REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Bărbatul care a răpit copilul de 2 ani şi l-a abandonat într-o grotă, trimis în judecată

Bărbatul care a răpit copilul de 2 ani şi l-a abandonat într-o grotă, trimis în judecată

Replica API 9 iunie 2012 | 00:00 97

Tentativă la omor

Tentativă la omor

Sceleratul din Ovidiu care a pus în pericol viaţa unui copil de numai 2 ani, pe care l-a răpit şi abandonat într-o groapă de pe malul canalului, a fost trimis în judecată de Parchetul Tribunalului, sub acuzaţiile de lipsire de libertate, tentativă la omor calificat şi tentativă la evadare. Procurorilor nu le-a trebuit mai mult de 3 săptămâni pentru a întocmi rechizitoriul şi pentru a-l înainta instanţei de judecată, mai ales că inculpatul, Petre Ghergheşan, de 30 de ani, şi-a recunoscut fapta.

Potrivit actului de acuzare, "psihopatul" a răpit băieţelul, care este fratele fostei sale iubite de care se despărţise, pentru a o şantaja pe aceasta în vederea împăcării. Iniţial poliţiştii au fost sesizaţi despre dispariţia copilului, fiind alertate toate autorităţile în acest sens. Se pare că oamenii legii l-ar fi căutat mult şi bine pe copilul dispărut şi poate că nici nu-l mai găseau în viaţă, dacă nu ar fi venit un cetăţean de bună credinţă să-i anunţe că i-a transportat cu maşina pe Ghergheşan şi pe copil de la Traianu la Ovidiu. Poliţiştii au reuşit să găsească copilul, pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră, abandonat într-o grotă, în stare de conştienţă, dar foarte slăbit. La momentul descoperirii sale, minorul a fost găsit culcat, legat la mâini şi la picioare, având înfăşurată de mai multe ori şi legată în jurul gâtului o sfoară din material plastic. Imediat băieţelul a fost transportat la Spitalul Judeţean, în vederea acordării de asistenţă medicală de specialitate. Potrivit declaraţiilor date la Poliţia Ovidiu, individul a ales acel loc deoarece ştia că minorul nu putea fi găsit acolo de nici o persoană şi că avea de gând să îl ţină sechestrat timp de mai multe zile, până când sora acestuia avea să reia legătura cu el. Specialiştii au stabilit că dacă minorul ar mai fi rămas acolo câteva ore, şansele de supravieţuire erau minime, întrucât era deshidratat, iar temperaturile din timpul nopţii erau destul de scăzute. De precizat că, în momentul în care s-a făcut reconstituirea, bărbatul vinovat a încercat să evadeze din mâinile poliţiştilor.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212