REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Bărbatul care și-a omorât nepotul a făcut apel!

Bărbatul care și-a omorât nepotul a făcut apel!

Replica API 25 mai 2022 | 00:20 1055

Murat Muhamer a fost condamnat, pe 5 mai 2022, de Tribunalul Constanța, la 8 ani de închisoare cu executare. Nu vrea în pușcărie, așa că a formulat apel, în septembrie având primul termen de judecată. Inculpatul și-a recunoscut fapta și a precizat că o regretă, însă a menționat că s-a apărat, întrucât nepotul îl atacase cu o bâtă. Însă, judecătorii au exclus varianta de legitimă apărare.

Murat Muhamer a locuit împreună cu nepotul său, într-o casă din Pecineaga, de mai mulți ani. Cei doi aveau certuri, în special pe fondul consumului de băuturi alcoolice. În seara de 17 august 2021, în jurul orelor 22.00 – 23.00, în urma unui conflict spontan, în timp ce se aflau în locuinţa comună, Murat Muhamer i-a aplicat nepotului său lovituri cu un băţ (coadă de mătură) în zona capului, precum şi cu un obiect tăietor-înțepător (cuțit), în zona abdominală. Cei doi s-ar fi luat la ceartă din cauza unei sacoși cu pâine, ambii aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. După ce și-a înjunghiat nepotul, Murat Muhamer s-a dus să se culce, lăsându-și victima căzută la pământ. A doua zi de dimineață, când s-a trezit, l-a găsit pe nepotul său, în dormitor, întins pe podea, mort, moment în care a mers, din nou, la fratele său, iar atunci a venit să vadă despre ce e vorba. Când a realizat ce s-a întâmplat, acesta a sunat la 112.

A fost legitimă apărare

Inculpatul și-a recunoscut fapta și a spus că o regretă, că nu a intenționat să-l omoare, că doar s-a apărat. A relatat că nepotul l-a atacat cu o bâtă și că el a ripostat, lovindu-l la rândul său cu o coadă de mătură care s-a rupt. Ulterior, nepotul s-a ridicat și a început să-l lovească din nou, iar el a luat, la repezeală, un cuțit de pe masă, aplicându-i o lovitură în zona abdomenului.

“Nu sunt indicii pertinente privind săvârşirea acesteia în stare de legitimă apărare, leziunile constatate pe corpul său neindicând o porporţionalitate între acestea şi acţiunea inculpatului împotriva victimei. Inculpatul a reacţionat impulsiv şi imprevizibil în situaţie de conflict şi consum de alcool, aplicând fără control raţional victimei lovituri cu obiecte apte de a produce decesul. Din probele de la dosar în ambele faze procesuale, rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a acţionat împotriva victimei, rudă a sa, cu care locuia, într-o modalitate care exclude existenţa pe moment a sentimentelor şi reflexelor omeneşti de evitare a producerii decesului unei persoane, iar apoi nu am luat măsuri de ajutorare a victimei, ori de anunţare a ambulanţei sau a unor persoane care o puteau transporta la spital şi salva”, potrivit instanței.

A fost condamnat la 8 ani de închisoare, dar a formulat apel, fiind termen stabilit pe 8 septembrie.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272