REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.2° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.2° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Barna: Alegerile anticipate sunt soluţia morală, etică, corectă şi necesară pentru România

Barna: Alegerile anticipate sunt soluţia morală, etică, corectă şi necesară pentru România

Replica API 7 februarie 2020 | 00:00 390

Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat joi, după consultările de la Cotroceni, că i-a transmis şefului statului Klaus Iohannis decizia de a susţine scenariul declanşării alegerilor anticipate.

"I-am transmis preşedintelui poziţia USR, poziţie declarată timp de doi ani de zile, alegerile anticipate sunt soluţia morală, etică, corectă şi necesară pentru România în momentul de faţă. Orice alt scenariu, din păcate, nu va face decât să continuăm ce s-a întâmplat în ultimele trei luni, să avem o guvernare care, de fapt, nu poate să guverneze şi (...) vom susţine scenariul alegerilor anticipate foarte clar, vom vota împotriva învestirii (...) pentru a ne asigura că următorul Guvern nu va avea susţinerea în Parlament, astfel încât să facem următorul pas pentru anticipate", a declarat Barna.

El a adăugat că a discutat cu preşedintele şi despre varianta în care nu s-ar reuşi organizarea anticipatelor, caz în care USR ar intra la guvernare pentru a se asigura că va fi dată o ordonanţă de urgenţă privind alegerea primarilor în două tururi.

"Noi am făcut şi două cereri foarte clare pentru scenariul (...) în care majoritatea toxică din Parlament blochează proiectul anticipatelor. Dacă acest proiect al anticipatelor nu se va realiza, i-am solicitat preşedintelui ca, indiferent de premierul pe care îl va desemna, să se asigure că acesta va avea în programul de guvernare asumat ca punct unu alegerea primarilor în două tururi, ordonanţă de urgenţă (...), iar cea de-a doua solicitare a fost aceea ca USR să facă efectiv parte din propunerile de Guvern care s-ar realiza în cazul în care nu avem anticipate, tocmai pentru a ne asigura că acest proiect al alegerii primarilor în două tururi devine realitate", a precizat liderul USR.

Dan Barna a menţionat că i-a prezentat preşedintelui Iohannis şi o propunere de premier, în persoana lui Dacian Cioloş.

"Am făcut şi propunere de premier, nu este nicio surpriză, propunerea de premier a Alianţei USR PLUS este Dacian Cioloş. Constituţia, jocul democratic prevăd acest mecanism şi suntem prezenţi, am făcut această nominalizare preşedintelui tocmai pentru a avea toate opţiunile în construcţia (...) proiectului de anticipate şi pentru a avea şi alternativele în cazul în care acest proiect va fi blocat în Parlament", a mai spus Dan Barna.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, reprezentanţii partidelor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va urez sa aveti soarta PNTCD in politica iar hotul barna sa ia o mare mare muie cu cacat
3
0
baietii de la plus cta aduc banutii de la raja-dialex-stroye pt stelian ionica, fara hotie, pt contracte
1
2
Uniunea Scufundati Romania este cel mai antiromanesc partid posibil, skugile lui Macron si ale ambasadelor
6
1
Grabiti-va pana nu este prea tarziu.
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272