REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
36.4° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Bărbatul din Bucureşti care și-a ucis mătușa după ce i-a dat foc, rupe tăcerea

Bărbatul din Bucureşti care și-a ucis mătușa după ce i-a dat foc, rupe tăcerea

Victor ROTARU 14 noiembrie 2023 | 10:20 2088

Alexandru, bărbatul din Bucureşti acuzat că i-a dat foc mătușii lui pentru o moștenire, și-a recunoscut fapta și a explicat motivul pentru care a recurs la acest gest extrem.

Barbatul din Bucuresti care si-a ucis matusa dupa ce i-a dat foc, rupe tacereaAlexandru, bărbatul acuzat că i-a dat foc mătușii

Explicația bărbatului a fost însă una halucinantă, fiind convins că a fost îndreptățit să o bată cu bestialitate pe femeie, după care să îi dea foc.  

Luni, 6 noiembrie 2023, un telefon la numărul de urgențe 112 anunța faptul că o femeie a fost incendiată de vie pe scara unui bloc din Drumul Taberei. 

Polițiștii ajunși la fața locului au observat că femeia încă mai ardea în zona picioarelor, așa că au adus imediat un extinctor cu care au stins flăcările. Din păcate, pentru femeie era mult prea târziu. Deja murise în urma arsurilor groaznice pe care le suferise.  

Câteva ore mai târziu a fost prins și criminalul. Alexandru, nepotul femeii, un tânăr de 33 de ani. Când a fost găsit, acesta se plimba, fără țintă, în zona blocului unde locuia alături de mama și de fratele lui mai mic.  

Dus la audieri, Alexandru nu a recunoscu nimic la început. În ciuda faptului că imaginile surprinse de camerele de supraveghere erau clare, iar bărbatul mirosea a benzină și era ars pe picioare. A susținut tot timpul că în imagini este o altă persoană care îi seamănă.  

Acesta a fost dus în primă fază la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, după care a fost mutat în Arestul Central. 

În cele din urmă, însă, bărbatul a fost nevoit să-și recunoască fapta în fața Tribunalului București. Acesta a declarat că a decis s-o omoare pe Liliana Popa „pentru că era rea și îl amenința”, scrie Gândul.  

Mai mult decât atât, bărbatul a declarat că, după moartea bunicului patern, tatăl lui și sora acestuia, adică mătușa, au moștenit apartamentul bătrânului. Locuința ar fi rămas în grija mătușii, care ar fi închiriat-o și ar fi încasat singură banii. 

Potrivit surselor citate, se pare că Alexandru era supărat că mătușa lui nu împarte cu el banii primiți din chirie, dar și pentru că nu îi permite să locuiască în imobil. 

În dimineața crimei, bărbatul a mers să stea de vorbă cu mătușa lui. Își dorea să o convingă să meargă cu el la notar. Avea însă și un plan de rezervă, pe care l-a pus, de altfel, în aplicare. În cazul în care mătușa refuza propunerea, intenționa să îi dea foc, având la el un bidon de benzină.  

Astfel, după ce Liliana Popa l-a refuzat, bărbatul a început să o bată cu o cruzime de nedescris. I-a strigat chiar unei vecine să se îndepărteze, pentru că îi va da foc mătușii lui. 

Alexandru Popa a fost pus sub acuzare pentru omor calificat prin cruzimi și omor cu premeditare, motiv pentru care riscă să fie condamnat la închisoare pe viață, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aplicati pedeapsa maxima ! Sau "Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte"! Legea Thalionului! Sa vedeti ce bine o sa fie in Romanica! Acesti dementi ar trebui exterminati! Mananca painea statului degeaba!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510