur, ci să îl mut!

”A apărut pe facebook o știre că am vrut să fur un pom sau pomi de pe spațiul verde de lângă trecerea de pietoni de la Casă de Asigurări de Sănătate din Constanța, de pe bulevardul Mamaia.

Dar nu am vrut să îl fur, ci să îl mut, pentru că m-am gândit că e risc de accident. Am făcut o sesizare în urmă cu un an în privința trecerii de pietoni lângă care era pomul. Am cerut primăriei prin sesizarea aceea să mute trecerea de pietoni la 50 - 100 de metri față de locul în care se află, în direcția străzii Mihai Viteazul, având în vedere că este la aproximativ 2 metri de o curbă și mulți oameni nici nu traversează pe acolo, fiind riscant.

Dar numai o jumătate din trecerea de pietoni a fost mutată, care nici nu era un pericol, pentru că deși acolo este o curbă, mașinile vin din celălalt sens, dinspre Mihai Viteazul și cei ce treceau pe acolo nu erau în pericol. Deci pericolul a rămas. Am zis să fac ceva pentru prevenție în ceea ce privește accidentele de mașină, având în vedere că sunt multe accidente de mașină în orașele din România. Mi-a spus cineva în urmă cu ceva timp că a fost lovit de mașină când trecea stradă pe la semafor....și am citit pe facebook de tot felul de accidente de mașină din România.

În articolul 23 de la Titlul II din Constituție scrie la alineatul 1: libertatea individuală și siguranță persoanei sunt inviolabile. M-am gândit la siguranță persoanelor care poate trec prin stânga copacului și poate vor fi văzuți de șoferi prea târziu....și deși ar frână tot nu ar putea evita accidentul. Am auzit de un accident în care cineva a ieșit dintre niște mașini parcate pe o parte a străzii și șoferul l-a văzut prea târziu...a frânat când era deja aproape de cel ce vroia să treacă stradă și a fost un accident. Nu mai țîn minte foarte bine dar cred că a fost o suferință mare pentru cel ce a fost călcat la acel accident. Nu mai știu exact ce s-a întâmplat, era mai demult. Așa, deci, trecerea această de pietoni de pe bulevardul Mamaia este în curbă. Cei ce trec dinspre stradă Răscoalei spre Casă de Asigurări, trec prima jumătate iar apoi trebuie să meargă spre dreapta aproximativ 4 metri și apoi să treacă din nou cealaltă jumătate a trecerii de pietoni pentru a ajunge pe trotuarul de la Casă de Asigurări de Sănătate.

Cineva grăbit poate nu mai merge spre dreapta 4 metri, trece drept, trece prin stânga copacului....dacă vine cu ceva viteză o mașină dinspre bulevardul Tomis, poate ar avea ceva mai mult decât viteză legală, face dreapta în curbă și îi apare la câțiva metri in față omul care vine de după copac...dacă e și el puțin grăbit poate nu vede bine mașină din cauza copacului....și omul este accidentat. M-am gândit la siguranță persoanei, ceea ce din punctul meu de vedere este.....dreptate....făcută cu iubire. Am și riscat un pic, având in vedere că nu e legal. Dar m-am gândit că nu e o problema legală mare. Pe dexonline.ro scrie că dreptatea este un principiu moral și juridic care cere să se dea fiecăruia ceea ce i se cuvine și să i se respecte drepturile; tot pe acest site scrie...a avea dreptate = a fi întemeiat în ceea ce spune sau în ceea ce face. Și definiția cuvântului întemeiat este =1. (Despre abstracte) Sprijinit pe argumente solide, potrivit cu regulile logicii, just, logic, rațional. Eu spun că deși am greșit puțin, fiindcă este ilegal, totuși ceea ce am făcut este bine și am dreptate când spun asta.

Adică este întemeiat ceea ce spun și anume că am făcut o fapta bună, deci am dreptate când spun că le-am făcut un bine celor ce trec pe la acea trecere de pietoni. Spun că am dat cetățenilor Constanței ceea ce li se cuvine și anume o anumită siguranță....pe care o vrem cu toții. În Constituție, am scris mai sus dar mai scriu o dată, la articolul 23 de la Titlul ÎI: Drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale, alineatul 1, scrie: libertatea individuală și siguranță persoanei sunt inviolabile. Cred că am făcut dreptate, am oferit cetățenilor ceea ce li se cuvine, un pic mai multă siguranță când trec pe la acea trecere de pietoni. Dacă ar fi mutată trecerea de pietoni la 50 - 100 de metri spre stradă Mihai Viteazul, cred că într-adevăr pietonii ar avea o siguranță mai mare când trec trecerea de pietoni din apropierea Casei de Asigurări de Sănătate de pe bulevardul Mamaia. Răspunsul la sesizare este în pozele de mai sus. O zi frumoasă să aveți, sper să ma susțineți cu gândurile voastre bune', a transmis bărbatul.

Reamintim că un constănțean a fost surprins în timp ce încerca să sustragă un pom de pe domeniul public, mai exact, scuarul situat pe bulevardul Mamaia, anunța city managerul orașului, Felicia Ovanesian.

A.V., A.F.

Citește și: PRINS la FURAT, pe bulevardul Mamaia

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Holerei su molimei hastagiste, precum si tuturor mai mutoilor votaci fara cap!
4
0
Daca asa a zis Ovarlesbian, asa ramane !
2
0
bagati borfasul in pirnaie.Boschetarul fura pina si pomisori.
2
2
Dreptul la viata este inviolabil!
2
0
cine mai e si tacanitul asta?
7
1
Dar daca ochiul nepatat al domnului ovanesian a vazut asa, apai domnilor, parol, adevarul este acolo unde koaiele sunt mai mari
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112