REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.8° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Bărbatul care a răpit un copil de 2 ani, şi-a recunoscut faptele, să scape mai uşor

Bărbatul care a răpit un copil de 2 ani, şi-a recunoscut faptele, să scape mai uşor

Replica API 19 mai 2012 | 00:00 132

Rămâne în arest

Rămâne în arest

Bărbatul din Ovidiu care a răpit un copil de doi ani şi şapte luni rămâne în arest. Decizia aparţine judecătorilor Curţii de Apel Constanţa, care au respins recursul acestuia, formulat împotriva arestării preventive dispusă de Tribunal. În faţa completului de trei judecători, Petre Gherghişan şi-a recunoscut faptele, susţinând că regretă ceea ce a făcut.

Doar că instanţa nu s-a lăsat înduplecată de sinceritatea individului care a pus în pericol viaţa unui copil, pentru a-şi atinge el scopurile de natură sentimentală. El este acuzat că, pentru a-şi şantaja fosta iubită în vederea împăcării, l-a răpit pe fratele acesteia, din localitatea Traianu, neţinând cont de vârsta copilului. A venit cu el în localitatea de domiciliu, respectiv oraşul Ovidiu, unde l-a legat la mâini şi la picioare şi l-a abandonat într-o groapă de pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră. Gherghişan a declarat poliţiştilor că avea de gând să-l ţină acolo până când sora minorului ar fi cedat şi ar fi reluat relaţia cu el. După ce a fost căutat de Poliţie, Jandarmerie, Garda de Coastă şi civili voluntari, folosindu-se chiar şi un elicopter al MAI, copilul a fost găsit câteva ore mai târziu în grota respectivă, zăcând deshidratat, înfometat şi aproape în stare de inconştienţă. Potrivit specialiştilor, dacă ar mai fi stat câteva ore în acea groapă, legat la mâini şi la picioare, cum îl lăsase bărbatul respectiv, copilul ar fi murit. Copilul a fost găsit după ce oamenii legii au fost sesizaţi de un şofer din Ovidiu care le-a declarat că a transportat copilul cu maşina de la Săcele, acesta fiind însoţit de un adult. Astfel poliţiştii din Ovidiu l-au identificat pe autor şi au ajuns la timp pentru a salva minorul. Petre Gherghişan este acuzat de tentativă la omor şi lipsire de libertate, urmând a da explicaţii în faţa legii penale.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272