REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

BARBUT și ALCOOL. Un loc de joacă, VANDALIZAT de o GAȘCĂ de ETNIE ROMĂ

BARBUT și ALCOOL. Un loc de joacă, VANDALIZAT de o GAȘCĂ de ETNIE ROMĂ

Replica API 5 octombrie 2020 | 00:00 8782

Locurile de joacă din Constanța au constituit întotdeauna un subiect controversat, și înainte dar și după renovarea lor. Un locuitor, din zona Tomis 3, reclamă că locul de joacă amplasat în vecinătatea clubului Pensionarilor de pe strada Duiliu Zamfirescu este loc de adunare pentru adolescenți dar și tineri de etnie romă care joacă barbut, fumează și consumă băuturi alcoolice. Conform spuselor acestuia, locul de joacă nu mai aparține copiilor, ci acestor vizitatori inoportuni.

Locul de joacă pentru copii, acaparate de tineri și adolescenți

Problema locurilor de joacă pentru copii din Constanța este una deosebit de spinoasă. Foarte multă lume reclamă că acestea sunt vandalizate și folosite în cu totul alte scopuri de găști de adolescenți, special după lăsarea serii. Iată ce declară un locuitor nemulțumit despre locul de joacă amplasat în vecinătatea clubului Pensionarilor de pe strada Duiliu Zamfirescu: ”Încă de la inceputul amenajării locului de joaca, a început adunarea a tot mai multor adolescenți din alte cartiere în locul respectiv. Finalizarea amenajarii locului de joaca destinat copiilor nu a dus decât la adunarea a tot mai multor adolescenți dar și a multor tineri de etnie romă care fac gesturi și afirmații obscene dar se și manifestă cu mult peste limita bunului simt . Zilnic frecventează locul de joacă amenajat, unde alungă copiii care utilizează jocurile, joacă barbut, sparg semințe, fumează și beau alcool în locul amenajat, folosesc cuvinte si gesturi obscene indiferent dacă în preajma lor se află copii sau părinți ori bunici ai acestora. Cel mai grav este că tinerii de etnie romă caută în ghena de gunoi aflată lângă locul de joacă, dupa care utilizează jocurile destinate celor mici. Sunt nopți în care vin la ore târzii în grupuri de 5 – 10 persoane, consumă alcool, fumează, ascultă muzică foarte tare și deranjează cu mult liniștea.”

Covorul de protecție, ars cu intenție

Tinerii nu se mulțumesc numai cu aceste gesturi, conform spuselor locatarului nemulțumit: ”În cursul acestui an jocurile amenajate au fost vandalizate, vopsite cu spray unde au desenat și scris cuvinte obscene, covorul cauciucat de protecție a fost ars cu rea intenție în mai multe locuri. Locul de joacă nu este curățat și nimeni nu se ocupă de întreținerea și mentenanța lui, ceea ce duce la creșterea riscului accidentării copiilor, având în vedere că jocurile sunt utilizate de persoanele mult mai mari.”

Potrivit declarațiilor acestuia, au fost sesizate organele de ordine, însă de fiecare grupurile de tineri au plecat la venirea polițiștilor. Acesta solicită o supraveghere mult mai atentă a acestor locuri de joacă pentru a nu se întâmpla evenimente nefericite.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreau update va rog
3
0
te pup askim
4
0
doamne fereste ati ajuns sa reclamati copii si sa i descriminati dupa etnie pentru ce?lasatii sa si traiasca copilaria,nu trebuie sa ne dati noua amenda,pentru ce?ca facem galagie si stam in parcuri si in curtea scolilor si facem dezordine,asta faceati si voi cand erati mai mici nu e treaba voastra ca joaca ei barbut sau fumeaza sau consuma alcool,e strict problema parintilor care nu au stiut sau probabil au stiut cum sa si creasca copii
2
2
Pe astia nu au venit politistii sa ii ia cu duba ca de cu tiganii nu te pui.
2
1
Unde este Duba Dreptatii? Aia de la scoala 29. Normal, mizeria de partid care a condus acest oras timp de 20 de ani, nu se leaga de electoratul principal: tiganii si asistatii sociali. Se leaga de cei care gandesc. Care gandesc si vad mizeria cu care au condus atata amar de vreme. Gandire comunista infecta! Multa, multa...sanatate!
2
0
Romii sunt locuitori ai Rominiei si sunt vorbitori ai limbii Romani
2
1
Politia in schimb da amenzi la copii care nu poarta mascuta in recreatie..
7
1
Se spune "vandalizat de tigani". Sinonim cu javre ordinare, jeguri, scursuri, etc...
13
0
inca un motiv ca politia locala nusi face treaba, trebuie dati afara si anchetati
14
1
As avea nevoie doar de o furca bine ascutita si de imunitate in fata legii penale pret de cateva zile si zburatoarele si-ar depune urgent viza de intoarcere in india si pachistan. Dar asta este un vis...pt ca a avut grija dl Ilici si alti comunisti tigani ca si dansul sa ii avanseze din regnul obscur in "sunt si ei oameni".
12
1
Cum acei tigani nu au rezultate bune la invatatura,nimeni din ei nu este olimpic poate decat la facut scandal,normal ca militia patriei nu se baga. De ce sa se bage? Nu e mai bine sa te iei ce cei mai normali decat sa-ti faci probleme cu infractorii?
17
1
de ce nu lichideaza bandele de infractori tzigani de etnie roma.Saltati toti si trimisi urgent pe procedura speciala la puscarie.
23
0
Politisti analfabeti
10
5
aici nu ati mai trimis duba politiei sa ii ridice ? au plecat ? asa si ? va e frica, zau ?
21
0
Unde sunt catzeii locali? La vanatoare de babutze care vand leustean?
22
1
NU E PE RAZA NOASTRA CAI REZOLVAM NOI !!! NU MAI DATI IN POLITIE - EI ACUM SE ODIHNESC PENTRU CAND O VENI STAREA DE URGENTA SI TREBUIE SA FIE ZI SI NOAPTE PE STRAZI !!!
12
1
Nu par decat cativa tigani. Majoritatea pare formata din copii romani. Care in zilele noastre sunt aproape la fel de needucati si nesimtiti. Lipsa rigorilor din scoala ii transforma pe toti in huligani
26
5
Unde este adunatura jalnica numita politie?Sa stranga banii de la curvele de pe varianta
30
2
Astia sunt olimpici, nu fac nimic rau: joaca basket si fotbal! Si in pauze, joaca barbut, beau alcool si fumeaza!
29
0
bine ca nu jucau baschet ca ii lua politia
22
1
Parca tiganii nu stiu sa scrie, mai ales cu marker si spray... romanilor, nu mai aruncati vina ca nici voi nu sunteti prea departe.
8
18
Adunati toate ciorile la un loc, puneti o grenada cu cuiul scos intre ei si gata, se rezolva problema!
20
2
Caz concret. Tiganii din Henry Coanda au calarit locul de joaca cat a tinut starea de urgenta. Nu i-a deranjat nimeni.
30
1
poti sa.l spelimai mult de.un anva ramine tot togan. Vina este a pesedeilor care auingrasattiganii pe banii nostri,ptr voturi.Daca nu muncesc deoarece primesc totul moca,ce sa faca toata ziua si,mai ales,noaptea?sa fure,sa asculte muzica,sa claxoneze,aa deranjeze fraierii care le platesc trindavia.Iar tigancile fata pe banda,nici ele nu stiu daca au fatat sau c cat!
20
1
Lasa ma ca astia au voie. Ii ducea la sectie doar daca jucau baschet sau fotbal.
20
2
Obisnuiti-va! Toate ciorile borate si interlopii, au intrat in politica "de dreapta"!!!!
17
12
Nu conteaza, ba. Era facut de Fagadau care n-a facut nimic. Deci, teoretic, locul ala nici nu exista. O sa va faca Quitzac acu unul de aur acolo.
11
17
Astia vin sa sperie si sa aresteze copiii care merg la scoala, pe ciori nu. Nu exista parcuri si locuri de joaca pentru copii, ca boschetarii de pensionari au votat pesede 20 ani si s-au construit boserici, blocuri si cluburi de pensionari in parcuri.
30
7
acum vreti sa vina politia??.... poi parca politia brutaliza bietii copii care se jucau prin curtile scolilor...
33
5
Filmatii si da-tii la politie sa-i bata cu bastoanele, ce-i aici? Tiganii cersetori numai de bataie inteleg. Ii invata mamele tiganci de mici sa umble cu cutite si sa pacaleasca fete.
35
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367