REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Bărbatul care și-a BĂTUT iubita și a lăsat-o fără SPLINĂ, CONDAMNAT definitiv

Bărbatul care și-a BĂTUT iubita și a lăsat-o fără SPLINĂ, CONDAMNAT definitiv

Replica API 7 august 2021 | 22:56 978

Ionel Chiriac a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală asupra unui membru de familie. Acesta a lovit-o pe concubina sa, în după amiaza zilei de 9 octombrie 2020, cu pumnii și picioarele în timp ce se aflau în locuința din Mangalia, din cauza unor probleme domestice, iar după ce a fost agresată, aceasta s-a deplasat la sora sa în Comana, județul Constanța, locație de unde a fost preluată de către ambulanță la data de 14 octombrie 2020, fiindu-i extrasă chirurgical splina. Instanţa a decis condamnarea lui Ionel Chiriac la 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală asupra unui membru de familie, însă în urma judecării apelului, din data de 26 iulie 2021, pedeapsa acestuia a fost majorată la 3 ani de închisoare. Decizia este definitivă.

Cum s-au petrecut faptele

Audiat în calitate de suspect, Ionel Chiriac a spus că discuțiile au început pe 8 octombrie, când el i-a reproșat că a împrumutat vecinilor o lampă. A doua zi, când s-a întors de la serviciu, discuțiile au continuat. Ea i-a reproșat că nu a ajutat-o să care lemne, el a lovit o tigaie aflată pe aragaz și a sărit ulei pe pereți. Ea l-a luat de gât, el a împins-o și a lovit-o cu pumnii și picioarele în zona spatelui. După ce a fost agresată, aceasta s-a deplasat la sora sa în Comana, județul Constanța, locație de unde a fost preluată de către ambulanță la data de 14 octombrie 2020 iar apoi a ajuns la spital, unde a fost operată de urgenţă şi i-a fost extrasă splina.

Decizia instanței

Tribunalul a considerat că în sarcina inculpatului nu se poate reține comiterea tentativei la infracțiunea de omor asupra unui membru de familie, chiar dacă victima a suferit, în urma agresiunii concubinului său din data de 09.10.2020, vătămări corporale care au necesitat 30 de zile de îngrijiri medicale, din punct de vedere medico-legal, fiindu-i extirpată splina și fiindu-i pusă în primejdie viața, ci infracțiunea de vătămare corporală asupra unui membru de familie. Pe lângă aceste aspect, instanţa a avut în vedere vârsta inculpatului (49 de ani); conduita (în mare parte) sinceră avută pe durata cercetărilor penale efectuate în această cauză, care vine însă în antiteză cu atitudinea sa manifestată față de victimă, după comiterea faptei, din declarațiile existente la dosar reieșind că inculpatul nu a fost, în niciun moment, interesat de starea concubinei sale, ci doar de banii pe care aceasta îi luase din casă, la plecare; lipsa antecedentelor penale în cazierul judiciar; integrarea socială, prin deținerea unui loc de muncă stabil la data săvârșirii infracțiunii.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468