REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

BĂRBATUL INFECTAT cu HIV care a MUȘCAT un polițist, CONDAMNAT la ÎNCHISOARE

BĂRBATUL INFECTAT cu HIV care a MUȘCAT un polițist, CONDAMNAT la ÎNCHISOARE

Replica API 6 iulie 2021 | 00:15 1969

C.C.T. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburare a liniştii şi ordinii publice, după ce a muşcat de mână un poliţist de la Transporturi, în timp ce acesta încerca să îl imobilizeze pe peronul gării din Medgidia. Inculpatul nu avea bilet şi nici nu purta mască, şi ar fi încercat să consume alcool în tren, de aceea fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor. Mai mult decât atât, inculpatul ar fi avut un act prin care dovedea că este purtător al virusului HIV. În urma sentinţei din 1 iulie 2021, inculpatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare de către Judecătoria Medgidia, însă decizia nu este definitivă.

Cum s-au derulat faptele

Inculpatul se afla în trenul Constanţa-Bucureşti Nord iar în momentul legitimării de către organele de poliție, a devenit recalcitrant, încercând să-l lovească pe agentul de poliție. Ulterior, pe când se aflau pe peronul gării din Medgidia, inculpatul a mușcat persoana vătămată de brațul stâng, în zona bicepsului, provocându-i o leziune ce a necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale. Mai mult decât atât, inculpatul a lovit cu picioarele portiera autospecialei MAI, provocându-i distrugeri, în scop de intimidare și răzbunare față de echipajul de poliție și în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu de către membrii acestuia. Din cauza agresivității sale, inculpatului i-au fost puse cătușe și la mâini și la picioare. Potrivit spuselor sale, inculpatul ar fi fost infectat cu HIV.

Ce a declarat inculpatul

Inculpatul a declarat că nu a avut timp să cumpere bilet, astfel că a urcat direct în tren, iar când controlorul i-a solicitat să prezinte legitimația de călătorie, i-ar fi prezentat cartea de identitate în original și în copie și și-ar fi manifestat intenția de cumpăra un bilet. Inculpatul a admis că avea o sticlă de bere din care consuma, astfel că nu avea masca pe față, fapt pentru care martorul i-a făcut observație, însă nu s-ar fi iscat nicio ceartă, ci discuția s-ar fi derulat în mod pașnic. Inculpatul a precizat că nu a încercat să lovească persoana vătămată, însă când acesta l-a prins cu brațul de gât, l-a mușcat, într-adevăr, de braț. A declarat, de asemenea, inculpatul, că, inițial nu a înjurat și nici nu a amenințat persoana vătămată, însă, când se afla pe peronul din stația Medgidia, la sol, fiind imobilizat, s-a enervat și și-a dat drumul la gură. A mai arătat inculpatul că a mai venit un echipaj de poliție în Gara Medgidia și a fost dus la Postul de Poliție Transporturi Feroviare, iar apoi a fost transportat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, lovind, într-adevăr, portiera autospecialei cu picioarele întrucât nu a fost lăsat să fumeze.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au hotărât condamnarea lui C.C.T. la 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracţiunilor de ultraj şi tulburare a liniştii şi ordinii publice. Sentința a fost dată pe 1 iulie 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Greu acest dosar ! Speram ca nu au obosit prea tare "muncind" la solutie.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468